AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-11-2010, 14:40   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart HSYK üyeleri toplu istifa kararı aldı
Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül'de kabul edilmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimlerine kısa bir süre kala, HSYK'nın mevcut üyelerinden bazılarının istifa edeceği bildirildi.



HSYK Başkanvekili "Kadir Özbek" ve HSYK üyesi Musa Tekin'in bugün istifasını açıklayacağı kaydedildi. Olayın içyüzü bakın nasıl?

Yargı kaynaklarına yakınlığıyla bilinen ANKA haber ajansı HSYK'nın iki üyesinin istifa edeceğini duyurdu. Habere göre Kurulun başkanvekili Kadir Özbek ve üye Musa Tekin bugün saat 14.30'da düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla istifa kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklar.

Habere göre ikilinin istifa gerekçesi olarak ta HSYK'nın yapısında yapılan değişiklikleri gösterecekleri belirtiliyor.

HSYK üyelerireferandumöncesi bir siyasi parti gibi "hayır" cephesine çalışmış, kurulun daha demokratik ve çoğulcu bir yapıya kavuşmaması için olağanüstü gayret göstermişlerdi. Ancak referandum sonucunda hayal kırıklığına uğradılar. Şimdi de vuruşarak çekilme stratejisini devreye soktular. Fakat bunu yaparken de ince bir siyasi taktik izlediler. Şu anda 5'i asil 10 üyesi bulunan HSYK'dan sadece Özbek ve Tekin'in istifa edecek olması dikkat çekici. Musa Tekin'nin görev süresi iki gün sonra doluyor. Başkanvekilliği görevini de yürüten Kadir Özbek'in HSYK'daki görev süresi ise Kasım sonunda bitiyor. Yani istifa etmeseler bile iki üye de ayrılıp eski görevlerine dönmek zorundalar.

Tıpkı Nasrettin hoca fıkrasında olduğu gibi.. "Nasrettin Hoca bir gün eşeğine binmiş. Alımlı, çalımlı dolaşıyormuş. Tam bir köylüsünün yanından geçiyormuş ki, dengesini kaybedip düşmüş. Bunu gören adam başlamış gülmeye. Çalımı bozulan Hoca fena öfkelenmiş. "Ne gülersin be adam!.." diye bağırmış, "... düşmesem de inecektim zaten!.."

Zaman







 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-12-2010, 02:26   #2
Kullanıcı Adı
merve
Standart İstifa etmeyen Ertosun’dan ilk açıklama
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, aralarında Başkanvekili Kadir Özbek'in de bulunduğu 7 üyenin istifasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Adalet Bakanlığı'nın kurulu engellediğini iddia etti.

EN MUHALİF ÜYEDEN İSTİFA AÇIKLAMASI
İstifa eden üyelerin görüşlerine katıldığını açıklayan Ertosun, gereken açıklamayı yarın yapacağını sözlerine ekledi.

Ertosun, HSYK binasından çıkışta, gazetecilerin, istifalara ilişkin sorularını yanıtladı. Ertosun şunları söyledi: "Ben bugün herhangi bir değerlendirmede bulunmayacağım, çünkü arkadaşlarım istifa ettiler. Onların açıkladıkları görüşlerin, istifa hariç üst kısmına katılıyorum. Bakanlığın bizi engellemesi söz konusu. Yarın bir açıklama yapabilirim. Arkadaşlarıma saygı duyduğumdan herhangi bir açıklama yapmayacağım."

Ertosun, bir gazetecinin, 'Siz istifa edecek misiniz' şeklindeki sorusunu yanıtsız bırakarak binadan ayrıldı.

ERTOSUN'UN GÖZÜ BAŞKANVEKİLLİĞİ'NDE
Asil üyeler arasında yer alan ve bugüne kadar diğer seçilmiş üyelerle birlikte hareket eden Ali Suat Ertosun’un istifa etmeyişi ise, görüş ayrılığına değil, Ertosun’un kurulun yeni yapısında içeride olmak isteyişine dayandırılıyor. Ayrıca Ertosun’un ismi yeni başkanvekili olarak geçiyor.

ALINTI
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 02:29   #3
Kullanıcı Adı
merve
Standart HSYK istifaları şov mu
HSYK istifalarının perde arkası

HSYK kurul üyesi 7 isim istifa kararı aldı. En muhalif isim Ertosun ise istifa etmedi...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Kurul'un 17 Ağustos 2010 tarihinden beri fiilen çalıştırılmadığını ifade ederekk, kendisi ile birlikte Suna Türkoğlu, Musa Tekin, Orhan Cem Erbük, Fatma Anıl Genç, Hatice Ceyda Keyman ve Ayşe Albayrak Doğan'ın görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

ESKİ GÖREVLERİMİZE DÖNECEĞİZ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek başta olmak üzere üyeler Musa Tekin, Ayşe Albayrak Doğan, H. Ceyda Keyman, Suna Türkoğlu, Fatma Genç 'Gündemi belli olmayan görev yaptırılmayan kurumda daha fazla kalmanın bir anlamı yok' diyerek istifa ettiler. İstifa eden üyeler, kararlarının münferit olduğunu bildirdiler. Kadir Özbek düzenlediği basın toplantısında; "Biz Yargıtay ve Danıştay üyeleriyiz eski görevlerimize geri dönüp görevlerimiz sürdüreceğiz" dedi

ERTOSUN İSTİFACILAR ARASINDA YOK

HSYK'nın 5 asil üyesinden dördü istifa ederken Ali Suat Ertosun istifacılar arasında yer almadı.

