AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-04-2010, 22:12   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bu sözler kime?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kuruluşunun 151. yılını kutladı. Fakülte dekanı Göle'nin konuşması ise mesaj yüklüydü.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, ''Köklü kurumlarını yaşatamayan, gelenek ve göreneklerini yeterince koruyamayan ülkemizde, Mülkiye'nin askeri müdahalelere, öğretim üyelerimizi fakülteden koparan acımasız idari ve yasal düzenlemelere, iktisadi krizlere, siyasi çalkantılara, siyasi baskılara rağmen zaman tünelinden kaybolmadan dimdik ayakta durarak 151 yıldır eğitim dünyamızda çok güçlü bir şekilde yaşaması örnek alınması gereken görkemli bir başarıdır'' dedi.

Mülkiye'nin 151. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla SBF'de tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan SBF Dekanı Prof. Dr. Göle, fakültenin 1859 yılında Mekteb-i Mülkiye adıyla İstanbul'da eğitim-öğretim hayatına başladığını anımsattı. SBF'nin varlığından her zaman gurur duyduklarını ve tarihinin başarılarıyla dolu olduğunu ifade eden Göle, fakültenin kuruluşunun 151. yıldönümünü kutladıklarının söyledi.

Fakültenin geçmişte olduğu gibi bugün de kamu sektörünün insan ihtiyacını karşılamak için çaba gösterdiğini ve bu anlamda büyük sorumluluklar üstlendiğini anlatan Göle, son yıllarda fakültede gerçekleştirilen köklü yatırımların bu doğrultuda yapıldığını belirtti.

Fakültenin öğrenci sayısını 4600'den 2400'e indirdiklerini ifade eden Göle, sınıf mevcutlarının ortalama 70 kişilik olduğunu söyledi. Göle, fakültenin sadece Türkiye'nin değil, pek çok ülkenin yönetici kadrolarını da yetiştirdiğini ifade ederek, ''Fakültemizde 252 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir'' dedi.
SBF'nin eğitim kadrosuna ilişkin sayısal bilgiler aktaran Göle, 105 öğretim üyesinin öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti. Her 16 öğrenciye 1 öğretim üyesinin düştüğünü söyleyen Göle, bunun dünya ortalamasının üzerinde bir oran olduğunu vurguladı.

Fakültenin çalışmaları hakkında bilgi veren Göle, fakültenin fiziki mekan anlamında ciddi sıkıntı yaşadığına işaret etti. Göle, ''Fakültemizin eğitim öğretimi ileriki yıllarda sağlıklı yürütebilmesi için acilen ek bir binaya ihtiyacı vardır'' diye konuştu.

Göle, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Gölbaşı kampüsüne taşınması kararından vazgeçildiğini de bildirdi.

Dekan Göle, şunları kaydetti:
''Köklü kurumlarını yaşatamayan, gelenek ve göreneklerini yeterince koruyamayan ülkemizde Mülkiye'nin askeri müdahalelere, öğretim üyelerimizi fakülteden koparan acımasız idari ve yasal düzenlemelere, iktisadi krizlere, siyasi çalkantılara, siyasi baskılara rağmen zaman tünelinden kaybolmadan dimdik ayakta durarak 151 yıldır eğitim dünyamızda çok güçlü bir şekilde yaşaması kanımca üzerinde durulması ve örnek alınması gereken görkemli bir başarıdır.

Mülkiye bir öğretim kurumu olmanın yanı sıra bir irfan ocağı. Ülkemize Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik, demokrat, aydın, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, ülkemizin bölünmezliğine ve bütünlüğüne yürekten bağlı vatansever yöneticiler yetiştirme görevi üstlenmiştir. Mülkiye her zaman çağdaşlaşmanın öncüsü olarak Cumhuriyetimiz ile özdeşleşmiş, Atatürk Cumhuriyeti'nin en iyi şekilde yaşaması için çaba göstermiştir. Mülkiye bu tarihi sorumluluğu ileride de sürdürmeye kararlıdır.''
Öğrencilere de seslenen Göle, öğrencilerin bu fakülteyi seçmelerinde vatan sevgisinin etkili olduğunu belirtti.
Göle, ''Bugünlerde Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerinin Cumhuriyetimizin kazanımlarının ne yazık ki çeşitli açılardan sarsıldığını üzülerek görüyoruz ve yaşıyoruz. Ancak geçmişte olduğu gibi bugün de sizler gibi bu tercihi yapan gençler oldukça inanıyorum ki Atatürk Cumhuriyeti, Mülkiye ve Mülkiyelilik sonsuza kadar yaşayacaktır'' dedi.

''BUGÜN ÇAĞDAŞLIK HAYALİ OLAN BİR TÜRKİYE HALİNE DÖNDÜK''

Sözlerine ''15 yılda Türkiye'de çok şey değişti. 15 yıl önce Türkiye çağdaşlık yolunda yürüyen bir ülkeydi, bugün çağdaşlık hayali olan bir Türkiye haline döndük'' diyerek başlayan Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, yaşamının büyük bir bölümünü bu fakültede geçirdiğini söyledi.
Fakültenin fiziki sıkıntısının farkında olduklarını belirten Karacabey, bu yönde rektörlük olarak çaba içerisinde olduklarını vurguladı.

Bir kurumun 151 yıl yaşamasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Karacabey, SBF'nin yaşlandığını, ancak eskimediğini belirtti.

Karacabey, ''Ankara Üniversitesi dün açıklanan dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500 üniversite içinde yer alan 3. Türk üniversitesi olmuştur'' dedi.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsan Feyzibeyoğlu, Mülkiye'nin Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olduğunu belirterek, bu fakültenin mezunlarının pek çok alanda başarı sergilediğini söyledi. Bu başarıların temelinde Mülkiye dayanışmasının olduğunu belirten Feyzibeyoğlu, SBF öğrencilerinin çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirilebilmesi için mezunlarına büyük görevler düştüğünü vurguladı.
Fakülteye gelecek iyi öğrencilerle Mülkiyelilik ruhunun yaşatılacağını söyleyen Feyzibeyoğlu, bu doğrultuda güçlerin birleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından SBF'den 1960 yılında mezun olanlara plaket verildi.
Törene, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Göngör Özden ve pek çok sayıda mezun katıldı.

AA

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-04-2010, 22:12   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)