AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-03-2009, 13:27   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart "Olacak o kadar" bu kadar!

Ergenekon davasının 79. duruşmasına katılarak duruşmayı sulandırmaya çalışan ve "Ergenekonculara destek verme" çabasıyla komedyenliği rezilliğe döken Levent Kırca'nın "Olacak O Kadar"ı o kadar Ergenekon yanlısıydı ki "Bu Kadar Olur" dedirtti.

Ergenekon'dan yargılananlara destek vermek amacıyla davanın 79. duruşmasına katılan ve sözde komedyen üslubuyla yargı onurunu ayaklar altına alan Levent Kırca'nın "Olacak O Kadar" programı tam anlamıyla Ergenekon şova dönüştü. Çok sayıda skeci Ergenekon operasyonları ve davasına yönelik saldırı içeren "Olacak O Kadar", Ergenekon yanlılığında "Bu Kadar Olur" dedirtti.

Fox TV'de başlayan yeni bölümleri hayal kırıklığı meydana getirirken, eski bölümlerle yeni bölümler arasındaki niyet farkı bariz görüldü. Oya Başar'lı bölümlerinde halk yanlısı tutum görüntüsü veren, halkın çıkarı doğrultusunda siyasi hiciv yapıyor görünen Kırca, Oya Başar'sız yeni bölümlerinde halkın iradesini hiçe sayan Ergenekon örgütünden yana tavır koyarak bir anlamda siyasi intikam alma derdine düştü. DSP'den belediye adayı olan ancak AK Parti tarafından Üsküdar'da hezimete uğratılan Levent Kırca, mizah yöntemiyle Ergenekon'u savunma vazifesi verilmiş görüntüsü çizdi. Gerek jest-mimik olarak gerekse konu açısından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzaktan yakından ilgisi olmayan skeç ise tıpkı Ergenekon gibi Gül'ün cumhurbaşkanlığının sindirilemediğinin tipik örneği idi.

Ergenekon dinlemeleri üzerine yaptığı skeçte bürokratlara alenen çamur atan Kırca, bürokrat ve siyasilerin eşlerinin başörtüsü ile alay etmeyi de ihmal etmedi.

LEVENT KIRCA ERGENEKON DURUŞMASINDA

Ergenekon davasının 79. duruşmasına ara verildiği sırada LCD ekranın kapatıldığını gören Levent Kırca, "Reklam almıyorlar mı?" demiş, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatlığını yapan Zeynep Küçük'ün de kolundan tutarak, "Ben Levent Kırca'yım. Babanızı çok iyi savundunuz. Çok etkilendim. Tebrik ediyorum" demişti. Duruşma salonuna geçerken sanıkları el sallayarak selamlayan Kırca, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e "Sana el sallamaya geldim. Başıma bir şey gelirse savunmamı sana yaptıracağım. Gene geleceğiz ama belki bir daha geldiğimizde siz burada olmayabilirsiniz" demiş; İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de "Hoş geldin. Bizi çok mutlu ettin. Bu bombalara inanmayın. Hiç birine inanmayın. Bunlar ne derse inanmayın" diye konuşmuştu. Perinçek, yanına gelen Muzaffer Tekin'i 'Kıbrıs gazisi', Oktay Yıldırım'ı da 'Güneydoğu gazisi' olarak Levent Kırca'ya tanıtmış, bunun üzerine Muzaffer Tekin de "Şimdi de Ergenekon gazisi" demişti.

Levent Kırca, çıkışta basın mensuplarına izlenimlerini şöyle anlatmıştı: "Gönlüm razı değil. Buradaki insanların psikoljik olarak çok bunaldıklarını gördüm. Bu ülkenin böyle bir olayla vakit kaybı yaşadığı hissini taşıyorum. Müthiş bir stres altındalar. Bu ülkenin aydın insanlarının değerli yöneticilerinin bu olay nedeniyle işlerinden güçlerinden olması beni üzüyor. İçim parçalanıyor. Gönlüm, bir an evvel bu işin sonlanmasını ve bu insanların özgür hayatlarına kavuşmasını istiyor. Avukat kardeşlerimin savunmaları çok hoşuma gitti. Onları tebrik ediyorum."

