12-13-2010, 03:54 | #1 |
anasının oğlu işte...
Kamuoyunun yakından tanıdığı TÜSİAD'ın başkanı Ümit Boyner'in oğlu Sinan Bolak, CHP'den siyasete atıldı. Gürsel Tekin'den Ümit Boyner'in oğluna siyasetten tam not verdi. TÜSİAD, geleneksel olarak her yıl son Yüksek İstişare Toplantısı'nı (YİK) Ankara'da yapar. Bir gün öncesindeki akşam da özel bir davet verir. Kokteyl tarzındaki davette, siyasi parti genel başkanlarıyla bürokratları ve başkent VIP'lerini (çok önemli kişiler) ağırlayan TÜSİAD, geçen perşembe akşamı da aynı seremoniyi uyguladı. CHP, MHP ve BDP başkanları, partili arkadaşlarıyla oradaydılar. İktidardan ise iki bakan Cemil Çiçek ile Taner Yıldız katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk kez TÜSİAD'a gitti ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la el sıkıştı. Olanı biteni de haberlerden öğrendik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yardımcısı Gürsel Tekin'le geldi. Ajandam o gün çok doluydu, başkente gidemedim. 18 Aralık'taki kurultay hazırlıklarını sürdüren CHP'de çarşaf liste-blok liste ikilemi yaşanırken, Tekin'e TÜSİAD gecesini sordum. Sinan çok başarılı stajyerdi Telefon sohbetinde Tekin, "Çok hoş karşılandık" dedi. Tekin'in hoş bulduğu davetin detaylarını ve onun iş dünyasıyla ilgili gözlemlerini sizlerle paylaşıyorum. Gürsel Bey, Boyner ve Koç ile neler konuştunuz? Sağ olsunlar, bizi çok hoş karşıladılar ve iyi ağırladılar. Ülke sorunları yanında Ümit Boyner'le oğlu Sinan'ı, Koç ile de daha çok İstanbul'u konuştuk. Neden Sinan'ı konuştunuz? Çünkü Sinan ABD'de New York Üniversitesi'nde siyaset bilimi okuyor. 2009 yılı yazında da benim yanımda 8 ay staj yaptı. O zaman İstanbul İl Başkanı'ydım ve birlikte çok iyi çalıştık. Geldi CHP'ye de üye oldu. Peki Sinan, siyasette başarılı olur mu? Benden tam not aldı. Çok çalışkandı. Birlikte bütün İstanbul'u dolaştık. Üniversiteyi bitirsin, CHP'de birlikte çalışacağız. Belki biliyorsunuz, Sinan Bolak, rahmetli dedesi CHP'nin eski milletvekili Aydın Bolak'tı. Şimdi torun Bolak, siyasette olacak. (Sinan, Ümit Hanım'ın ilk eşi Doğan Bolak'tan olan oğlu.) Ümit Hanım, bu konuda nasıl düşünüyor? Çok demokrat biri. Oğlunu gelecekle ilgili kararlarında özgür bırakıyor. Sinan, siyasete girme kararını kendisi vermiş. Sinan, bizim İstanbul İl Örgütü'ndeki tek stajyerimizdi. Kendisiyle hâlâ sık sık görüşüyoruz. Peki, Boyner'le birlikte öteki patronlarla da konuştunuz mu? Konuştuk. İş dünyası, bürokrasi çarkından dolayı sıkıntılı. Bunun yanında ötekileştirilmekten de şikayetçi. Türkiye, eski Türkiye değil. Yoksullukla, işsizliği ancak iş dünyası çözebilir. Ancak, iktidar işadamlarına aynı eşitlikte yaklaşmıyor. Koç'la neler konuştunuz? Birlikte İstanbul sohbeti yaptık. İş dünyasıyla CHP'nin diyalogu hangi düzeyde? Çok iyi bir ilişki var. Kendi adıma söylersem, İstanbul'da iken sık sık patronlarla buluşurduk. Mesela, Mustafa Koç, Hüsnü Özyeğin, Şarık Tara, Cem Boyner ve Tanıl Küçük yanında çok sayıda patronla iyi görüşürdük. Neden CHP'ye girdi? New York Üniversitesi'nde siyaset bilimi okuyan Sinan Bolak, siyasete girme kararında ABD'li ünlü Profesör Bertell Oliman'dan etkilendiğini söylüyor. Bolak, kendisiyle yapılan bir söyleşide, siyasetçi olmak kararını şöyle anlatıyor: "Koç Lisesi'nde okurken, siyaset ilgi alanıma girmiyordu. Hayalim, iyi bir reklamcı olmaktı. Üniversiteye girip, ikinci sınıfa geçtiğimde Brüksel'de, AB ile ilgili yayın yapan bir internet sitesinde çalıştım. Avrupa Parlamentosu'nda da tercümanlık ve röportajlar yaptım. O yılın sonunda çalışacağım bölümü seçmem gerekiyordu. ABD'nin ünlü profesörlerinden Marksist Bertell Oliman'ın derslerine giriyordum. Bu derslerdeki tartışmalardan çok etkilendim ve siyasete girmeye karar verdim." Hocasının yönünü çizdiği Sinan Bolak, kendisine parti olarak CHP'yi seçti ve stajını da bu partide yaptı. Derler ki, dedeler genetik özelliklerini oğullarından çok torunlarına devrederler. CHP eski Balıkesir Milletvekili, rahmetli Aydın Bolak'ı çok yakından tanırdım. TÜSİAD'ın en centilmen üyelerinden ve derneğin genel kurullarının da değişmez Divan Başkanı idi. Bolak, aynı zamanda Türk Petrol'ün de sahibiydi. Cafesiyaset
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|