AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-02-2010, 04:10   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Memur Bilgi Sistemi geliyor
Hükümet, memurların “özlük dosyasını” değiştiriyor. Yeni sistemle “Memur Bilgi Sistemi” kuruluyor

TBMM’ye gönderilen torba tasarıya konulan bir madde ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Memur kütüğü ve özlük dosyası” başlıklı 109’uncu maddesi tamamen değiştirildi. Yeni düzenleme ile sistem değişikliğine gidilirken, memurlar hakkında toplanacak “bilgilerin” kapsamı da genişletildi. Düzenleme, özetle şu hükümleri içeriyor:



Mal varlığı dosyada



Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak kurumlarınca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolacak. Her memur için bir özlük dosyası tutulacak. Özlük dosyasına, memurun kişisel ve mesleki bilgileri, mal bildirimleri, varsa inceleme, soruşturma, denetim raporları, disiplin cezaları ile ödül ve başarı belgesi bilgi ve belgeleri konulacak.

Memurların başarı, yeterlik ve ehliyetlerinin tespitinde, derece yükselmelerinde, emekliye ayrılmalarında veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde, hizmet gerekleri yanında özlük dosyaları göz önünde bulundurulacak..”

Halen uygulanan maddeye göre devlet memurları kurumlarınca tutulacak memur kütüğüne kaydoluyor ve haklarında özlük dosyası tutuluyor. Memurların sicil dosyasında ise müfettişler tarafından verilen denetim raporları yer alıyor. Memurların derece yükseltmeleri ve emeklilik işlemlerinde sadece bu bilgiler esas alınıyor.

Borsagündem

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi