AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Sporlar Genel Spor dalları ile ilgili paylaşımlar.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-04-2010, 02:31   #1
Kullanıcı Adı
merve
Thumbs up Kenan 'dünya'nın sultanı
Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu zirvede tamamlayarak ikinci kez dünya şampiyonu oldu. Sofuoğlu, ilk cepte başladığı yarışta 16 puanlık avantajını da kullanarak riske girmedi ve İrlandalı Eugene Laverty'nin ardından ikinciliği elde etti. Sofuoğlu, Ay-Yıldızlı bayrakla tribünleri selamladı.

2010 Dünya Supersport Şam-piyonası'nda sezonun son koşusu olan 13. ayak mücadelesi dün Fransa'nın Magny Cours Pisti'nde gerçekleştirildi. Kenan Sofuoğlu, ilk cepte başladığı yarışta, 16 puanlık avantajını iyi kullanarak riske girmedi. Başarılı motosikletçi, çok rahat bir yarış çıkardı ve İrlandalı Eugene Laverty'nin ardından ikinciliği elde etti. Hollanda'nın HANNspree Ten Kate Honda takımı adına yarışan milli sporcu, toplamda puanını 263'e yükselterek zirveye yerleşti.

Diyanetspor Kulübü'nün sporcusu Sofuoğlu, ilk kez 2007 yılında yaşadığı dünya şampiyonluğuna, 3 yıl aradan sonra ikinci kez ulaşarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı. İlk sırayı alan İrlandalı Laverty, genel klasmanda 252 puanla dünya ikincisi, sakatlığı sebebiyle son 3 yarışta motora binemeyen İspanyol Joan Lascorz ise 168 puanla üçüncü oldu. Yarış bitiminde Laverty'yi kutlayan Kenan Sofuoğlu, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Pistte önce lastik yakan, ardından da Ay-Yıldızlı bayrakla tribünleri selamlayan pistlerin şampiyonu, daha sonra kırmızı renkteki Osmanlı kavuğuyla yabancı gazetecierin sorularını cevaplandırdı. Yarışı baba İrfan Basri Sofuoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ile Fransa'ya giderek birlikte izlerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli sporcumuzu kutladı.

İki oğlunu trafik kazasında kaybeden Sofuoğlu'nun annesi Nurhayat Sofuoğlu ise Kenan'ın yarışını sakinleştirici alarak evinde izledi. Anne Sofuoğlu, dünya şampiyonu olan oğlunun kendisini gururlandırdığını söyledi. Çocuklarından Bahattin'i trafik kazasında, Sinan'ı da yarıştaki kazada kaybettiğini ifade eden Sofuoğlu, "Her şey çok güzeldi. Son yarışta sıralamadaki konumu önemli değildi. İstese birinci olabilirdi. Cumartesi ve pazar günü idmanlarda birinciydi. Buruk sevinç yaşıyorum. 2007'de Kenan şampiyon olduğunda onu havalimanında Sinan karşılamıştı. Şimdi Sinan yok." şeklinde konuştu.


ZAMAN

 

merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım