AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-06-2010, 16:16   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Exclamation Tümgeneral Es'e "6 şehit" tutuklaması!
Hakkari Çukurca'da 6 Mehmetçiğin şehit olduğu mayın patlaması olayıyla ilgili olarak Tümgeneral Zeki Es tutuklandı. Teröristlerin döşediği belirtilen mayınların Zeki Es tarafından döşetildiğine dair ses kaydı ortaya çıkmıştı.

2009'un Mayıs ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Hantepe bölgesinde askeri askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 6 asker şehit olmuştu. Medyaya teröristlerce döşenen mayının patlaması olarak gösterilen olayla ilgili daha sonra ortaya çıkan bir ses kaydında, mayınları askerlerin önlem olarak döşediği ve şehit olan askerlerin de bundan haberdar edilmediği itiraf ediliyordu.

Olayın hemen ardından Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Çukurca 20'nci Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es arasında uydu telefonu ile yapılan görüşmede, 6 askerimizin şehit eden mayını, bizzat TSK'nın yerleştirdiği ileri sürülüyordu.

"BENİM DÖŞEDİĞİM MAYINLAR KOMUTANIM"

İşte video paylaşım sitelerinde yayınlanan o görüşmeden bir bölüm:

Zeki Es:
Komutanım uzaktan komutalı değil. Malesef..

Gürbüz Kaya:
Değil mi?

Zeki Es:
Değil komutanıım. Uzaktan komutalı değil.

Zeki Es:
Biliyorsunuz bunları korumak için ben burda sıkıntılı oldukları için kendim risk alarak geldim, bizzat kendim yerleştirdim.Rütbelileri tek tek çağırdım, gösterdim. Bütün bölük komutanları birbirine devretsin dedim. Hep öyle tekmil verdiler devrettik diye.

Zeki Es:
Ama komutanım bu büyük olasılıkla bizim, yani sabah buraya gelmenizde yarar var komutanım.

Gürbüz Kaya:
Kolordu komutanı gelecek sabah erken saatlerde onla beraber gelicem.

Zeki Es:
Komutanım, kolordu komutanıyla bu konuyu paylaşmamızda yarar var. Ben tamamen sorumluluğu almaya hazırım. komutanım. Onu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bütün sorumluluğu alıyorum zaten komutanlık sorumluluğu olarak.

Gürbüz Kaya:
Hepimiz alırız o konuda tereddütümüz yok.

Zeki Es:
Komutanım benim niyet ve maksadımı zaten biliyorsunuz. Ben bu çocukları koruyayım diye onları döşedim. Ama onlar demekki bu hassasiyet, o kadar yırtınmama rağmen göstermemişler.

Ayrıntılar gelecek

Haber 7

Konu Asi_isyankar tarafından (11-06-2010 Saat 16:18 ) değiştirilmiştir..
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)