AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 12-14-2010, 22:03   #1
Kullanıcı Adı
hüma
Standart Çift Kulaklı

Hz. Enes,çocuk yaşında annesi tarafından Peygamber Aleyhisselam’a hizmet etmesi için verilmişti. Onun yanında büyüdü,onunla yaşadı. On yıl boyunca ona hizmet etti. Peygamber Aleyhisselam’ın onu, “Ya Büneyye” diye çağırdığı olurdu. Bu “oğulcuğum” demekti. Ashab arasındaki ünvanı ise Hadimu’n-Nebi idi. Bu da “Peygamberin Hzimetkarı” demekti.

Hz. Enes inatçı ve bir miktarda yaramaz bir çocuktu. Ancak peygamber Aleyhisselam ,bu on yıl boyunca ona bir kez olsun bile kızmadı. “Şunu niye böyle yaptın “ veyahut “Bunu niye böyle yapmadın” bile demedi.

Hanımlarından biri “Keşke öyle yapmasaydın!” diyecek olsa, Peygamber Aleyhisselam :
“Bırakın çocuğu,o Allah’ın murat ettiği şeyi yapmıştır” der,Enes’i korurdu.

Bir gün onu bir işe yollamıştı. Enes ise “Vallahi gitmem” diye tutturdu. Ancak içinden de,”Allah’ın Resulü’nün dediğini yapmam lazım” diye geçiriyordu.
Yola çıktı,fakat az zaman sonra oyun oynayan çocuklara rastladı ve onlara katıldı kaldı. Bir ara ensesini bir elin tuttuğunu fak etti. Döndü baktı,bu kimsenin Allah’ın Resulü olduğunu gördü.
Allah’ın Resulü, gülerek:
“Ey Enescik ,emrettiğim yere git” buyurdu.
Enes:
“Pekala!” dedi.”Gidiyorum”

Hz. Enes gittiği bir yerden geç döndüğü zaman,Resulullah ona sadece:
“Neredeydin?” diye sorardı. Bu da onu bütün bütün başıboş bırakmamak ve takip edildiğini hissettirmek içindi.
Peygamber Aleyhisselam, Hz. Hasan’a luka (yaramaz) demesi gibi Enes’e de zü’l üzeneyn (çift kulaklı) diyerek takılırdı.

Resulullah vefat ettiğinde Hz. Enes,yirmi yaşındaydı. Allah, ona uzun ve bereketli bir ömür nasip etti. Kendisi Peygamber Aleyhisselam’dan sonra seksen üç sene daha yaşadı.
Ömrünün son yıllarında dostlarına şöyle derdi:
“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim”…

Alıntı

hüma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-15-2010, 20:41   #2
Kullanıcı Adı
El Emin
En Sevgilinin elinde büyüyen başka nasıl olabilirdi ki..
O tevhid tabibi'ni iyi analiz etmek gerekir.
Hayatının her köşesi ayrı bir ilim.
O güzel terbiyeciyi bu terbiye konusunda da analiz edip payımıza düşeni almamız gerekir.

“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim”

Sözü çok dokundu yüreğime..
Biz ise ancak şöyle deriz.

“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görerek tek bir gece bile geçirmedim”

Vay Halime..
Vay Halime haktan uzak bu gönlüm...
Vay halinee ey kimliksiz ,kabesiz ve muhammedsiz bedenim ve gönlüm..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2010, 20:58   #3
Kullanıcı Adı
ZÜMRA
Hizmetkarı olmakla şereflenmiş 20 sene ne güzel bir alın yazısı..
Ah ah ayağının bastığı toprak olsaydımda sevgilinin kokusunu duyabilseydim.
.
ZÜMRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)