AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-20-2010, 14:54   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi Şikâyet Etti
Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi şikâyet etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berlin'de referandum sürecine değindi; AK Parti hükümetini baskı uygulamakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi alanında ciddi sorunların bulunduğunu, telefonların dinlendiğini, aydınların tutuklandığını ve evlerine baskınlar yapıldığını söyledi. Referandum konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Hayır demek bile suç olmaya başladı." dedi.

Çeşitli görüşmelerde bulunmak amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Kılıçdaroğlu, Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonunu (HDF) ziyaret etti.

TELEFONLAR DİNLENİYOR ŞİKAYETİ

Kılıçdaroğlu, HDF tarafından Tiyatrom'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Almanya'da yaşayan Türklerin bugüne kadar büyük bir bedel ödedikklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bazen geleceği iyi kılmak için bu kaçınılmaz oluyor. Türkiye'de bizler de şu an bir bedel ödüyoruz. Bizim telefonlarımız dinlenir. Aydınlarımız tutuklanabilir. Evlerine baskın yapılabilir. 48 gazeteci şu an hapiste. 48 gazetecinin hapiste bulunduğu bir demokrasi söyleyin bana. Çoğu kişi neden içerde olduğunu bilmiyor. Sosyal demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan birçok kişi sesini kesmiş bir köşede oturuyor."

'HAYIR' DEMEK SUÇ OLDU İDDİASI

Konuşmasında Türkiye'de yapılan referanduma da değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Referandumda 58'e 42 çıktı. Burada % 58'e de saygılı olacağız, % 42'ye de. Ancak bir ülke düşünün, 'Hayırcı'ların tümünü darbeci olarak tanımlayan bir başbakan düşünün. Bu nasıl bir demokrasidir. 'Hayır' demek bile suç olmaya başladı. Oysa 'Hayır' demenin de gerekçeleri vardır. İnsanlar neden 'Hayır' diyeceklerini biliyorlardır. Bunları sadece bizim görmemiz yetmiyor. Sizlerin de bunu görmeniz lazım. Avrupa'daki Sosyal Demokratların da görmesi lazım. Hukukun üstünlüğüne inananların da görmesi lazım. Bunlar çoğu zaman görülmüyor."

Almanya'da yaşayan Türklerin güçlerini bugüne kadar tam olarak gösteremediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gücümüzü göstermemiz lazım. Küçük gerekçelerle bugüne kadar hep birbirimizi kırdık. Kırmayacağız. Sosyal demokrasinin özünde insan sevgisi var zaten. Sosyal dayanışmanın temeli budur" diye konuştu

İnternet Haber 20.09.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-20-2010, 15:27   #2
Kullanıcı Adı
merve
Kılıçdaroğlu süreki şikayet ediyor bir kerede çözüm yolu bulsun lütfen
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2010, 15:32   #3
Kullanıcı Adı
Mâsivâ
daha nerelerde türkiye'yi şikayet etmeye devam edecek çok merak ediyorum. çözüm üretmek için bi çaba yok ama eleştiri çok. boş iş boş.
Mâsivâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2010, 15:36   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kılıçdaroğlu süreki şikayet ediyor bir kerede çözüm yolu bulsun lütfen
Alıntı:
Buz-uL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
daha nerelerde türkiye'yi şikayet etmeye devam edecek çok merak ediyorum. çözüm üretmek için bi çaba yok ama eleştiri çok. boş iş boş.

Kendine bile hayrı olmayan Etro Kemal'in başkalarına hayrının olmasını beklemiyorum.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)