AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: AB üyeliği için;
Evet 76 49.35%
Hayır 78 50.65%
Katılımcı sayısı: 154. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 05-11-2010, 00:31   #121
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Avrupa Birliğini esasında çok gerekli görmüyorum...
Zira Artık ekonomik olarak neredeyse kafa kafayayız...
Avrupada bir çok tanıdığım Güzel ülkemize dönmek için günsayıyor...
Avrupanın hali ortada...
Eğer bir referandum yapılacaksa girmek için hayır oyu vereceğim...

Şimdilik düşüncem bu yönde...
İleride ne olur bilemem...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2010, 00:32   #122
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
ben de başta evet demiştim ama önüme referandum sandığı konulursa büyük ihtimalle "hayır" derim.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-13-2010, 20:23   #123
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
referandum olacağı zaman, başbakanımız Erdoğan çıkıp: "Sandığa gidin ve Avrupa Birliği üyeliği için evet oyunu kullanın" derse AB üyeliği için yapılan referandumda seçiminiz değişir mi? bu soruyu AK Partili olup da böyle bir referandum olması durumunda "hayır" oyunu kullanacak kişilere soruyorum..
Alt 06-14-2010, 13:33   #124
Kullanıcı Adı
AK-Şemşettin
Başbakanımız evet oyu kullanın derse ben evet derim. bu ankette hayır demiştim...
AK-Şemşettin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2010, 13:38   #125
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Oyumu hayır olarak kullandım bizim ab üyeliğine ihtiyacımız yok.Türkiyenin kendi örf ve daetleri ab üyeliğinden sonra hiç kalmayacağını düşünüyorum zira ab ye özenen vatandaşımız ne yazık ki çok...
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2010, 19:24   #126
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
en çekişmeli giden anket bu anket olsa gerek

katılım da baya iyi

AB konusunda eski hevesimiz yok sanki ?
Alt 10-03-2010, 19:38   #127
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Başbakan değil babam evet ver dese yine hayır derim
Alt 10-03-2010, 21:52   #128
Kullanıcı Adı
fikret şimşek
Ok yaydan çıktı ve hedefine doğru ilerliyor demiştik. Elbette yol alırken önüne, Avrupa birliği hedef tahtasıda çıkacak. Peki ne olur? 12'dende vurabilir, delip geçedebilir..
Bu meseleye, gelin birde başka bir ifade ve açıyla bakalım. Biz mi? Avrupayı istiyoruz, yoksa Avrupa mı? bizi. Yani, Avrupa mı bize katılacak? yoksa, biz mi? Avrupa'ya... Cevabımızı buna göre verirsek şayet, görülüyor ki cevap, ayan beyan ortada..
fikret şimşek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 02:06   #129
Kullanıcı Adı
depare
Bizi Hristyan birliğine almaları zaten mucize olur oyalıyorlar sadece...
Hayır tabiki...
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 17:11   #130
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle olmuş Muratım katılım etkileyici. Eksik olma.

Demokrasi kültürü kendi dinamiklerimiz ile kurumlara sızarsa gelecek te AB ile alakalı iyileşmelere bile ihtiyac kalmaz. İdeolojik ve kast sistemi ile işleyen vesayet kültürünün etkin olduğu evrede sivil iradenin alanı dar olduğu için AB kriterlerinin cazip olması milletin tercihlerini etkiliyordu . Şimdi sosyal dönüşümleri yakalayan kendi dinamikleri ile sancılıda olsa reformlarda bulunan bir irade söz konusu ,ileride belleklerimizde bile olmayacaktır bu tercihler.
çok güzel açıkladın Yalçın üstad

başlığı açtığım zaman herkes "evet"lere yüklendi. sonra ülkemizin 3.sınıf ülkeler kategorisinden çıkıp yavaş yavaş gelişen ülkeler statüsüne girmesiyle bizlerde de AB sevdası azalmayı başladı.

son 3 yılda gerek c.başkanlığı gerek yargı ve medya vasıtasıyla yıpratılmaya çalışılan, ayaklarında prangaların takılı olduğu hükümetimizin bu prangalardan birer birer kurtulmasıyla ileride daha olumlu durumların vuku bulacağına olan inancımız arttı. çok değil daha birkaç sene öncesinde türkiye'nin kendilerine yük olacağına inanan AB ülkeleri şimdi ekonomik krizde. Öyle bir hale geldiler ki Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İzlanda'nın sorunlarına çare olamıyorlar. IMF den borç almayı karizmayı çizdirtmek olarak gören AB ülkeleri şimdi IMF nin kapısını çalıyor. Biz ise istediğimiz zaman IMF ye rest çekiyoruz. daha önce AB ülkelerinin bizim hakkımızda düşündüklerini şimdi biz AB için düşünüyoruz. "AB ye girdiğimizde bu bize ekonomi alanında ne katacak?" "ekonomisi zayıflamış AB nin bize katkısı ne olabilir?" cevaplar pek içaçıcı olmayınca AB ye olan olumlu bakışlar değişebiliyor.

diyelim ki 2014 de AB ile müzakereler tamamlandı ve AB üyeliği konusu referanduma gidecek. O zaman partimizin referanduma yaklaşımı ve oy tercihi nasıl olur acaba? hükümetimizin "evet"i tercih etmesi seçmenlerini ne kadar etkileyecek? partimiz ille de "evet" oyunu kullanın derse kullanır mıyız? bunları merak ediyorum

Konuyu Toplam 46 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 46 Misafir)