11-05-2010, 18:35 | #1 |
Flaş! Askerlik Reformu Geliyor
SÖZLEŞMELİ ER MODELİ
05 Kasım 2010 16:45 Milli Savunma Bakanı Gönül, sözleşmeli er modeli üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı. Gönül, konunun en kısa zamanda Bakanlar Kurulu'na sevk edileceğini açıkladı. Proje, profesyonel orduya ilk adım olarak değerlendiriliyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli er modeli üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı. Gönül, konunun en kısa zamanda Bakanlar Kurulu'na sevk edileceğini açıkladı. Profesyonel orduya ilk adım olarak değerlendiriliyor. Bedelli Askerlik, Tek Tip Askerlik tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den flaş bir açıklama geldi. Buna göre 15 aylık askerliğini yapan bir genç, kendisi talep ederse askerliğe bir süre daha devam edebilir. Ancak bu süre için Milli Savunma Bakanlığı ile bir sözleşme imzalayacak. Bu süre içerisinde de maaşını alacak ve sigortalı olacak. Şu anda erbaş sistemine benzer bir sistem olacak. Ancak özlük hakları ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Eğer sistem oturursa uzman erlerden oluşan bir sistem oluşmuş olacak. Bu da zamanla TSK'nın profesyonel ordu haline geleceğini gösteriyor. Ancak ayrıntıların daha da netleşmesi gerekiyor. TSK'da halen, sözleşmeli subaylar, sözleşmeli astsubaylar, sözleşmeli erbaşlar var, bunlara sözleşmeli uzman er eklenecek anlamına geliyor. AYRINTILAR GELECEK Habervaktim / Haber7
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-05-2010, 20:24 | #2 |
Eee var ki bu şuan
Benim zamanımda üst devrelerden isteyen uzman olarak kalıyordu sözleşmeli şekilde.Sözleşmesi bitince ilişkisi kesiliyordu. Uzman çavuş veya uzman on başı olarak devam ediyordu sözleşmeli olarak. |
|
11-05-2010, 21:01 | #3 |
Askerlik psikolojisiyle baş etmek ve emir altında olmak biraz zordur.
O nedenle buna pek kimse yanaşmayacaktır ancak yinede durumu düşük olan kişiler yanaşmak durumunda kalabilirler. Her neyse, bot bağlamayanlar düşünsün onu... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
profesyonel ordu, sözleşmeli askerlik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|