/ Habervaktim

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-03-2009, 13:45   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
İyi olmuş işde tanıyoruz kimin ne olduğunu. Buda gitsin haldun dormen , müjdat gezenle yürüyüş yapsın
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 14:48   #3
Kullanıcı Adı
islamin
Levent kırcanın sol ideolojiye mensup olduğunu biliyoruz zaten.Dsp üsküdar belediye başkan adayı olan birisiydi kendisi.onun için fazla konuşmaya gerek yok bu konuda
islamin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 14:53   #4
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Komedyenlikten çıktı artık kukla resmen...
Alt 06-03-2009, 14:56   #5
Kullanıcı Adı
Beritan
espiri anlayışını hep belden aşşağı sanan birinden ne bekliyorsunuzki
heleki Abdullah glle eşi tam bir felaketti...izlemedim reklamlarını gördüm bu bile bana yetti..
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 17:32   #6
Kullanıcı Adı
*AZRA*
Sanaçıların siyasi görüşleri tabiiki olabilir; fakat,İçine fazla girilince ne hale gelindiğini görüyorsunuz Eee birde izleyeni olmayınca bir kısım kitleyi kendine çekmek istemiş. Allah adamı reytingsiz bırakınca ne hale geliyormuş meğer.:utandım: yazık!
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:21   #7
Kullanıcı Adı
Gönülden
Sanatcı dediğin halkıyla bütünleşip, toplumun sesi olmalıdır...dar bir kalıptan bakıp darbecileri ve terör örgütlerini savunan üş beş çapulcuyla gösteri yapıp saygınlığını ayakları altına almamalıdır..yaptıklarıyla sanatçı kimliği bırakıp esas kimliğini ortaya çıkarmıştır..her insanın siyasi görüşü olabilir...ancak ben halkın sorunlarını gündeme getiriyorum diyip, yıllarca ülkeyi soyanları espiri konusu yapan Kırca espiriye vurduğu olayların başında arkadaşlarının yargılandığını görünce kabuk değiştirdi sanıyorum...
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2009, 16:15   #8
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Ergenekon'a selam, "Olacak O Kadar"a devam!

Levent Kırca'nın oynayıp yönettiği ve bir zamanların en çok izlenen kara mizah programı “Olacak O Kadar”, Kemalist değerleri sahipleneceğim derken sanat kaygısından iyice uzaklaşıyor. Bu geceki bölümü Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve Ergenekon'a adanmıştı adeta. İLGİLİ HABERLER:

ERGENEKON ATATÜRK'Ü BAKIN NASIL KULLANIYOR!

LEVENT KIRCA'DAN ERGENEKONCULARA TAM DESTEK

"OLACAK O KADAR" BU KADAR

ETÖ DAVASINI SULANDIRMAK İÇİN KIRCA DEVREDE

LEVENT KIRCA GAZETECİLERE SALDIRDI

Bir dönemlerin en çok izlenen kara mizah programı "Olacak O Kadar", Fox TV'de yayınlanmaya devam ediyor. Levent Kırca'nın yönetmenliğinde hazırlanan program, özellikle sosyal ve siyasi meselelere ilişkin dokundurmalarıyla ilgi topluyordu. Susurluk sürecinde de çetelerin karanlığına karşı yapılan aydınlık eylemlerini sürekli skeçlerinde konu edinen "Olacak O Kadar", o dönemde de Kemalist refleksle bir şekilde din ile irtibatlı oluşumları hafife almasına karşın, çeteleri, zamları, baskıları ti'ye alan skeçleriyle birçok kesim tarafından beğeniyle izleniyordu.

Bu arada programı birlikte yaptığı Oya Başar ile ayrılan ve son yerel seçimlerde DSP'den aday olduğu Üsküdar'da hüsrana uğrayan Levent Kırca, en son Ergenekon tutuklularına destek veren sanatçı grubuyla gündeme gelmiş ve ekranlardaki tartışma programlarında Ergenekonculara yönelik operasyonları şiddetle eleştirmişti.

Sol çevrelerin Susurluk tavrı ile Ergenekon tavrı çerçevesindeki tutarsızlıklarını kendi şahsında mündemiç olarak ortaya koyan Levent Kırca'nın, yeni "Olacak O Kadar"ı da adeta Ergenekoncuları neşelendirmeye ve motive etmeye yönelikti. Skeçlerin birinde 29 Ekim tarihinde Başbakan'ın ABD'ye, Cumhurbaşkanı'nın Mısır'daki İKÖ toplantısına ve birçok milletvekilinin de daha başka randevulara katılarak Cumhuriyet'i sahipsiz bıraktıklarını işleyen "Olacak O Kadar", vatandaşı da Anıtkabir'e giderek Ata'sını yalnız bırakmayan ve Cumhuriyet'e sahip çıkan tek unsur olarak yansıtıyor.

"Atatürk Resmi" adlı bir diğer skeç ise Atatürk tablosunu halkımızın nasıl bağrına bastığını (!) yansıtmaya yönelik. AK Parti çizgili siyasileri ya da bürokratları hedef aldığı açıkça hissettirilen skecin ilk sahnesinde bir yetkili, hizmetliye odaya badana yapılacağı "bahane"siyle –aslında kurtulmak istediği havası verilerek- Atatürk tablosunu indirmesini ister. Hizmetli rolündeki Levent Kırca, büyük bir isteksizlik ancak emri uygulama zorunluluğunun verdiği bir yüz ifadesiyle tabloyu indirir. Daha sonra asmak için götürdüğü bir diğer odada, bu sefer başka bir yetkili tarafından uyarılır. Yetkilinin sözleri ilginçtir:

-Ne yapıyorsun sen ya, indir onu arkadaşım, indir! Yakında terfi bekliyorum. Hatuna da türban giydireceğim diye canım çıktı zaten. Götür götür onu, indir oradan, indir…

"Türban"la ilgili ifadesiyle iyice çirkinleşen skeçte hizmetli, tabloyu bu sefer başka bir odaya götürür ki, orada elinde tespih olan bir diğer yetkilinin uyarısına maruz kalır. Odanın duvarında besmele tablosu olduğu özellikle gösterilir ve odada yer yok bahanesiyle hizmetliden Atatürk tablosunu depoya kaldırması istenir.

Hizmetli (Levent Kırca) mahzundur ve göğsünün üzerinde, kalbinin hizasında iki eliyle taşıdığı tabloyu evine götürmek üzere yola çıkar. Ata'ya yine halkı sahip çıkmıştır! Ancak bu sefer yolda kolluk kuvvetleri izinsiz gösteri yapıyor iddiasıyla hizmetliyi gözaltına alırlar. Amiriyle görüşen polisin ifadesi ilginçtir:

-Komserim, burada izinsiz "Cumhuriyet Mitingi" yapan birini yakaladık!

Böylelikle "Cumhuriyet Mitingleri"ne de gönderme yapan skeçte hizmetli sorguya alınır ve yaptığı eylemden dolayı "Ergenekoncu musun?" sorusuyla muhatap olur. Sorgudaki "Bir numara kim?" sorusuyla da Ergenekon iddianamesi hazırlanırken çokça gündeme gelen bir numaralı paşanın kim olduğu meselesi iyice sulandırılmaya çalışılır.

Böyle "masumane bir Atatürk sevgisi" üzerinden bütün bir Ergenekon operasyonuna adeta çamur atılan skeç, final sahnesinde vatandaşın sahip çıktığı tabloyu eve götürüp duvara asmasıyla devam eder. Hizmetlinin eşi de tablonun eve gelmesinden son derece mutludur. Ancak, vatandaş tablodaki Atatürk'ün neden hüzünlü baktığını da sorgular ki, bunun üzerinden mesajını basa basa bir kez daha verir:

-Merak etme paşam! Sen vatandaşın başköşesindesin!

Artık burada müziğin "büyüleyici gücü" devreye girer ve arka planda ajitatif cümleler eşliğinde Kemalizm'in ulusal marşı "Onuncu Yıl" çalmaya başlar.

Politik olmayan skeçlerinde de espri niteliği açısından oldukça başarısız bir performans sergileyen "Olacak O Kadar", anlaşılan Ergenekoncuları kurtaracağım derken sanatsal kaliteden iyice uzaklaşmış!

Ne diyelim, böylesi bir "Olacak O Kadar" ancak ve ancak Silivri'de izlenir!

M. Ali Aslan / HAKSÖZ-HABER
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2009, 16:18   #9
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
adam resmen yanlı medyanın maşası yaa...milleti nasıl galeyana getirip aklını karıştırırım diye ugraşıyor
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2009, 16:21   #10
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz

DEVLET YETKİLİLERİMİZİN BİRAN ÖNCE BU ŞARLATANLIKLARA MÜDAHALE ETMESİ GEREKİR!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)