AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-13-2010, 23:43   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Erdoğan: Beş, on koyunu güdemeyenler, ülke nasıl yönetilir bilemez
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 bütçesinin, toplumsal duyarlılığı olan, sosyal yönü kuvvetli, dezavantajlı grupları gözeten; üretimi, yatırımı, ticareti, ihracatı destekleyen bir bütçe olduğunu; işçi, esnaf, memur, çiftçi, emekli, öğrenci, yatırımcı ve sanayiciler gibi tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını dikkate aldığını, özellikle ücretli kesimin alım gücünü artırdığını ifade etti.

Erdoğan, ''En önemlisi de 2011 Haziran ayında genel seçimler yapılacak olmasına rağmen, bugün görüşmeye başladığımız bütçe seçimden etkilenmeyen, seçim nedeniyle popülizme başvurmayan, 'Seçim var' diyerek hedeflerinden vazgeçmeyen bir bütçedir'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerde eleştirileri yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bütçenin hayırlı olmasını diledi.

60. Hükümet olarak 4'üncü; 58'inci, 59'uncu ve 60'ıncı hükümetler olarak da 9'uncu bütçelerinin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başladığını belirten Erdoğan, görüşmelerin yapıcı bir ortamda geçmesini, katkı verici bir anlayışla sürdürülmesini, karşılıklı anlayış ve nezaketin asla elden bırakılmamasını temenni etti.

2011 bütçesinin temel özelliklerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunuş konuşmasında ayrıntılarıyla aktardığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Burada ayrıntılara girmeyeceğim ancak şu kadarını belirtmekte fayda görüyorum, AK Parti iktidarı tarafından bundan önce hazırlanmış olan 8 bütçe gibi 9. bütçe de güçlü Türkiye vizyonuyla uyumlu bir bütçedir. 2011 bütçesi, toplumsal duyarlılığı olan, sosyal yönü kuvvetli, dezavantajlı grupları gözeten; üretimi, yatırımı, ticareti, ihracatı destekleyen bir bütçedir. 2011 bütçesi, işçi, esnaf, memur, çiftçi, emekli, öğrenci, yatırımcı ve sanayiciler gibi tüm kesimlerin ihtiyaçlarını, sorunlarını dikkate alan, özellikle ücretli kesimin alım gücünü artıran bir bütçedir. Bu bütçemizde de bölgesel kalkınmaya, sosyal katılımcılığa önem verilmiştir.

2011 bütçesi vatandaştan aldığını vatandaşa veren bir bütçe olduğu kadar, birlikte kalkınmayı, hakça paylaşmayı hedefleyen, yarınları düşünen, geleceği tasarlayan bir bütçedir. En önemlisi de 2011 Haziran ayında genel seçimler yapılacak olmasına rağmen, bugün görüşmeye başladığımız bütçe seçimden etkilenmeyen, seçim nedeniyle popülizme başvurmayan, 'seçim var' diyerek hedeflerinden vazgeçmeyen bir bütçedir.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de AK Parti iktidarlarıyla birlikte ''seçim ekonomisi'' kavramının tedavülden kalktığını ifade ederek, zira seçim ekonomisi ve popülizmin ''açık açık milletin kaynaklarını çarçur etmek, milletin emanetine haksızlık etmek'' olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bunu defalarca yaşadığını ve çok ağır bedeller ödediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Siyaseti, kendileri ve yakın çevreleri için bir geçim kaynağı, bir ikbal vesilesi olarak görenler, kendi hırsları uğruna, defalarca Türkiye ekonomisinin dengeleriyle oynadılar. Merkez Bankasına talimat verildi, karşılıksız para basıldı. Çeşitli toplum kesimlerine, bedeli, sonuçları, faturası hiç hesaba katılmadan bol keseden dağıtıldı. Tedbirler ertelendi, mali disiplin delik deşik edildi. Para politikaları rafa kaldırıldı, popülist vaatler havada uçuştu.

Seçim öncesinde geçici bir rahatlık yaşayan milletimiz, seçimin hemen ardından bu savurganlığın faturasını çok ağır şekilde ödedi. Enflasyon bu ülkede 3 haneli rakamlara kadar yükseldi. Bütçe açığında rekorlar kırıldı. Faizler astronomik seviyelere tırmandı. Arka arkaya gelen zamlar, isabetsiz tedbirler neticesinde milletin beli büküldü. Adeta kaşıkla verilen, kepçeyle geri alındı.''

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-14-2010, 09:41   #2
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Sonuna kadar izledim . Yine pasifize etti midesinden konuşan muhalefetdekileri.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2010, 11:22   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Akşam çok çok keyifle izledik ailemle ve izlmeyen arkadaşlarım vardır diye de herkese mesaj attım ki kıvırdaroğlunun nasıl yerin dibine girdiğini görsün istedim arkadaşlarımda

CHP liderinin ardından kürsüye gelen Başbakan Erdoğan ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'yle ilgili iddialarına cevap verdi. Erdoğan, "Hemen irtibatı kurdum. Benim belediye başkanım o kişiyle ilgili hemen anında davayı açmış. Hacı Ali Hamurcu'yu yolsuzluktan dolayı şikayet etmiş. Bu şikayeti AK Partili belediye başkanı yapmıştır. 20 gün sonra yakalanmış. Üç kere ifadesi alınmıştır. Bütün ifadeler dosyasında mevcuttur. Adı geçen şahıs 6 yıl cezaya mahkum olmuştur. Şu anda bu zat hapiste. Gene çaktın. Devamlı yaptığınız iş bu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı olduğu dönemde fakirlere ayda 600 lira maaş bağlama vaadinde bulunduğunu da hatırlatan Erdoğan, "Hadi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, fakirlere 600 lira versin. Hadi yap. Bekara karı boşamak kolay, işi yap işi. Senin belediye başkanın hadi yapsın. Biz ülke yönetiyoruz ülke, öyle kuru kuruya buraya bu kadar vereceğiz deme. Hadi ver 600 lira" şeklinde konuştu.

en çok da bu satırlara bayıldım
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2010, 11:27   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Çok etkili konuşma yaptı Başbakanımız. Aslında ben hala beş on koyunu güdemeyenlerin sözünü aslında kime söylediğini tam anlamış değilim. CHP liderinden daha çok sanki Hasip Kaplanamı söyledi ki.

Ayşegül bu arada konuşma süresinde iyi efor sarfetmişsiniz gıpta ettim
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2010, 15:40   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Başbakanımız Yine Ders Verdi |2011 Bütçe Görüşmeleri|

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)