12-06-2010, 00:49 | #1 |
Türkiye Söndürüyor! Siyonistler Mezar Yakıyor!.
Türkiye, İsrail`in kuzeyindeki tarihi Filistin kenti Hayfa`daki orman yangınını söndürmek amacıyla iki uçak ve 10 bin çadır gönderirken, Hayfa`daki radikal Yahudiler de orman yangını fırsat bilerek Müslüman mezarlığını ateşe verdikleri belirtildi.
MEZARLIĞI ATEŞE VERDİLER Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla 42 kişinin öldüğü orman yangınlarını söndürmek için Türkiye`den iki uçak İsrail`e gitmişti. Türkiye`nin İsrail`e yardım uçakları göndererek insani ve İslami görevini yaptığını belirten Erdoğan`ın açıklaması İsrail`de “Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi konusunda önemli adım” şeklinde değerlendirilirken, El Aksa Vakfı, orman yangınlarının bulunduğu Hayfa kentinde radikal Yahudilerin İzzettin El Kassam`ın mezarının da bulunduğu Müslüman mezarlığını ateşe verdiklerini bildirdi. ARAP DİRENİŞİNİN SEMBOL İSMİ 1922`de Suriye`den Filistin`in Hayfa kentine gelerek İngilizlere karşı Arap direnişini örgütleyen İzzettin El Kassam 1935 yılında İngilizler tarafından şehit edilmişti. HAMAS`ın askeri kanadının da ismini taşıdığı (İzzettin El Kassam Tugayları) El Kassam, Hayfa`nın al Yajour köyünde ikamet etmiş ve 13 yıl boyunca İngiliz işgal güçleri ve Yahudi terör gruplarına karşı Filistinlileri örgütlemişti. Arap dünyası ve özellikle Filistin`de direnişin sembolü olarak görülen El Kassam, Hayfa`da Genç Müslüman Erkekler Derneği`ni kurmuştu. İKİ KEZ ÜST ÜSTE ATEŞE VERİLDİ El Aksa Vakfı, El Kassam`ın mezarının da bulunduğu mezarlığı radikal Yahudilerin iki kere üst üste ateşe verdiğini belirterek, itfaiyenin yangını söndürdüğünü bildirdi. Daha önce de birkaç kez yakılan El Kassam`ın mezarı, Hayfa`daki Müslümanlar tarafından yeniden inşa edilmişti. Öte yandan aralarında Türkiye`nin de bulunduğu birçok ülke İsrail`e yardım gönderdi. Türkiye, yangının ortaya çıkmasının hemen ardından iki söndürme uçağı gönderirken Türk Kızılayı`nın da bölgeye 10 bin çadır gönderdiği belirtiliyor. “YANGINLA BAŞ EDEMİYOR, İRAN`LA SAVAŞAMAZ” İsrail`in kuzeyini kaplayan ve Perşembe gününden beri süren orman yangınları nedeniyle şu ana kadar 42 kişinin öldüğü 20`den fazla kişinin de yaralandığı belirtilirken, 17 bin kişinin de evlerinden tahliye edildiği belirtiliyor. İsrail, yangınların kundaklama sonucu ortaya çıktığı şüphesi üzerinde duruyor. İsrail Hükümeti, yangınlarla ilgili soruşturma başlattı. Bu arada İsrail`in orman yangınlarıyla baş edememesi ülkede yeni bir tartışma daha başlattı. İsrail`in Haaretz gazetesinde Aluf Benn imzalı bir yazıda, orman yangınıyla baş edemeyen İsrail`in İran`la yapacağı bir savaşta başarılı olamayacağını yazdı. HABERVAKTİM
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-06-2010, 00:51 | #2 | |
Alıntı:
|
||
12-06-2010, 00:53 | #3 |
bu adamlara birde uçak gönderdik ya..
daha da birşey demem... |
|