AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-13-2010, 17:21   #11
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Ameeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnn...............

Yalnız mesajda düzetltme mi olmuş bana mı öyle geldi nam-ı diğer kısmı uçmuş sanki.............Başkanım..............
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2010, 17:41   #12
Kullanıcı Adı
Gönülden
Denge insanı olabilmek..tüketim toplumu olabilmekten kurtulmak..
Öncelikle dünyevileşme hastalığından kendimizi soyutlayıp değersizleşme hastalığımızı yenmesini bilmeliyiz.. yaratılış amacımızı unutmadan, yaradılışa uygun tevhidi bilinci yakalayıp gerçek İslamla yüzleşebildiğimiz ölçüde ancak bunun değerlendirmesini yapabiliriz...ve bu sorunu cemaat olarak ruhu ile birleştirmek..ve şunu da unutmamak..

İslam "bir köşeye çekileyim, ibadet edeyim” anlayışına müsaade etmiyor. hepimizin toplumsal sorumluluklarının olduğunu bildiriyor..yani İslamı yaşamak değil toplumsallaştırmadaki görevimiz..
Bu güzel paylaşım için Mevlam razı olsun..

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2010, 19:50   #13
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Bir görüş vardır, 'İslam coğrafyasının geri kalmasının sebebi, hiçbir zaman bir rönesans hareketine ihtiyaç duyamayacak kadar modern ve özgürdü... Fakat batı, taasub altında olduğundan, yırtmak için bu harekete ihtiyaç duydu ve yaptı...' Modernizasyon bakımından ileri seviyede olması burdan geliyor olması lazım... O zaman, bizim de şuanda yeni bir rönesans hareketine ihtiyacımız var. Zira, biz İslami akılcılık ve içtimai yapısından çok uzaktayız... Onu yeniden yakalamk durumundayız...

İnsanların, fakirlik veya cehaletten dolayı isyan etmeye hiç hakları yok bence... Çünkü, kapitalizmi, sınıfsal farklılıkları ve daha ileri sömürü mefkuresini adem oğlu buldu...
Mehmet Ufuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 12:56   #14
Kullanıcı Adı
Ukbâ
İslam "bir köşeye çekileyim, ibadet edeyim” anlayışına müsaade etmiyor. hepimizin toplumsal sorumluluklarının olduğunu bildiriyor..yani İslamı yaşamak değil toplumsallaştırmadaki görevimiz..

Hepimiz derken bayanlarda bu kısma dahil değilmi sevgili Canan
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 12:58   #15
Kullanıcı Adı
Ukbâ
O zaman, bizim de şuanda yeni bir rönesans hareketine ihtiyacımız var. Zira, biz İslami akılcılık ve içtimai yapısından çok uzaktayız... Onu yeniden yakalamk durumundayız...

Sevgili Mehmet bey bu dönüşüm den kasıt nedir. İslami anlayışlarımızın zamanın idrakine göre dizayn edilmesimidir ki .
Alt 10-14-2010, 16:41   #16
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili Mehmet bey bu dönüşüm den kasıt nedir. İslami anlayışlarımızın zamanın idrakine göre dizayn edilmesimidir ki .

Hayır kesinlikle böyle bir şey değildir... Ben dinde reforma olmaması gerektiğini düşünüyor ve zaten yeterince modern olduğuna kanaat getiriyorum. Dönüşüm, tarihimize bakıp da nirengisi İslam olan toplumların ve toplumlarımızın, devlet yapısında, kültür de ve sanat yeterince ileri seviyelerdeydi... Ne zaman ki merkez kaçtı işte o zaman bugünkü hâl zuhur etti... Dönüşümden kasıt, zaten olması gerekene yönelmektir. İslam dinin, bir toplumu sadece manene değil madden de ne kadar yüceltebildiğini göre bilmek adına sizlere Ömre Öztürkmen'in Gözyaşı Medeniyeti isimli kitabını tavsiye edebilirm;);)
Alt 10-14-2010, 16:48   #17
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Mehmet Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır kesinlikle böyle bir şey değildir... Ben dinde reforma olmaması gerektiğini düşünüyor ve zaten yeterince modern olduğuna kanaat getiriyorum. Dönüşüm, tarihimize bakıp da nirengisi İslam olan toplumların ve toplumlarımızın, devlet yapısında, kültür de ve sanat yeterince ileri seviyelerdeydi... Ne zaman ki merkez kaçtı işte o zaman bugünkü hâl zuhur etti... Dönüşümden kasıt, zaten olması gerekene yönelmektir. İslam dinin, bir toplumu sadece manene değil madden de ne kadar yüceltebildiğini göre bilmek adına sizlere Ömre Öztürkmen'in Gözyaşı Medeniyeti isimli kitabını tavsiye edebilirm;);)
Peki teşekkür ederim..

Öze dönüş diyorsunuz. İlim ile barışık olmanın yanında ameli yönde sabit kalan bir din yorumu yerine hayatın her alanında etkili geniş persfektifli bir yorum ile desteklenmiş anlayış.
Alt 10-14-2010, 16:51   #18
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki teşekkür ederim..

Öze dönüş diyorsunuz. İlim ile barışık olmanın yanında ameli yönde sabit kalan bir din yorumu yerine hayatın her alanında etkili geniş persfektifli bir yorum ile desteklenmiş anlayış.

Ben teşekkür ederim...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)