12-13-2010, 23:03 | #1 |
İsrail askerlerini korkutan marş
Mavi Marmara yolcuları Aştod limanına indirildiklerinde birden “Savaşa girdin kalbim, bin yara aldı beni” diyen coşkulu bir ses limanda çınladı. Bu sese diğer Türklerin sesleri de katılınca İsrail askerleri paniğe kapıldılar. İşte bu anların hikayesi...
HABER: Rıfat YÖRÜK Mavi Marmara gemisi gazilerinden sanatçı Ömer Karaoğlu, önceki gece Ankara’daydı. Mazlumder Genel Merkezi tarafından Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İnsan hakları gecesi”nin finalinde sahne alan Karaoğlu, gemiyle ilgili bir anısını kalabalık ve coşkulu seyirci kitlesiyle paylaştı. Sanatçı bu anısını o anki atmosfer içinde unuttuğunu ancak Türkiye’ye döndükten sonra arkadaşlarınca hatırlatıldığını kaydetti. KURŞUNDAN ETKİLİ GAZEL Karaoğlu, İsrail askerlerince geminin esir alınıp Aştod limanına indirildiklerinde sorgulamaya giderken birden içinden marş söylemek geldiğini ve “Kurşun Gazeli”ni yüksek sesle okumaya başladığını kaydetti. Kendiliğinden gelişen bu marş söyleme işine diğer arkadaşlarının da coşkuyla eşlik ettiklerini anlatan ve İsrail askerlerinin bu manzara karşısında paniğe kapılıp seslerini bastırmaya çalıştıklarını kaydeden Ömer Karaoğlu anısını şöyle tamamladı: “Siyonistlerin gözündeki korkuyu o anda da gördük. Korkuyorlardı, çünkü haksızlardı; korkuyorlardı çünkü zalimlerdi. Bu yüzden panik içinde bağırıp çağırarak sesimizi kısmaya çalıştılar. ” Bestesi anonim olan “Kurşun gazeli”nin sözleri şöyle; Kurşun Gazeli Savaşa girdin kalbim bin yara aldı beni Ne denli acı varsa aradı buldu beni Seni bir bomba gibi taşımak bu göğüste Bir Ebubekir kıldı bir Ömer kıldı beni Kurmak bize düştü bu kalbi sökülmüş çağı Buyruk en ağır yükün altına saldı beni Atıldık kurşun gibi kentin alanlarına Bir kaç put ve taş gördü birden irkildi beni Parça parça bir yürek delik deşik bir bağır Bir beş değil sevgili bin kurşun deldi beni Bir de bakışlarındır kurşun gözlerin senin Kılı kıpırdamadı el gördü geldi beni Yine seni özlemek birikti bir dağ gibi Ve yürüdü üstüme altına aldı beni Bir katılık döşenmiş upuzun bulvarlara Adım atar atmaz bir donma aldı beni Böyle çıktım alana ve yürüdüm yürüdüm Ne görebildi kimse ne anlayabildi beni Ve put alanlarından geçtim İbrahim gibi Bir savaş bildi beni bir eylem bildi beni Osman Sarı İslamigündem
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-13-2010, 23:04 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|