AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-12-2010, 15:58   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Standart Bazıları Zorbalığı Sever!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerde hiç bir öğrencinin başörtüsünden dolayı dersten atılamayacağı yönündeki açıklamasından sonra başörtülü öğrenciler derslere sorunsuz bir şekilde girmeye başladı. Ancak bazı yasakçı zihniyetler YÖK tarafından yapılan açıklamaya rağmen yasağı uygulamak için direniyor. Üniversite kampüsüne artık rahatça giren başörtülü öğrencilerin büyük çoğunluğu sorunsuz bir şekilde derslere devam ederken bazı bölüm ve ders hocaları başörtülü öğrencileri dersten çıkararak yasakçı zihniyeti sürdürüyor.

Dün Selçuk Üniversitesinde üç kız öğrenci başörtülü oldukları için bir dersten dışarı çıkarıldı. Diğer derslerde sorun yaşamayan öğrenciler hocalarının keyfi tutumuyla karşılaştı. Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıfta okuyan 3 başörtülü öğrenci, Fizyoloji dersinde, Prof. Dr. Abdulkerim Kasım Baltacı tarafından amfiden dışarı çıkarıldı. Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Meryem Esma Ekşi, Fizyoloji derslerine giren Prof. Dr. Abdulkerim Kasım Baltacı'nın keyfi tutum takındığını belirterek, "Bir arkadaşımız bereyle girmişti. Hoca tamamen başınızı açacaksınız ya da peruk takacaksınız diye uyardı. Ben ve başörtülü üç arkadaşımı dersten çıkmamız konusunda uyarınca, biz de YÖK'ün kararını hatırlatarak dersten çıkarılamayacağımızı söyledik. Bize, 'YÖK'ün kararı beni bağlamaz. Bize öyle bir uyarı gelmedi' diyerek dersten çıkardı" dedi. Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Zeynep Büşra Morçol ise "Bir süredir okulumuzda başörtüsü sorunu yaşanmıyor. Diğer derslerimizde hocalarımız baskı uygulamıyor. Üniversite yönetiminin de bu konuda baskısı yok. Kampus kapısından girerken, ya da derslerde başörtülü olarak eğitimimize devam ediyoruz. Ancak bazı hocaların keyfi tutumu devam ediyor. Aynı üniversite içerisinde hocalara göre bu yasağın devam etmesi üzücü" dedi.

SORUN YAŞAYAN BANA GELSİN

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof Dr Süleyman Okudan, üniversitenin başörtülü öğrencilerle ilgili tavrının net olduğunu belirterek, "Bu konuda üniversitede herhangi bir yasak söz konusu değil. Konya Selçuk Üniversitesi öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük ikinci üniversitesi. Asla yasakçı bir zihniyeti benimsemeyiz. Yaşanan olay tamamen kişisel olaydır. Bizi zor durumda bırakma amacı taşıyan bir olaydır. Derhal konuyla ilgili inceleme başlatıyorum" dedi. Öğrencilerin başörtülü olduğu gerekçesiyle ders sırasında asla atılamayacağını belirten Rektör Okudan, "Her öğrenci başörtüsü ile derslerine özgürce girsin. Sorun yaşayan bizzat bana gelsin" dedi.

Kampüste serbest derste yasak

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde ise (KTÜ) kampüse sorunsuz olarak giren ve ders hocaları tarafından başörtülü olarak derse kabul edilen bir grup kız öğrenci bir başka hoca tarafından sınıf kapısından kovulunca şaşkınlık yaşadı. KTÜ Fizik Bölümü'nden bir grup öğrenci, ders hocalarının izin vermesine rağmen Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Coşkun Aydın'ın sınıfın kapısından kendilerini kovduğunu iddia etti. KTÜ Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ekrem Yanmaz olaydan bilgisinin olmadığını ancak YÖk tarafından biz yazı gelmediği için eski durumun bölümlerinde uygulandığını açıkladı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise başörtülü öğrencilerin artık sorunsuz bir şekilde kampüse alınmaya başlandığını belirtti.

ÖĞRENCİ BİLE DEĞİL

Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda ise ek kontenjandan faydalanmak için okula gelen bir üniversite öğrenci adayı güvenlik güçleri tarafından okul kapısından geri çevrildi. Meslek Yüksek Okulu'ndaki skandal uygulama için açıklama yapan üniversite yönetimi, YÖK'ün verdiği talimatlar çerçevesinde hareket edildiğini açıkladı.

Çankaya Köşkü'nde sorunlar konuşuldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "YÖK'ün yapısı değişmeli" açıklaması gündemdeki sıcaklığını korurken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Çankaya Köşkü'ne çıktı. Gül ve Özcan dün bir araya gelerek YÖK'ün mevcut durumunu masaya yatırdı.

Üniversitelerde hiç kimsenin kıyafeti yüzünden dersten çıkarılmayacağını söyleyen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, mevcut düzenlemelerin de sorunun çözümünde yeterli olduğunu vurgulamıştı. Bu konuda son sözü siyasetçilerin söyleyeceğine dikkat çeken Yusuf Ziya, Özcan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya gelerek, yapılacak değişiklikleri masaya yatırdı. Ayrıca Özcan'ın KPSS'deki kopya skandalıyla ilgili çalışmalar hakkında da Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi aktardığı öğrenildi. Özcan'ın rutin çalışmalar hakkında da Cumhurbaşkanı Gül'ü bilgilendirdiği belirtildi.

ORHAN TURHAN / İSTANBUL - HABER MERKEZİ

 

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım