AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-04-2010, 20:15   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Nihal Bengisu'dan CEMAATE VERYANSIN
HABERFORM.COM - Eski Zaman yazarı Nihal Bengisu Karaca da cemaati eleştiren yazarlar kervanına katıldı...

Gündem yaratan kitabın sahibi Hanefi Avcı, daha çok özel hayatıyla konuşulur oldu. Avcı'nın "gizli aşk"ının cemaatin gazetesi Zaman'da yayınlanması, "intikam operasyonu mu?" iddialarını da beraberinde getirmişti. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Canımız isterse ‘aşk hikâyesi’, işimize gelmeyince ‘yasak ilişki" başlıklı yazısında bu konuyu ele almış. Sözü Deniz Baykal kasetine getiren yazar soruyor: 'En son neyi hoşgörmüştünüz?'

İşte o çarpıcı yazı;

DENİZ Baykal’ın kaset skandalı, tarihi bir yumuşamaya vesile olmuş, Fethullah Gülen’in Baykal’a geçmiş olsun temennisi ve Baykal’ın teşekkürü ile erimez sanılan buzlar neredeyse çözülmüştü. Gelgelelim, kimi cemaat müntesipleri ve sempatizanları, Deniz Baykal’ın özel hayatından esirgenmemiş şefkati, Kezban Küçük ve Hanefi Avcı ilişkisine çok gördü.
Avcı’nın kitabının cemaati incitmesi bunun tek nedeni değil. Muhafazakâr kesimde “özel alan” ile ilgili korumayı, özel hayatın etrafındaki modern zırhları “takmamak” ile ilgili genel bir durum söz konusu.
Avcı’nın özel hayatıyla ilgili söz konusu durumun bir zaafa veya dinen helal görünmeyen bir eyleme tekabül ediyor olması ayrı şey; bu kadar meraklı, didikleyici ve horgörü sahibi olmak ayrı şey.
Eskilerin bir terslik, insana mahsus bir zaafa tanık olduklarında sergiledikleri edepten, arkasını dönüp gitmekten ve görmemiş gibi yapma hasletinden eser miktarda bulunmuyor artık kimsede. Magazin basınının meraklı, didikleyen, bir açık gördü mü mal bulmuş mağribi gibi atlayan, sinekten yağ çıkaran tavrının muhafazakârlarca da sahiplenilmiş olması korkutucu bir şey. Ne gariptir ki özel hayatla ilgili kusur ve zaaflara gösterilen bu tepkiler yetim hakkı yiyen, rüşvet alan, zimmetine para geçiren, ihaleye fesat karıştıranlara karşı gösterilmiyor da, bir adam bir kadına kapıldığında ve kadın o adama aldandığında gaddarca yorumlar sadır oluyor.
Püriten ve temiz bir yaşam sürünce; gelenek görenek ve din tarafından kayıt altına alınmış bir özel hayata sahip olunca, öyle olmayanların özel hayatları üzerinde bir hak iddia etme yetkisi mi doğuyor? Bu yetkiyi kim veriyor?

EN SON NEYİ HOŞGÖRMÜŞTÜNÜZ?
Gerçekten ihlaslı, samimi müntesipleri tenzih ediyorum. Ama cemaatin, Avcı’nın iddia ve tezlerine Kezban Küçük’ten temin edilmiş “açık” ile mukavemet etmesi, hoşgörü destanları yazmış bir harekete yakışmadı diye düşünüyorum. Cemaat neyi hoşgörüyordu hatırlamakta zorlanıyorum.
Sanırım şu gerçeği anlamamış dindarlar/ mutaassıplar var: Hayat onların arzuladıkları ölçüde ölçülü, görgü görenekle hesaplanmış, nikâhla sabitlenmiş, tamamen doğrulardan ve tamamen sevaplardan oluşan bir yer olsaydı, “imtihan” diye bir şey olmazdı. Kusursuz insanı, mükemmel bir ahlaki seviyeyi, eşref-i mahlukatı tasavvur edebilir, ona özenebilir, öyle bir düzeni kurmaya azmedebiliriz. Ama bu tasavvuru karakter suikastlarıyla, hataları ifşa ederek baskı kurmak yoluyla gerçekleştirmeye çalışmak, bu dünyaya imtihan edilmek için gönderildiğimiz gerçeğine aykırıdır ve bana kalırsa gayri İslami’dir.
Hiç sanmıyorum ama eğer ki siz bu kusurlardan ari, hatalardan münezzeh iseniz, zaten ahiretinizi kazanmışsınız demektir, o vakit nedir bu muhatabı eksiye düşürme telaşı?
“Eğer ki aynı ateşler sizin de içinizde kaynıyorsa, aşki meşki arayışlarda o duvardan bu duvara tosluyor, yine de alıkoyamıyor iseniz bünyeyi; o zaman ayıp olmuyor mu Avcı’ya ve Küçük’e yaptığınız” diye sormak isterim.
“Selvi Boylum Al Yazmalım”a ağlayıp “Cemile” ye bayılacak, yazarı Cengiz Aytmatov’a ödül üzerine ödül vereceksiniz, ama “Âşığım, evlenicem, onun için ölürüm” diyen başka bir kadına karşı “gayri meşru ilişki” kavramını gözümüze sokmaktan başka insani bir tutum sergilemeyeceksiniz, öyle mi?
Dahası, durum bir anda dünyanın en mühim, en ciddi ve en karanlık “zaafı” olacak. “Devlet adamıydı, polisiydi, memuruydu, temiz ve defosuz olmalı ki, derin devlet onları kullanamasın” şeklindeki söylemlerinizle kendi temizliğinizi işaret edip “ideal devlet adamı” prototipine aday yazdıracaksınız.
Yanılıyor olabilirim. Küçük-Avcı hikâyesi belki sahiden boş, kaka, kötü bir hikâyedir ve belki ben gereksiz duyarlılık gösteriyorumdur. Bilemem. Bildiğim şu: Bazen aşk sadece aşktır. Kezban Küçük’ün artık esamisi okunmayan, 70’li yıllarda kalmış “gülüm”lü, “ölürüm” lü hikâyesine yaraşacak denli klişe; “...Annesinden dayak yediğinde bile ‘anne’ diye ağlayan çocuktur”. Ve eğer böyleyse, bütün bunların Ergenekon ile hiçbir ilgisi yoktur

