Rasmussen'den Afganistan'daki eğitim faaliyetlerine övgü
NATO Genel Sekreteri ve eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Afganis-tan'daki Türk okullarına övgülerde bulundu.
Dün Ankara'ya gelen Rasmussen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi esnasında konuyu Türk okullarına getirerek, takdirlerini iletti. NATO Genel Sekreteri Erdoğan'a, Türkiye'nin Afganistan için verdiği desteğe teşekkür etti ve özellikle Afganistan'daki eğitim çalışmalarının büyük fayda sağladığını aktardı. Bu faaliyetlerin devam ettirilmesi temennisini de dile getirdi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmeye Türk tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, misafir heyet kanadından ise NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Jasper Vakr de eşlik etti.
Başbakan Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'e, NATO bünyesindeki reform çalışmalarını önemsediklerinden söz etti. Rasmussen de Afganistan konusunda destek talebinde bulundu. Türkiye'nin NATO için önemli bir ülke olduğunu belirten Genel Sekreter, "Afganistan'daki çalışmalarınızı devam ettirmenizi bekliyoruz." dedi. NATO çalışmaları ile ilgili Başbakan'a bilgi veren Rasmussen, "Türkiye'nin Afganistan konusunda verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Özellikle Afganistan'daki eğitim çalışmaları büyük fayda sağladı ve bunların devam ettirilmesi gerekir." dedi. Türkiye'nin İttifaktaki rolünün güçlendiği belirten Rasmussen, "Türkiye NATO için önemli bir ülkedir." ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan da, "Özellikle Afganistan'la ilgili gelişmeleri önemsiyoruz. Türkiye elinden gelen desteği Afgan halkına sağlayacaktır." dedi. NATO bünyesinde devam eden reform çabalarını önemsediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye, bir müttefik olarak NATO'ya her türlü desteği verecektir." diye konuştu.