AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dergi - Şiir Dergi - Şiir kitapları tanıtım ve tavsiye bölümümüz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-05-2010, 14:27   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Lightbulb Özgün İrade Dergisi 78. Sayı Çıktı... {Nikahta Hayır Vardır}
Özgün İrade Dergisi 78. Sayı Çıktı...

İslam’da evlilik ve aile kurumu, erdemli nesillerin yetişmesinde ve temiz toplumun oluşmasında temel taşlardan biridir. Bundan dolayı yüce dinimiz, aile kurumuna hayati önem vermiş ve bu kurumun sağlıklı yaşaması için ayet ve hadislerle sabit birçok ilke, kural ve kaide vazetmiştir.

Yeni Sayımızla Merhaba!

...

Yüce dinimiz sevgi, şefkat ve merhamet temelli salih bir yuvayı öncelemiştir. Aile bireylerinin birbirine karşı sorumluluklarını, topluma, çevreye-tabiata ve yaratıcıya karşı sorumluluklarını belirlemiş ve bunun bir denge ölçüsünce gerçekleşmesini istemiştir. Yatay ve dikey tüm ilişkilerimiz İslami ilkeler çerçevesinde “sorumluluk” eksenli olmalıdır.

Aile kurumuyla ilgili geçmişte yapılan birçok yanlış ve batıl uygulama ya tashih edilmiş ya da tedavülden kaldırılarak işin hakikati gösterilmiştir. Ailenin fertlerinden dede, nine, anne, baba ve çocuklarla ilgili her şey adil bir forma, bir biçime büründürülerek gerek o dönemde gerekse gelecekte kurulacak ilişkilerin doğru adresi gösterilmiştir.

Bir toplum anne, baba ve çocuklardan meydana gelir. Ailenin fertleri ne kadar sağlıklıysa, toplum da o kadar sağlıklı ve temizdir. İslam’ı referans almış bir aile ve bu aileden türemiş bir toplumdan bahsediyoruz elbette. Gerek kitabımızda gerekse hadislerde iyi aile ve kötü aile modelleri gösterilmiştir. Nasıl ki kötü aile modelleri dün var idiyse, bugün de vardır. Aynı şeyi tersi için de söylemek mümkün…

Bugün en fazla yara alan, örselenen ve yıpranan temel değerlerimizden birisi de -belki en başta geleni- aile kurumudur. Aile kurumu ve bu kurumun fertleri her açıdan cahili ve şeytani saldırılarla karşı karşıyadır. Ailenin tüm fertlerine karşı küresel ölçekte ayrı ayrı şeytani planlar yapılmakta ve planlar acımasızca uygulanmaktadır.

Aileler sosyal, kültürel, ekonomik, geçimsizlik, sevgisizlik ve daha birçok nedenden dolayı dağılmakta, parçalanmakta ya da dağılma ve parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Diğer yandan yine bu ve buna benzer çok boyutlu nedenlerden dolayı, evlenme yaş ortalaması her geçen gün yükselmekte, bekârlık adeta “sultanlık” olarak görülmekte ve özendirilmekte, evlenmeye kalkışanların gözleri ciddi olarak ekonomik ve diğer sebeplerle korkutulmaktadır.

Bugün maalesef aile kurumu laçkalaştırılmıştır. İlişkiler bozulmuştur. Bireyler bireysel tatmin için olmadık sapkınlıklar peşinde koşmakta ama tatmin olamamaktadırlar. Her türlü rezillik, çirkinlik mubah gösterilmekte, azgınlık ve sapkınlık ayyuka çıkmaktadır.

Müslümanlar olarak, işe bir yerden başlamamız gerekiyorsa bunun ilk adımı aile kurumu olmalıdır. Sevgi ve merhamet temelli bir yuvayı önce kendimiz kurmalı, kurulması için gayret sarfetmeli ve bu kutsal müesseseyi inatla ayakta tutmalıyız. Allah rasulünün tüm insanlık için örnek olan aile hayatını öğrenmeli, yaşamalı ve önce en yakınlarımızdan başlayarak aile kuracak olanlara efendimizin aile hayatını imrendirmeliyiz. Böyle olmadığı takdirde toplumsal bozulma her geçen gün daha da artacaktır.

Kur’an-ı ve Sünneti rehber edinenler olarak, bireysel ve toplumsal bozulmanın önüne geçmek, temiz ve güvenli bir toplum görmek istiyorsak, ivedilikle işe aileden başlamamız her zamankinden daha elzemdir. Bu bir sorumluluktur. Sorumluluklarımızı ötelemek her geçen gün tehlike çanlarının çalmasını artıracaktır. Güvenli yarınları, güvenli ve temiz akıl sahipleri inşa edecektir. Rabbimizden yardım dileyerek, ümitvar olarak bu işin üstesinden gelebiliriz.

Özgün İrade dergisi olarak, bu sayıda evlilik ve aile kurumuyla ilgili bir dosya hazırladık. İçi boşaltılan evlilikler, evlilik algısındaki problemler ve evlilikten ürkmek gibi problemleri masaya yatırmaya çalıştık.

Dosya ve diğer yazılarıyla bu ay da dolu dolu olan dergimizi beğeneceğinizi umuyoruz.

Selam ile…

www.ozgunirade.com

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-05-2010, 14:28   #2
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim.
Hayırlı olmasını dilerim.
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 14:34   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Teşekkürler sevgili Murat...sürekli olarak takip ettiğim ender dergilerden...herkese okumasını öneririm

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 14:42   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Konusu çok önemli,paylaşımın için sağolasın.
Alt 10-05-2010, 15:51   #5
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Allah razi olsun. Bende daha kisa bir zaman önce evlenmekten ve bir yuva kurmaktan cok korkanlardan idim. Sebebi gerek kendi aile yapimiz gerek cevreden gördüklerimdi. Tabi sonra anladim bende baskalarinda söyle böyle sorunlar oldu diye bende de olacak diye bir kaide yok. Olma ihtimali var mi? Evet var. Ama evlenmek bir yuva kurmak sadece güllük gülistanliktan ibaret olmadiginida ögrendim. Iyi günde kötü günde Allahin izni ile insaAllah. Cok güzel bir yazi. Tesekkürler.

Yalniz verilen linkte aktuel sayisini bulamadim ben biri yardimci olabilirmi?
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 16:57   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razi olsun. Bende daha kisa bir zaman önce evlenmekten ve bir yuva kurmaktan cok korkanlardan idim. Sebebi gerek kendi aile yapimiz gerek cevreden gördüklerimdi. Tabi sonra anladim bende baskalarinda söyle böyle sorunlar oldu diye bende de olacak diye bir kaide yok. Olma ihtimali var mi? Evet var. Ama evlenmek bir yuva kurmak sadece güllük gülistanliktan ibaret olmadiginida ögrendim. Iyi günde kötü günde Allahin izni ile insaAllah. Cok güzel bir yazi. Tesekkürler.

Yalniz verilen linkte aktuel sayisini bulamadim ben biri yardimci olabilirmi?
Parasız aksiyon olmuyor gurbetçi
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
özgün irade dergisi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)