http://www.haberform.com/haber/nihal-bengisu-karaca-oku-nihal-bengisu-karaca-haberturk-hanefi-avci-yasak-ask-ha-63778.htm

 

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-04-2010, 20:41   #2
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
"[...]Meselenin bir de yüz kızartan yanı varmış meğerse. Hanefi Bey, evli olduğu halde evli bir bayanla aşk yaşıyormuş. Şimdi deniyor ki, "Herkesin günahı kendine..." Eyvallah; ancak sen bütün olayları 'özel bir telefon hattı'na dayıyorsan ve o bahsettiğin hatla 'sevgili' görüşmesi de yapıyorsan ve o hat ortaya çıkacak diye insanlara ağır suçlamalar yapıyorsan, o hat üzerinden yürüttüğün örgütsel ve kişisel ilişkilerin hiç yokmuş gibi davranamazsın. Bazı meslektaşlarımızın meseleyi masum bir aşk hikâyesine dönüştürmesi de yanlış. Ortada bir adam var; sürekli yalan söylüyor, insanları karalıyor, listeler yapıp gazeteci dostlarına dağıtıyor ve ilişkilerini gizleyerek hedef saptırıyor.

Şimdilerde şöyle bir klişe pompalanıyor: "Cemaate dokunan yanıyor." Aslı öyle değil bu cümlenin. Onlarca hadise ispat etti ki yanacak olan 'cemaat'e dokunuyor. Herhangi bir meselede ayıbı olan, kusuru bulunan ve bunu gizlemeye çalışan bazıları, bütün suçlarını 'cemaat' adını verdikleri bir yapıya yıkarak kendilerini aklamaya uğraşıyor. [...]

Bizde de Avcı söylüyor, bazıları yamacılık yapıyor. Bakalım ne yalanlar duyacağız ve ne yamacılar göreceğiz. Bir gün, "İnsaf be kardeşim!" sesinin yükseleceği kesin..."

Ekrem Dumanlı

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 22:48   #3
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Bu aralar cemaate saydırmak moda oldu.Herkes kendi kusurundan kendi çirkinliğinden kendi eksikliğinden kurtulmak için cemaate saydırmayı bir vazife ve metod olarak benimsemiş.Avcı milyonlarca insanı zan altında bırakacak iftira yalan ve tuzak kuracak kendine karşı haksız insafsız ve planlı saldırılara karşı ise cemaat armut toplayacak.Aman gülüm canım gülüm diyecek..hadi oradan..Avcı meydanın boş olmadığını görmüş olmalı.Kirli komplolarla zıplayacağına önce kendi kıçını ört demezler mi?Oturmuş bir de cemaate yazmış..hadi oradan terbiyesiz
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 22:53   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
İşin şöyle bir kısmı var ve gerçek...

Popüler olmak ve anılmak istenen biri varsa muhakkak ki cemaate saldırır...

Umarım Nihal Bengisu KARACA'da laf olsun torba dolsun çorbada benimde tuzum olsun mantığıyla yaklaşmamıştır.Hüsnü zan kalmadı artık desem yeridir.Bitirdiler!
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 22:56   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
nihal hanimin samimiyetine inaniyorum ve yazdiklarinin bir bölümüne katiliyorum!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 23:04   #6
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Alıntı:
“Selvi Boylum Al Yazmalım”a ağlayıp “Cemile” ye bayılacak, yazarı Cengiz Aytmatov’a ödül üzerine ödül vereceksiniz, ama “Âşığım, evlenicem, onun için ölürüm” diyen başka bir kadına karşı “gayri meşru ilişki” kavramını gözümüze sokmaktan başka insani bir tutum sergilemeyeceksiniz, öyle mi?
Nihal hanımı basından izliyoruz zaten kötü ve zararlı bir insan olduğunu düşünmüyorum ama burada kurmaya çalıştığı ilişki abuk subuk.Orada Aytmatov'un sanatına edebiyatına ve verdiği mücadeleye olan itibar sanırım gayri meşru ilişkilere onay vermek olarak mı algılanmış anlamadım? AYTMATOV ve AVCI ne alaka? Nihal hanım kendini çok zorlamış..Elbette ki medyanın kara propaganda aletine dönüşen AVCIYI AVLAMAK de bir vazifedir..Üfürmekle olmaz..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 23:04   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Pöff cemaat artık baydı yav ergenekon gibi nereye baksak cemaat şöyle cemaat böyle cemaatin şuyu var şuyu yok gına geldi artık cemaat cemaat cemaat Allahhh ...
Parfümcüye giriyorum hacı abi soruları cemaat çalmış diyor ne diyorsun
ne diyem doğruysa allah ıslah etsin
Okula gidiyorum aynı muhabbet
fetocular adamı nasıl içeri tıktırdı herifler mafya gibi la
dersaneye gidiyorum
hoca çalış çalış nereye kadar zaten soruları çalan çalıyor istediğini alıyor cemaat soruları satıyormuş
pikniğe gidiyorum
fettullah gülen hoca bizi hep hançerliyor gerçekten tehlikeli bir isim çok büyük dönüşüm yaşadı cemaati şöyle böyle öyle

cemaat cemaat cemaat cemaat cemaat cemaat

öf pöf köf
derdimiz tasamız bitti cemaatte cemaat !

Önüme çıkan ilk cemaat kelimesi kullanana ağır konuşucam valla...

sinirlerim yine tavan yaptı ama çok sıktı bu cemaat mevzu cemaat aslında çok güzel bir sözcük olmasına rağmen bende iğrendirmeye neden oldu böyle olur olmaz her yerde kullanılması tuvallette bile cemaat konuşuyor millet.

[Bu konuyla alakalı değil genelle alakalı ]
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 23:09   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Furkan en iyi reklam ajansı fısıltı ajanstır..

Ücretsiz ve masrafsız..%100 verim..

Ve reklamın iyisi kötüsü olmaz.. :D
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 00:11   #9
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
Amerikan Yahudi lobisinin bu cemaatten beklentisi vardır ama bu beklentiler gerçekleşmediği için şimdi Amerikan Yahudi lobisi Fethullah Hoca'yı da tasfiye etmek istemektedir.
Diğer Detaylar Psikolojik Harbin Yansımaları !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 01:20   #10
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Furkan en iyi reklam ajansı fısıltı ajanstır..

Ücretsiz ve masrafsız..%100 verim..

Ve reklamın iyisi kötüsü olmaz.. :D



hıı hı reklamdır reklam

zaten cemaatten kişiler bu tür olaylar karşısında "reklamdır, iftiradır, uğraşmaya değmez" dedikleri için bu duruma düştüler.

fısıltıymış. milyonlarca insan bir yerlerinden uydurup fısıltı gazetesinde yazarlık yapıyor.


konuya gelince. Nihal Bengisu çok güzel bir noktaya değinmiş. gerek ZAMAN gerekse STV, Hanefi Avcı'nın "yasak ilişkisi" üzerinde durarak muhafazakar kesimin Hanefi Avcı karşısında "taraf" olmasını sağlamaya çalışıyor. Yani kendi medyasında dini ritüelleri çok fazla kullanmayan cemaat; bu olay karşısında "din"e sıkı sıkıya sarılmış durumda. Halbuki aynı cemaatin en üst düzey yetkilisi Deniz Baykal'ın yasak ilişkisi karşısında hiç ses çıkarmamış üstelik Baykal'a "geçmiş olsun" temennisinde de bulunmuştu.


Nihal Bengisu'nun yazısını görüp "cemaate sövmek moda oldu" demek ne kadar doğru bir yorum olur? her defasında kestirip atmakla, yanlışların üstüne gitmemekle bir yere varılacağı mı sanılıyor?

Bengisu'nun Habertürkteki programlarını izlediniz mi? kendisini ilk gördüğümde içimde "acabalar" oluştu fakat dinleyince kendisini çok beğendim. Muhteşem bilgi birikimi, muhteşem üslubuyla hayran kaldım kendisine. kendisinin samimiyetine inanıyorum, muhafazakarlığına da. Lütfen bari böylesine değerli bir yazarın cemaat hakkındaki düşüncelerine sırtınızı çevirmeyin. en azından bari Bengisunun sözleri için "iftira, yalan, cemaat düşmanı" gibi yakıştırmalar yapmayın.

Konu Gönülden tarafından (09-05-2015 Saat 23:35 ) değiştirilmiştir..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi