AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: Sizce zorunlu din dersi kaldırılmalı mı?
Evet kaldırılmalı 11 36.67%
Hayır kaldırılmamalı 18 60.00%
Bilemiyorum 0 0%
O da ne? 1 3.33%
Katılımcı sayısı: 30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 10-14-2010, 01:52   #11
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Mehmet Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kaldiki ben laik bir ülkede diyanetin ve zorunlu din dersinin olmasini celiski olarak görüyorum!

Çok haklısın... Herm devlet-din işleri ayrımına gideceksin hem de diyanet işleri başkanlığı diye bir kurum peyda olacak...[/QUOTE]

üstadim diyanet isleri olmasina olur ama adi din isleri olur ve bütün dinleri kapsar ayrica laiklik geregi bu kurum özerk olmalidir yoksa dediginiz gibi devlet, din islerine karisir..
ayrica suda bir gercekdir devletin temel hizmet alanlarindan biride bireyin dini ihtiyaclarini karsiamakdir eger siz devlet olarak bireyin din egitimini karsilamazsaniz, yeterli seviyede egitim vermezseniz o bosluk mutlaka doldurulur!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 01:52   #12
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Bir kere dostlar, eğitimi devletin vermesi ve Eğitim bakanlığı diye bir kurumun varlığı çok garip... Eğitim yalnızca aile verir ve aile kurumunun önüne hiç bir güç geçemez... İnsan haklarına aykırı (Aile kurmunun korunması maddesi)... Okul yalnızca tahsil için vardır veya öyle olmalıdır. Din dersi meselesi de bu konumda sanırım... Devlet zorlamamalı...
Mehmet Ufuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 01:55   #13
Kullanıcı Adı
merve
Hangi din dersi öğretmeni İslamla ilgili bilgilendiriyor ki öğrencileri
Din dersi bir sürü abuk subuk konu içeren bir ders.
Ders kitabında yok budizm yok ataizm bilmem ne.. Zaten bana rast gelen hocaların hepsi çatlaktı ilahiyatçı demeye şahitler gerek yani.
Bence din dersi kaldırılsa da olur kaldırılmasa da ama bu sıra kaldırılmamasından yanayım..
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 01:57   #14
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi din dersi öğretmeni İslamla ilgili bilgilendiriyor ki öğrencileri
Din dersi bir sürü abuk subuk konu içeren bir ders.
Ders kitabında yok budizm yok ataizm bilmem ne.. Zaten bana rast gelen hocaların hepsi çatlaktı ilahiyatçı demeye şahitler gerek yani.
Bence din dersi kaldırılsa da olur kaldırılmasa da ama bu sıra kaldırılmamasından yanayım..
Adı üstünde 'din dersi', İslam dersi değil ki
Tabi batıl inançları da öğretcekler,itliği sapıklığı da,ahlakı da,ailenin önemini de,İslamı da,değiştirilmiş önceki dinleri de,peygamber efendimizi de vs. vs.
Alt 10-14-2010, 02:00   #15
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence kaldirilmalidir!..
Hic bir islevselligi olmayan ve ahlak kültürünü ön plana cikaran din derslerinin kaldirilmasi taraftariyim..
kaldırıp atmak çok basit olmaz mı? mesela işlevsel hale getirilemez mi? yeniden yapılandırılamaz mı? müfredat değiştirilemez mi?

ben ortaokuldayken şerefsiz bir din hocamız vardı. aşırı derecede faşistti. kürtlerden nefret ederdi. sınıfa girer girmez ilk iş olarak her sıradan bir öğrenciyi döverdi. ders esnasında da kafasına esince dayak atardı. o gireceği zaman tir tir titrer piyangonun bize vurmaması için dua ederdik.

bi ara hiç unutmam. en ön sırada oturuyordum, yanımdaki arkadaşımın adı Faris. hoca bizim masaya yaslanıp ders anlatıyordu. sonra birden durdu yanımdaki arkadaşıma "selman-ı Farisi kimdir anlat bakalım" dedi. cevap gelmeyince arkadaşımın üzerinde tekvando,judo, boks, karate, güreş bildiğiniz ne kadar teknik varsa uyguladı.

sonra diğer sıraya geçip ulan sen! tek bir su damlasından yaratılsın görüyorsun değil mi Allah'ın gücünü deyip tokatlamaya başladı. çok feci dövüyordu, Allah kahretsin inşallah o şerefsiz faşist köpeği.

birden aklıma geldi, konu dağıldığı için özür
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 02:00   #16
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabi batıl inançları da öğretcekler,itliği sapıklığı da,ahlakı da,ailenin önemini de,İslamı da,değiştirilmiş önceki dinleri de,peygamber efendimizi de vs. vs.
Öğretseler insanın içi yanmıcak zaten
Müslümanım derken kendi dinini öğretemeyen öğretmen oluyo onları nasıl öğretsin..
Kitaplarda bile yanlışlar vardı..
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 02:04   #17
Kullanıcı Adı
merve
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte hepsini öğretiyor o zaman laiklikle niye bağdaştırıyoruz Demek ki hepsine eşit mesafede, burada can sıkıcı ne var
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 02:11   #18
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
bu arada mesaj yazdım ama yorum yapmadım

bence kaldırılmamalı ama din derslerinde değişiklik yapılmalı. hatta haftada 1 ders olan din kültürü dersleri 2 derse çıkartılmalı, üniversiteye giriş sınavında eskiden olduğu gibi belli sayıda din kültürüyle ilgili soru çıkmalı. aynı şekilde SBS lerde de bu şekilde uygulanmalı.

birkaç dinsiz alevi lideri istedi diye din dersleri kaldırılamaz. yok efendim zaten din kültürü dersinde pek bişi anlatılmıyormuş cartmış curtmuş, fırtmış tırtmış demek kolay yeniden yapılandırıp gerçekten dinimizi, nasıl yaşamamız gerektiğini, iyi insan olabilme yollarını, Allah'a ulaşabilme konusunda felsefik derslerin de programa ekleyip din derslerini yapılandırmalıyız.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 02:13   #19
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Yok bizim hoca iyi öğretirdi gayet ederdi ama kaçmamın sebebi duaları ezberleme bölümüydü
Dilim dönmüyordu,hatta Allah afetsin alaycı çok takılıyor şarkı gibi söyleyip alay ediyordum.
Bu yüzden kaçmışlığım oluyordu o dersten.Yoksa geri kalını can kulağıyla dinlerdin,dinlemeyi seven biriyim zaten

Misal,insanlar dese ki ''dua ezberletiliyor yapılmasın'',buna hak veririm.Zaten kitapta dualar yok,bunun eğitimi verilmesi mecburi değil okullarda hatta adı bile geçmez.Sadece öğretmen öğrenilmesi için,sözlü notu için uygulardı tüm sınıf için.Bunun yerine öğretmenlerin sadece isteyen öğrencilere yönelik,onlara karşı not vermesi gerekir.İstemeyenlerde,dersle alakalı sorularla sözlüsünü olur notonu alır geçer,olur biter.''Ezberlemezsen bırakırım'' mantığını bırakmaları lazım öğretmenlerin.Dersi iyi anlatırsa,aileden de iyi eğitim alırsa,çocuk zaten heveslenerek gerçekleştirir.Tehditle,mehditle öğrenci anca dersten kaçar benim gibi

Hepsininin öğretilmesi önemli olan,zaten kısa kısa öğretiliyor,kitabın yarısı din dersiyse diğer yarısı aile yapısı vs.Şimdiki kitaplar nasıl bilmiyorum tabi
Zaten en kolay konular anlatılıyor,sadece tanımı,kısaca bilgi veriliyor.Çıkıp taa derinlere inilmiyor inilse zaten herkes alim olur çıkar sınıftan
İnsanların zoruna giden ney ben onu çözmüş değilim.
Alt 10-14-2010, 02:19   #20
Kullanıcı Adı
TYH
o değilde neden bütün din hocalarının(din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenlerinin ) adı Hasan :|
Bence seçmeli hale getirilmeli.Zorunlu olduğunda itici hale gelebiliyor,tamamen kaldırılmasını istemem çünkü "objektif" şekilde devlet eliyle isteğe bağlı din eğitimini savunuyorum.Bu %98 "Müslüman olan ülke " safsatasından dolayı düşündüğüm birşey değil ama en azından %50 lik bir kısım en azından evladının böyle bir eğitim almasını ister diye düşünüyorum. Ayrıca laikliği ironi olsun diye mi savundunuz anlamadım,laikliği en ileri müslüman ağırlık nüfusu olan bir ülke olarak yasakçı değil,özgürlükçü olarak savunalım diyen bir insan olarak bu derslerinde kesinlikle bir zararı olacağını sanmıyorum.Ayrıca devlet elinden çıkarsa bu dersler,cemaatlerin eline kalacaktır çocuklarımız A cemaati farklı B cemaati farklı anlatırsa ne olacak?Seçmeli hale getirilmesi ve işlevselleştirilmesi taraftarıyım
Eğer Hristiyan vatandaşların çocukları da varsa onlara da din öğretmenleri kendi inancından sınav yapabilir mesela bu bir sorun olmaz bence..

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)