İSTİFA MI ŞOV MU

HSYK üyeleri arasında en muhalif isimler arasında gösterilen Ali Suat Ertosun'un istifa etmemesi dikkat çekti. Ertosunun'un förev süresi 2012 yılında sona eriyor. İstifa eden diğer üyelerin görev süresi ise çok kısa bir süre sonra bitiyordu. Referandum sürecinde de 'Hayır' yönünde ciddi çalışma yürüten HSYK'nın istifa kararı kimi çevrelerce şov olarak yorumlanıyor.

ALINTI
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 02:34   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Vay namussuzlar...
Bekleseler defolup gideceklerdi...
Şimdi Yargıtay'da görev yapacak köftehorlar...
Olm yatacak yeriniz yok lan...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 02:41   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 08:04   #6
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Hukuk merkezinin köşe başlarını tutmak için atılmış sinsi plan içerisindeler.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 09:25   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Espri karışmış bir hakikatten bahsediyorum. Maalesef işin latife kısmı siyasallaşmayla ilgili değil. Bilakis siyasal organ biçimindeki davranışlar istifanın açıklandığı toplantıya bile damgasını vurdu. Ne yazık ki yaşananlar demokratik olgunluk kısmını doğrulamıyor. HSYK, hâkim ve savcıların özlük işlerini takip eden idarî bir kurul olarak Anayasa'da tanımlanmasına rağmen sınır ihlalleriyle gündeme oturdu. Yerine göre kendini temyiz mercii şeklinde konumlandırıp ilk derece mahkemeleriyle ilgili yargısal denetim yapmaya kalkıştı. Bazen muhalefet partisi rolüne soyunup, Başbakan Tayyip Erdoğan ve diğer AK Parti yetkilileriyle polemiğe girişti. Müstafi üyelerin bir kısmı anayasa değişikliklerinin oylandığı süreçte kitap bastırdı, şehirleri dolaşarak 'hayır' için propaganda faaliyetinde bulundu. Ve halk onların tezlerini inandırıcı bulmadı. İstifaların zamanlaması da manidar. 12 Eylül'den sonra anayasa değiştiği için toplanması zaten imkânsız hale gelen Kurul'un çalıştırılmadığını söylemenin anlamı sorgulanacak. İlk derece mahkemelerinden seçilecek üyelerin seçimine az bir zaman kala verilen istifalar süreci etkilemeyi hedef alıyor. Yargıtay ve Danıştay'a ayrılan kontenjanlara aynı çizgide üyelerin seçileceğini düşünüyorlar. Böylesi sert çıkışla ilk derece mahkemelerindeki tabanlarını kemikleştirmek ve 'kahramanlık' yaparak kararsız kesimlerden oy devşirmek istiyor olabilirler. Ayrıca yüksek mahkemelerden gelecek koltukları da pazarlık unsuru olmak üzere boşaltmış olabilecekleri ihtimal dışında değil.

Sayın Korucunun yorumu hoşuma gitti.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2010, 20:33   #8
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Standart
İhanet çetelerini HSYK'da yeterince koruyamadık yeterince maşalığını yapamadık bari bundan sonra birde Yargıtayda yapmayı deneyelim istifaları
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2010, 09:15   #9
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Aynen öyle hipermuhafazakar kardeşim. Kurdukları hegemonya korsan kararnameler artık yeni düzenleme içinde pek işler konum da değil , milletin üstünde irade göstermek bazıların felsefesi olmuştu. Demokrasi oyunu yerine demokrasinin gereğini sergilemek birilerin oldukca rahatsız etmiş durumda.Bu konuda Mustafa Ünal abimiz yerinde tespitlerde bulunmuş.


HSYK üyeleri yüzde 58'e tepkisiz kalamazdı. Halkın mesajını doğru okuduklarını istifa ederek gösterdiler. Başka gerekçeler seslendirilse de istifaların gerçek nedeni 'yüzde 58 evet' rakamıdır. Tersinden bir soru bunu doğrular: Sandıktan 'hayır' çıksaydı yine istifa ederler miydi? Hiç sanmam. Sürelerini son dakikasına kadar tamamlarlardı.
Kurul'un güçlükle çalıştığı gerçeği bugünün tespiti değil. Birkaç yıldır Kurul 'atama kararlarını' çıkarmakta ciddi zorluklar çekti. Korsan kararnameler, yürüyen davalara müdahale girişimleri HSYK'yı adeta bloke etti. En son unvanlı kararname sıkıntısı da bu yüzden çıktı. İstifa eden üyeler kritik davaların hâkim ve savcılarını değiştirmek için harekete geçti. Kurul'un başkanı Adalet Bakanı haklı olarak müdahaleye 'dur' dedi. Belki unutulmuş olabilir, anayasa değişikliğini tetikleyen en önemli faktör HSYK'da yaşananlardı... Yoksa anayasa konusu AK Parti'nin gündeminden düşmüştü
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2010, 10:46   #10
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
Çalıştırılmıyoruz diye istifa edenler başbakandan cevap:
Erzurumdaki davaya müdahale ederken çalışıyordunuz da şimdi ne oldu?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım