![]() |
#1 |
![]() Hürriyet gazetesindeki görevinden istifa eden Oktay Ekşi'nin, Basın Konseyi Başkanlığı'nı da bıraktığı öne sürüldü. Ancak, daha sonra bir açıklama yapan Ekşi, "Basın Konseyi'nden istifa etmedim, Konsey'den güvenoyu talep ettim" dedi.
Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar için 'analarını satan zihniyet' ifadesini kullanan Oktay Ekşi'nin, Hürriyet Gazetesindeki görevinden sonra Basın Konseyi Başkanlığı'ndan da istifa etmek zorunda kaldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddiaları yalanlayan Ekşi ise, "İstifa etmediğini, Basın Konseyi'nden güvenoyu talep ettiğini" söyledi. Alınan bilgilere göre Basın Konseyi toplantısına bazı üyeler "Ekşi'yi protesto ederek" katılmadı. Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Konsey Başkanı Oktay Ekşi görevinden ayrılarak yeni yönetim teşekkül edinceye kadar toplantılara katılmama kararı aldığını bildirdi. Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi olarak, Sayın Oktay Ekşi'nin bir makalesinde kullandığı ifadelerin, Basın Konseyinin yıllardır savunduğu ilkeli yayıncılıkla bağdaşmadığı kanaatindeyim. Bu sebeple, Basın Konseyinin daha fazla yıpranmaması ve medyamızda etik anlayışın gelişmesi fonksiyonunu kaybetmemesi için Sayın Ekşi, Basın Konseyi Başkanlığı görevinden ayrılarak yeni bir yönetim teşekkül edinceye kadar Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantılarına katılmayacağımı, kurumumu temsilen başka bir görevli de tayin etmeyeceğimi saygı ile arz ederim.'' Basın konseyi toplantısı halen devam ediyor. habervaktim
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sana güven oyu verirlerse onlarda senin gibi ahlaksız itler olur...
zaten illegal bir düdüğe yaramayan bir kurum... tınnamıyoruz bile... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|