AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 10-22-2010, 11:36   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart "Şerefsiz.."
O kelimeyi tırnak içine aldım. Kim olursa olsun “biri” için kullanmaya utanırım. Ama bazı utanmazların yıllar önce manşetlerine koydukları o kelime, bir yerlerden çıkıp geliyor. Gerçeği anlatmak Gülten Kaya’lara düşerken, o manşeti atanlar ortada kasılarak dolaşmayı sürdürüyor ve hiç yüzleri kızarmıyor…

Kanal 24’ün beğendiğim programı “Kafa Dengi”nin konuğu, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya idi. Sohbet güzeldi. Ahmet Kaya’yla ilgili anekdotları dinlerken ve uzun yıllar ötesinden görüntüleri izlerken, ben de anılara daldım.

12 Eylül’ün tüm şiddeti üzerimizdeydi. Ahmet Kaya’nın “Şafak Türküsü” zamanlarıydı. Fuar Ekici Över’deki konserlerine yüzlerce emniyet görevlisinin oluşturduğu koridordan geçip girerdik. Yakınlarımı konserlerine götürüken, “başlarına kötü bir şey gelir mi” tedirginliği yaşarlardı. Öyle zamanlardı. Korkularımızdan arındırırdı bizi Ahmet Kaya…

Sonra gazeteci- sanatçı ilişkisi içinde çok zamanlar bir araya geldik. İnsana huzur veren, cesaretlendiren, bir akil adamdı.

Neyse dün akşama dönelim.

Programa gelen mesajlar okunuyordu. Biri çok çarpıcıydı. Ahmet Kaya’nın yıllar önce Türkler aleyhine yaptığı konuşmalardan dem vuruyordu. Mesajı gönderene kızamadım. Gülten Kaya da kızmadı. Çünkü yıllar önce manşete çekilen “şerefsiz” bir yerlerde takılıp kalmıştı. Gülten Kaya, olayın gerçek yüzünü anlattı.

Gülten Kaya’nın kim bilir kaçıncı anlatışıydı. Ben en az 7-8 kez izledim.

Ne kadar anlatırsanız anlatın, ne kadar çırpınırsanız çırpının yıllar önce atılmış yalancı manşetler bir yerlerden çıkıp geliyor ve ne yazık ki açıklamayı yapmak da mağdura düşüyor.

O manşeti atanlar mı?

Yine ortalarda kasılarak dolaşıyor, yine ahkamlarını sürdürüyorlar. Bereket, manşet atacak pozisyonları yok şu aralar.

Ahmet Kaya, ülkesinden uzakta kalp krizinden öldü. O manşetlerin hiç mi suçu yok?

Gülten Kaya, Ahmet Kaya’nın “başına örülen çorapların” da içinde yer alacağı bir DVD hazırlandığını söyledi. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak çalışmada.

İnsanlarımıza nasıl kıydığımızın öyküsü anlatılacak.

Ben de arşivimdeki tüm Ahmet Kaya film ve fotoğraflarını sevgili eşine göndereceğim.

Dostlar, aman manşetlere dikkat.

Linç manşetleri atanların yüzü kızarmıyor, utanmıyorlar…

Görev, dikkatli okura ve gerçek gazetecilere düşüyor…

Ümit Otan
16 Ekim 2010 / dorduncukuvvet.com

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)