AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslami Kıssalar & Hikayeler İslami Kıssaları ve Hikayeleri burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-19-2010, 09:14   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım!
ANNE, SENİN YERİNE BEN NAMAZA BAŞLAYACAĞIM.

Türkan Hanım, dindar bir ailede büyümüştü.Annesi her fırsatta, ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarar onları uyarırdı. Türkan Hanım kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu.Bazen başlar, sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde, aynı şekilde namazı kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine rağmen, bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi.İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti.Teyze çok mübarekti.Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyen, saatler geçse usanmazdı.Teyze bir ara namaz konusuna değindi. Türkan Hanım, o anlatırken annesini hatırlamış ve eski günlerdeki namaz ikazları aklına gelmişti. Misafirler teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanım' ın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için, mutfak ile salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti.O da onların yanına oturup, sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.

Tam bu sıradamutfaktan bir gürültü geldi.Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telaşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlı bir sandalye koyarak, lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı.Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında, korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek;

- İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin, diye çıkıştı.

Türkan Hanım, oğlunun verdiği cevabı yıllar geçmesine rağmen unutamamıştı:

- Anne, ben abdest alacaktım, teyze dedi ya, namaz kılmayanlara ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza alma diye, senin yerine namaza başlayacaktım.

O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah(C.c.), yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanım' a oğlunun darvanışıyla, müthiş bir ders vermişti.Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı...

 

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-22-2010, 00:03   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
Bugün tevbe konusu hakkında araştırma yaparken bu yaşanmış hikayeyi okudum tavaffuk oldu ikinci kez okuyorum...
Güzel paylaşım için minnet olsun...



Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım