![]() |
#1 |
![]() ![]() MAZLUMDER Kocaeli Şubesi, türbana özgürlük kapsamında düzenlediği basın açıklamalarının 297.sini dün Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Üyesi Orhangazi Ergin tarafından okunan açıklamada, asgari ücret zammı eleştirildi, özetle şöyle denildi; “Açlık sınırı 869 TL, yoksulluk sınırı ise 2 bin 533 TL. Asgari ücretlinin eline ise 600 TL geçiyor. Basit bir hesapla dört kişilik bir ailenin sadece zeytin, peynir, ekmek, çay, kahvaltı patatesle öğle yemeği, pilavla akşam yemeği yese bile maaşın yetmeyeceği anlaşılır. Rabbimiz hiç kimseyi yoklukla, yoksullukla imtihan etmesin. Adaletsizliğin, vicdansızlığın, zulmünün farkında olmayan haklıların seslerine kulak tıkayanlar ne yapacaklar mahşerde? Asgari ücretliler, uzaylı ya da köle değildir”
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Adamlar haklı beyler...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yalçın abi bahsettiğim eylem buydu 1 saat arayla kaçırdın
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() xfce yi çağırın....
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() sonuna kadar katılıyorum.8 yıllık sürede bence işsizlik, asgari ücret gibi konular çözülmüş değil ve yetersiz.bu insanlar hala son umut olan ak partiye oy veriyorlar.hala bir beklentileri var ak partiden.sekiz yıllık ikdidar döneminde çok şey değişti güzel şeyler oldu ama hala yoksuluğun önüne geçilemedi.hala asgari ücrete çözüm bulunmuş değil.asgari üçretle çevremde ev geçindiren bir sürü insan var ve ben bu insanlar nasıl geçiniyor hayret ediyorum.bu sekiz yıllık süreçte gerçekçi olalım sanayi gücü arttı iş adamları karlarını artırdı.şirketlerin kar oranları her yıl artıyor.özellikle ilk 500 kuruluş yıllardır takip ediyorum hep kardalar.ülkemizin büyük çoğunluğu asgari üçretle bu kuruluşlarda çalışıyorlar ve karın tokluğuna çalışıyorlar resmen.bide bu kuruluşların hükümetimizin çıkardığı denkleştirme muhabbetine mesai yaptırıp üzerlerine yüklenip yüklenip ardından masai parası yerine yada saati yerine izine çıkartıyorlar.bu insanları kölelik düzeninde çalıştırmaktan başka bişey değil.ben inaçlarım doğrultusunda bu partiye oy veren biriyim yinede bu partiye oy verecem çünki benim düşüncelerime diğer partile aykırı ama bu oy vermem ak partinin çok başarılı olduğu anlamından kaynaklanmıyor artık.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
1-) işçinin alım gucu artarsa patronun ve sermayenin geliri azalır yani asgari ucretin reel olarak yukselmesi sermayenin buyumesini kısmen engeller. Konu xfce tarafından (01-05-2011 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|