10-14-2010, 13:24 | #1 |
'Biz üç günde çıkartırdık Şili'deki olay abartılıyor
Biz 3 gün içinde çıkartırdık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Şili'deki maden kazasında mahsur kalan işçilerin yeryüzüne çıkarılma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Şili'de 5 Ağustos tarihinden bu yana yerin 622 metre altında mahsur kalan 33 madencinin tamamı yeryüzüne çıkarıldı. 69 gün boyunca madende mahsur kalan Şilili madencilerin kurtarılma çalışmalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer yorumladı SkyTürk ekranlarında yayınlanan ‘Haber Mahalli’ programına konuk olan Dinçer, "Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık" dedi. Zonguldak’taki grizu patlaması ile Şili'de meydana gelen göçüğün birbiri ile karıştırılmaması gerektiği söyleyen Dinçer, "Zonguldak’ta grizu patlaması ile kazaya uğradık. Şili'de ise göçük oldu. Şayet Zonguldak’ta grizu patlaması yerine, göçük olsaydı, işçilerimizden hayatını kaybeden olmayacaktı ve işçilerimizi 560 metreden 3 günde çıkarırdık" dedi. Türkiye’deki şartların Şili ile mukayese edilmesini yersiz bulan Dinçer, “Biz çok daha iyiyiz. Şimdi siz, madenin bir köşesinde göçük olmuşken öbür tarafta güvenli yerde bekleyen insanları görüp "Bizde niye böyle değil!" diyorsanız, bize haksızlık ediyorsunuz. Çünkü bizim madenlerimizde de işçilerimizin güvenle ve aylarca kalacakları mekanlar var. Onlarda buna benzer yerlerde dinleniyorlar, yemeklerini yiyorlar. Ama bizde insanlar hayatını kaybettiler. İkisi ayrı durumlar. Onun için Şili'deki benzer başka bir durumu bizimle mukayese etmenin daha doğru olacağı kanaatindeyim. İnşallah öyle bir şey de olmasın bizde" dedi. Bakan Dinçer Şili'deki kurtarma çalışmalarının büyütüldüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? İçeriye indirilen sondajın genişliğiyle, aslında yapılan kafes birbirinden farklıydı, uyumlu değildi. Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi halbuki. Biz kendi ülkemize kendi insanlarımıza haksızlık etmemeliyiz." HABERİN VİDEOSUNU DAİLYMATİONA UPLOAD ETTİM PAYLAŞILSIN DİYE BUYRUN http://www.beyazgazete.com/video/201...ikarirdik.html
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-14-2010, 13:41 | #2 |
Akşam Cüneyt özdemirin sunduğu bir programda Cüneyt bey neden bizde bu kadar hızlı zamanda bu sorunlar çözülmez diye dövünmesi vardı. Ordaki yetkililerde mekanın ve konumun çok önemi vardır her olay bu şekilde tatlıya bağlanmaz diye çıkışmıştı
|
|
10-14-2010, 15:28 | #3 |
Bizim basın herşeyin farkında,devlet gibi arşivi olanlar,2 madenin farkını ayırt edemeyecek kadar salak değil elbet.Bizimkilerin toprak altında kaldığını,gaz kaçağının olduğunu vs. olduğunu biliyorlar.
Şili dekiler anasını satim futbol maçı bile izlediler,ben ev,imdeyim izleyemiyorum düşünün gerisini. Hergün telefonla internetle görüşüyorlar.Ne gaz kaçağı var,ne de toprak altında kalan.Geneiş bir alana yayılmışlar kzuu gibi gülüp oynaşıyorlar.Şampanya olsa onu da patlatacaklar. Halkımız salak olup bu fitili yutmamalı. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|