AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 12-12-2010, 23:59   #51
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Furkan senin ciddi algılama ve yorumlama problemin var.Şakird dediğin insanın SOKAKLA EYLEMLE işi olmaz..O vazifesini yapar..sokakta sen slogan atarken o evinde liseli ortaokullu talebelerine ilmihal dersi yapıyordur..Nurlardan ders yapıyordur..yada TESETTÜR risalesini okuyordur..sen milyon kez slogan atsan neye yarar..
Ayrıca SLOGAN atmaya meraklı onca insan var..herkes kendi işini yapsın..yani insanları sokak eylemlerine katılmadıkları için eleştiren kişilere de ilk kez rastlaşıyorum
Valla eskiden öyleydi ama şimdi pek öyle değil evde batak atanlar barlara girip çıkanlar sabah namazı kılma zorunluluğu zaten yok giren çıkan belli değil herkes cemaate alınıyor uhuu dağıttılar iyice sen hala evlerde bunları yapıyorlar zannet benhur ... bu arada 1000. mesajını bana yazdın

Alt 12-13-2010, 00:01   #52
Kullanıcı Adı
unnamed
Cevher zamanada abone ol...
kırık testiyi mutlaka oku...
kesin şakirt olursun...

Alt 12-13-2010, 00:02   #53
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla eskiden öyleydi ama şimdi pek öyle değil evde batak atanlar barlara girip çıkanlar sabah namazı kılma zorunluluğu zaten yok giren çıkan belli değil herkes cemaate alınıyor uhuu dağıttılar iyice sen hala evlerde bunları yapıyorlar zannet benhur ... bu arada 1000. mesajını bana yazdın
o kadarda degildir acikcasi inanmak istemiyorum.. ben yurttan niye ayrilmistim biliyormusun uzun sacim ve top sakalim yüzünden..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-13-2010, 00:05   #54
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
demek bizim teşkilat liderleri bunlardan...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-13-2010, 00:07   #55
Kullanıcı Adı
El Emin
Çok dar düşünce olarak nitelendiriyorum.
Ben hoca veya kanaat önderi olsam bir konuda hayat kadınlarınada giderim.
Kumarhanelerede giderim.Her türlü illet yere giderim.
Zaten benim düşüncemde olanları ikna etmek basittir.
Ve sorun beni anlamayanlara ulaşmamdır.

Oraya gidilmez.Buraya gidilmez.
Peki kime tebliğ yapacağız.Kime davette bulunacağız.
Eğer onların fikri değişmez diye bir kaide varsa neden
dinimiz durmadan oku ve anlat diyor.
Yoksa ALLAH bizim boş beleş uğraşmamızı mı istiyor?
Zaten camiide vaaz veren vardır.
Camiiye gelen adam zaten gelir.
Sorun gidilmeyen yerlere gitmektir.
Ulaşılmamış yerlere el uzatmaktır.
Sineyi ummanlar gibi açıp uzatılmamış mahsun gönüllere el uzatmaktır.

Furkan miting gibi etkinlikler evet sesin duyulması adına
önemlidir fakat ben bunların pek faidesini göremiyorum.
Kaç tane adam mitingden ötürü namaza başladı ki?
Kaç tanesi siyasi fikrini değiştirdi ki?

Ve herkes aynı düşünmek zorunda mıdır?
Herkes senin doğru dediğini doğru kabul etmek
senin hak bulduğun yoldan gitmek zorunda mıdır?
Herkesin şahsi veya tüzel kişilik olarak içtihadı vardır.
İçtihadları vardır.Herkes kendince yol tutabilir.
Ne diyor üstad;
"Mesleğim haktır diyebilirsin ama hak benim mesleğimdir diyemezsin."
Ne hikmetse bu günlerde her karşımıza çıkan ben hakkım diyor.
Daha yazılacak çok şey var ya neyse...
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-13-2010, 00:07   #56
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
demek bizim teşkilat liderleri bunlardan...

Alt 12-13-2010, 00:07   #57
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Sen dedin ya sigara içtin kız peşinde koştun ondanmı atıldın evlerden. Bak bu konu gerçekten mühim. Bu şekilde bildiğimiz evlere giren tanıdıklarım evlerde sigara içildiği ve kız muhabbetinin döndüğü eve kız getirildiği için evlerden ayrıldılar. Cemaat olumsuz yönleri vardır eleştirmekten hiç geri durmam ama olumlu yönlerinide git gide kaybediyor. Çok aşırı büyümesine ve iyice olayın ticari boyutunun ön plana gelmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Alt 12-13-2010, 00:08   #58
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Sen dedin ya sigara içtin kız peşinde koştun ondanmı atıldın evlerden. Bak bu konu gerçekten mühim. Bu şekilde bildiğimiz evlere giren tanıdıklarım evlerde sigara içildiği ve kız muhabbetinin döndüğü eve kız getirildiği için evlerden ayrıldılar. Cemaat olumsuz yönleri vardır eleştirmekten hiç geri durmam ama olumlu yönlerinide git gide kaybediyor. Çok aşırı büyümesine ve iyice olayın ticari boyutunun ön plana gelmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Alt 12-13-2010, 00:08   #59
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb
Alıntı:
CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende şakirt olabilir miyim, şakirt ünvanını alabilmek için hangi üstün meziyetlere sahip olmalıyım ve bu ünvanı hangi üstün meziyetlerinden dolayı takar...
Fazla üstün özelliklere sahip olmaya gerek yok..Çünkü "Şükreden kişi" anlamına geldiği için birilerinin ünvan vermesi gibi bir durum söz konusu olamaz...

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-13-2010, 00:12   #60
Kullanıcı Adı
manifesto
Şakird olmak isteyip de olamayana ben rastlamadım o yüzden 10 adım da şakird nasıl olunur diye bir tanım yapmaya gerek yok..
Evlerde ne yapıldığını gayet iyi biliyorum furkan batak oynayan falan sen yanlış eve girmiş olmalısın ayrıca kötü misal misal değildir..ülke ve dünya çapında belki 50 bin ev var bunların içinde evin ruhuna uymayan haller olmuş olsa da istisna kaideyi bozmaz.
Ayrıca konu neden şakirtlere evlere cemaate geldi ki?
Yani her tartışma konusunu cemaat tartışmasına çevirmek gibi gereksiz bir marifetiniz var..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)