![]() |
#1 |
![]() '''İnsan, onun kemiklerini Bizim kesin olarak biraraya getirmeyeceğimizi mi sanıyor?
Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. Ancak insan, önündeki (sonsuz geleceği)ni de 'fücurla sürdürmek ister.' "Kıyamet günü ne zamanmış" diye sorar. Ama göz 'kamaşıp da kaydığı,' Ay karardığı, Güneş ve ay birleştirildiği zaman; İnsan o gün: "Kaçış nereye?" der. Hayır, sığınacak herhangi bir yer yok. İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.' (Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir?''' Kıyamet Suresi'nden. ------------------------------ Yeryüzündeki en büyük düşmanlıkların, münafıkların, tarihin en kanlı terör örgütünün beslenip korunduğu musallat edildiği, müslüman coğrafyalarda hep vahşetin hep göz yaşının aktığı hep rahat bırakılmaz hale geldiği, hakkın hukukun münafıkların insafında kaldığı ve onlara gücümüzün yetmediği şu zamanda 'keşke şu hayat bitsede ahiret hayatı başlasa' diyenlerin oranını hep beraber görelim.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Biz istesek nolur ki...
Sahibi ne zaman isterse o zaman... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Tuhaf bir anket olmuş.. Pek de tasvip edilebilir bir yanı yok açıkçası..Zira netice de ölümü istemektir..Ve bununla ilgili şöyle bir hadis var;
Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Başa gelen bir sıkıntı sebebiyle hiçbiriniz ölmeyi istemesin. Eğer ölümü istemek zorunda kalırsa şöyle desin: Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece hayat ver. Ölmek benim için daha hayırlı olduğu zaman canımı al!” (Buhârî, Merdâ 19, Daavât 30; Müslim, Zikir 10. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 9; Nesâî, Cenâiz 1,2; İbni Mâce, Zühd 31) Yine bir kıssa anlatacak olursak;Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) bir sohbeti sırasında, cennetle müjdelenen sahâbîlerden Sa’d İbni Ebû Vakkâs çok duygulanmış ve: - Âh, keşke şimdi ölmüş olsaydım! diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştı. O zaman Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) bu sevgili arkadaşını şöyle uyarmıştı: - “Sa’d! Eğer cennetlik isen, hayatının uzun ve yaptıklarının iyi olması senin için daha hayırlıdır” (Ahmed İbni Hanbel, Müsned, V, 267). Özetle bu zaviyeden bakacak olursak, hem bela okumamak adına, hem de neyin bizim için hayır neyin şer olduğunu tam manasıyla bilemeyeceğimize göre (en doğrusunu Allah bilir ki, onu da ancak ölünce anlayabiliriz) bu tarz bir istek de bulunmak doğru olarak görülmüyor benim anladığım kadarıyla hadiste de belirtildiği üzere.. Konu Feride tarafından (09-18-2010 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Anketteki soru 'ölümü istiyormusunuz' değil, kıyametin koparak artık ahiret hayatının başlamasını istiyormusunuz'dur. Yani, artık dört bir tarafta, güneydoğu anadoluda, filistin'de, pakistan'da, doğu Türkistan'da, çeçenistan'da, ırak'ta, afrika'da en kahpe yollarla öldürülen müslümanları hesabının artık Allah huzurunda verilmesini, devletimizin içini dışını, en süslü isimler altında saran münafıkların cehennemin dibine girmesini, çile çeken ızdırap yudumlayan ciğeri üzüntüden harap olan müslümanların hayallerin bile yetişemeyeceği cennet hayatında yaşamasını artık istiyormusunuzdur. Bu kısım çok uzatılabilir, haberleri takip edenler dünyadan haberi olanlar sadece Türkiyede değil dünyanın heryerinde hergün ne büyük günahlar işkendiğini haklara girildiği, insanlıktan çıkıldığını bilir ve böyle isteyebilir. Ben bunu sordum, pişman etmeyin hiper muhafazakar bir insanı ![]() Siz hadis ilimi konusunda çok bilgili görünüyorsunuz. Sizden rica etsek bizim için ahiret hayatıyla ilgili, orada münafıklara kan dökenlere verilecek cezalarla ilgili, cennet hayatıyla ilgili ayet ve hadislerde paylaşırmısınız ? Dünya hayatının bitmesini istemekte ben birşey görmüyorum. Ahiret inancı güçlü ve ahiret ilimi olanlar bunu rahatlıkla isteyeceklerdir. Ama önce son nefesimize kadar kendimizden hem Allahı hem müslümanları razı etmemiz lazım. Yoksa biz bu haldeyken kıyamette bizi kurtaramayabilir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Kıyametin kopmasını istemem. Çünkü biz müslümanlar hayattayız, yaşıyoruz. Ve biliyoruz ki; Allah (c.c.) kelimesi dilimizden düşmedikçe, imanımız elden gitmedikçe bu kıyamet kopmayacak.
Kıyamet şimdi koparsa demek ki hakkıyla iman edememiş oluruz. Bu nedele kıyametin kopmasını istemem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() istemesek ne fark eder ki... sonuçu referanduma götürüp değiştiremeyiz herhalde
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Valla rabbimin takdiridir ama benim hedeflerim ideallerim var yav 80 yaşındaki amcam için kopsa ne kopmasa ne olabilir ama benim için kopmasa daha hayırlı
Hem bildiğim kadarıyla kıyameti müslümanlar göremeyecek |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Ancak bu durumu genele de yayacak olursak, kıyamet neticede dünya hayatının son bulmasıdır değil mi. İşte bu açıdan bakılınca, tamam dünyanın dört bir tarafında bizim belki de çok azını bildiğimiz zulüm altında inleyen mazlumların (müslümanların) felaha kavuşup, azgınların azgınlıklarının son bulması adına böyle bir temenni de bulunuluyordur heralde! Tabi ki kan dökmek, münafıklık Allah katında en büyük günahlar arasında sayılmakta. Mesela, bir Filistin konusu neredeyse hiç aklımdan çıkmaz en bariz örneğiyle. Ve o mazlum müslümanları gördükçe en az sizin kadar üzülüyor ve bir şey yapamamanın ciddi anlamda ızdırabını duyuyorum..Bunları yapanların cezasını Allah layıkıyla takdir edecektir.. Benim işaret ettiğim nokta şu ki; başkalarının helak olmasını isterken, kendi hayatımızın da kıyametle beraber son bulacağını ve bu sonun bizim için yeni bir başlangıç mı yoksa hazin bir son mu olacağını bilemeyiz.. O nedenle, genel bazda kıyameti dilemek ya da bireysel manada ölümü istemek doğru değil demek istiyorum hadislerde de belirtildiği üzere.. Hadis ve ayetler konusundaki düşünceleriniz için teşekkürler.. Keşke dediğiniz gibi bir bilgi birikimim olsa: ) Ayrıca pişman etmek gibi bir niyetim de yok. Fikrimi söyledim: ) Konu Feride tarafından (09-18-2010 Saat 23:19 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Kiyametten cok korkuyorum. Iyi bir kul olmadan kiyametin kopmasinida istemiyorum. O yüzden insaAllah Rabbim ömrümüzün hayirli kullar olabilmemize yetmesini nasip eyler. Her günahin bir kefareti vardir. Rabbim bu dünyada cektigimiz sIkIntilari günahlarimiza kefaret eylesin kiyamet gününde de O'na yarasir sekilde bize muamele eylesin insaAllah. Bize yakisacak sekilde muamele etmesin insaAllah. Sonumuz hayir ola. Kiyamet gününden korkanlardan degil sevinc ile o günü bekleyenlerden olmak dilegiyle...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Kıyametin kopmasını isteyenler cehenneme gitmek istiyor galiba ..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|