10-03-2010, 10:06 | #1 |
Başörtüsünü yasaklayan bir kanun zaten yok
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, son günlerin başörtüsü sorunu konusunda yasal bir değişikliğe gerek olmadığını belirterek, sorunun konsensüsle çözülebileceğini söyledi.
Halen 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda bulunan ve "Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydı ile yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir." ifadesinin yer aldığı ek 17. maddeyi hatırlatan Özcan şöyle konuştu: "Ek 17. madde orada duruyor zaten. Herkesin istediği kıyafetle girebileceğini söylüyor. Yasal değişikliğe gerek yok. Kanun maddesi bu. 'Bu haktır' diyeceksin, 'kızım, herkes girebilir' diyeceksin. Neden anayasa ile diyelim? En iyisi bir konsensüs oluşturmak. Ya Meclis'te ya dışarıda nerede olursa olsun..." TBMM'nin yeni yasama yılı için verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran YÖK Başkanı Özcan, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin gündeme getirdiği başörtüsü sorunu konusunda yeni bir düzenlemeye sıcak bakmayan YÖK Başkanı, ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören kanun taslağını tamamladıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı. ÖSYM'nin çağın şartlarına uygun bir kanuna kavuşacağını anlatan Özcan, en kısa zamanda kanunun Meclis'te kabul edilmesini beklediklerini kaydetti. Özcan, yeni sistemde her türlü kopyayı engelleyeceklerinin altını çizerek, her adaya farklı kitapçık vereceklerini söyledi. Özcan, hazırladıkları kanun taslağına ÖSYM'nin yanında YÖK'ün ihtiyacı olan kanun değişikliklerini de koyduklarını ifade etti. Özcan, bunlar arasında 'affı gerektirmeyecek ve üniversiteden atılmayı kaldıracak' sistem ile öğretim elemanlarının performansına dayalı sistemi saydı. Taslakta rektörlük seçimleriyle ilgili bir maddenin bulunmadığı bilgisini veren Özcan, Denetleme Kurulu yapısının değiştirilmesi ihtiyacı gibi ciddi sorunlarının olduğunu dile getirdi. Her adaya farklı kitapçık vereceğiz ÖSYM'ye teknolojik yatırım yapacaklarını ve bu alandaki son güvenlik sistemlerini getireceklerini anlatan Özcan, "Herkese resimli cevap ve soru kağıdı vereceğiz. Herkese farklı kitapçık dağıtılacak. Kitapçık türü neredeyse aday sayısı kadar olacak. Her adayın kitapçığındaki soruların yeri farklı olacak. Kitapçıklarda hologram olacak. Sadece bir kere açılabilecek. Sınavdan önce açılması engellenecek. Ayrıca kitapçıklarının bulunduğu kolilerin de üzerine saatle açılan sistem konulacak." ifadelerini kullandı. ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-03-2010, 13:19 | #2 |
Ben bu ülkenin müslüman(!)larını anlamıyorum. Elin Rusu Fransızı bilmem nesi gelir neredeyse çıplak girer üniversiteye, bu göze battığı vakit şeriatçı derler insana. Derler hoşgörü nerede kaldı. El insaf sen kendi halkına hoşgörü göstermezsen başkalarına gösterdiğin şey hoşgörü değil yalakalık olur. Tesettürlü bir bayan değilim, ama bu açık ayeti inkar etmem anlamına gelmez. Gerekirse bu dava için bu haksızlık için en önde yürürüm.
Bu yoruma şu dipnot güzel oturacaktır; 1924 yılında dini simgeler kanun ile sokakta bile yasaklanmıştır. İdeoloji babası kim ki, torunu öyle olsun. |
|
10-03-2010, 14:01 | #3 |
Başörtüsüne karşı olmalarının mantıksal bir açıklaması varmı? Mantıksal bir açıklama yapabiliyorlarmı? Bütün kannaat önderleri bu sorunun çözülmesi gerektiğini söylemiyormu?
|
|
10-03-2010, 14:06 | #4 |
Bu konuyu Nazlı Ilıcak taaaane zaman köşesinde ele almıştı. Madem böyle Başbakan neden uğraşıyor anlamıyorum
Bence ortalık durulduktan sonra herşey yoluna girecek. İş zaten rektörlerde bitiyor rektörler adam olsun, kızlar da açmasınlar başlarını |
|
10-03-2010, 15:18 | #5 |
iş rektör de bitiyor gerçekten.
|
|
10-03-2010, 15:25 | #6 |
Elbette böyle bir saçma kanun olamaz!Anayasanın,kişilerin dil,din,ırk,kılık kıyafet hükümleri açık ve nettir.İnsan hakları evrensel bildirgesi ortada duruyor.Buna rağmen kimi ideolojik hastası seçkinci!bir zümre,coğunluğu müslüman olan bir ülkede başörtü yasağını empoze etmeye çalışıyorlar!Bunlar cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devletin tüm kademelerine birer vampir gibi yerleşerek yasa ve kanunları bile çiğnemişler.Lakin artık bugün gelinen noktada başörtü yasağını savunarak dayatmaya çalışmak büyük bir suçtur!Türkiye'nin artık biran önce bu ayıptan kurtulması lazım...
|
|
10-03-2010, 15:25 | #7 |
Elbette böyle bir saçma kanun olamaz!Anayasanın,kişilerin dil,din,ırk,kılık kıyafet hükümleri açık ve nettir.İnsan hakları evrensel bildirgesi ortada duruyor.Buna rağmen kimi ideolojik hastası seçkinci!bir zümre,coğunluğu müslüman olan bir ülkede başörtü yasağını empoze etmeye çalışıyorlar!Bunlar cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devletin tüm kademelerine birer vampir gibi yerleşerek yasa ve kanunları bile çiğnemişler.Lakin artık bugün gelinen noktada başörtü yasağını savunarak dayatmaya çalışmak büyük bir suçtur!Türkiye'nin artık biran önce bu ayıptan kurtulması lazım...
|
|
10-03-2010, 15:28 | #8 |
Okula girmek için mi ne kullanılan kartlara konulan fotoğraflar sorun oluyor,önce bunu kaldırsınlar.Bu kalkmadan başı kapalı girilmez.En ufağından başlansın ki diğeri zaten haledilir.
İstemiyorum ben kız arkadaşımın utana sıkıla bir internet kafede bilgisayarda başı açık resmini çekip utana sıkıla onu okul kartı için kulanmasını.Sorunu yaşayan daha iyi anlar. Doğacak olası bir saldırı,sözlü sataşmaya karşı da erkeklerin birlik olması lazım 'yasak' kalktığında. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|