![]() |
#51 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
#52 |
![]() Cevher zamanada abone ol...
kırık testiyi mutlaka oku... kesin şakirt olursun... |
|
![]() |
#53 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#54 |
![]() demek bizim teşkilat liderleri bunlardan...
![]() |
|
![]() |
![]() |
#55 |
![]() ![]() Ben hoca veya kanaat önderi olsam bir konuda hayat kadınlarınada giderim. Kumarhanelerede giderim.Her türlü illet yere giderim. Zaten benim düşüncemde olanları ikna etmek basittir. Ve sorun beni anlamayanlara ulaşmamdır. Oraya gidilmez.Buraya gidilmez. Peki kime tebliğ yapacağız.Kime davette bulunacağız. Eğer onların fikri değişmez diye bir kaide varsa neden dinimiz durmadan oku ve anlat diyor. Yoksa ALLAH bizim boş beleş uğraşmamızı mı istiyor? Zaten camiide vaaz veren vardır. Camiiye gelen adam zaten gelir. Sorun gidilmeyen yerlere gitmektir. Ulaşılmamış yerlere el uzatmaktır. Sineyi ummanlar gibi açıp uzatılmamış mahsun gönüllere el uzatmaktır. Furkan miting gibi etkinlikler evet sesin duyulması adına önemlidir fakat ben bunların pek faidesini göremiyorum. Kaç tane adam mitingden ötürü namaza başladı ki? Kaç tanesi siyasi fikrini değiştirdi ki? Ve herkes aynı düşünmek zorunda mıdır? Herkes senin doğru dediğini doğru kabul etmek senin hak bulduğun yoldan gitmek zorunda mıdır? Herkesin şahsi veya tüzel kişilik olarak içtihadı vardır. İçtihadları vardır.Herkes kendince yol tutabilir. Ne diyor üstad; "Mesleğim haktır diyebilirsin ama hak benim mesleğimdir diyemezsin." Ne hikmetse bu günlerde her karşımıza çıkan ben hakkım diyor. Daha yazılacak çok şey var ya neyse... |
|
![]() |
![]() |
#56 |
![]() |
|
![]() |
#57 |
![]() Sen dedin ya sigara içtin kız peşinde koştun ondanmı atıldın evlerden. Bak bu konu gerçekten mühim. Bu şekilde bildiğimiz evlere giren tanıdıklarım evlerde sigara içildiği ve kız muhabbetinin döndüğü eve kız getirildiği için evlerden ayrıldılar. Cemaat olumsuz yönleri vardır eleştirmekten hiç geri durmam ama olumlu yönlerinide git gide kaybediyor. Çok aşırı büyümesine ve iyice olayın ticari boyutunun ön plana gelmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
|
|
![]() |
#58 |
![]() Sen dedin ya sigara içtin kız peşinde koştun ondanmı atıldın evlerden. Bak bu konu gerçekten mühim. Bu şekilde bildiğimiz evlere giren tanıdıklarım evlerde sigara içildiği ve kız muhabbetinin döndüğü eve kız getirildiği için evlerden ayrıldılar. Cemaat olumsuz yönleri vardır eleştirmekten hiç geri durmam ama olumlu yönlerinide git gide kaybediyor. Çok aşırı büyümesine ve iyice olayın ticari boyutunun ön plana gelmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
|
|
![]() |
#59 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#60 |
![]() Şakird olmak isteyip de olamayana ben rastlamadım o yüzden 10 adım da şakird nasıl olunur diye bir tanım yapmaya gerek yok..
Evlerde ne yapıldığını gayet iyi biliyorum furkan batak oynayan falan sen yanlış eve girmiş olmalısın ayrıca kötü misal misal değildir..ülke ve dünya çapında belki 50 bin ev var bunların içinde evin ruhuna uymayan haller olmuş olsa da istisna kaideyi bozmaz. Ayrıca konu neden şakirtlere evlere cemaate geldi ki? Yani her tartışma konusunu cemaat tartışmasına çevirmek gibi gereksiz bir marifetiniz var.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|