01-21-2011, 21:59 | #1 |
CHP'li Batum'dan safsatalar !!!
CHP'li Batum'dan ilginç Ergenekon açıklaması CHP'li Süheyl Batum, Ergenekon davasında yargılanan tutuklu sanıkların milletvekili yapılması ile ilgili olarak ilginç bir açıklama yaptı. Silivri'deki duruşmayı yerinde takip eden Batum, çıkışta, atılan 'Balbay ve Özkan'ı milletvekili yapın' sloganlarının ardından 'Mesajı aldım' şeklinde konuştu. İkinci Ergenekon davasını izlemek için Silivri'ye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum duruşma salonu önünde açıklama yaptı. Açıklamaya katılanların "Balbay ve Özkan'ı milletvekili yapın'' sloganları üzerine Batum, "Mesajı aldım." diyerek cevap verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasına izleyici olarak katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), CHP ve Yeni Parti üyeleri sanıklara destek vermek amacıyla eylem yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile birlikte basın açıklaması okudu. Batum, CHP olarak bu davaları yakından takip ettiklerini belirterek "Sizler de bizler de biliyoruz. Biz aynı yolda, aynı ilkeleri paylaşanlar olarak savunduğumuz ilkeleri tekrar egemen kılmak için daha çok mücadele edeceğiz." dedi. Konuşması sık sık "Balbay'ı, Özkan'ı milletvekili yapın" ve 'Özkan, Balbay Meclise" sloganları ile kesilen Batum, "Mesajınızı aldım. Ben buradan kendi adıma konuşuyorum. CHP olarak Atatürk Cumhuriyetine giydirilmek istenen kılıfın farkındayız. Biz olduğumuz sürece bu kılıfı giymeyeceğiz. CHP olarak bunun farkındayız ve gereği yapılacak." sözleri dikkat çekti. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da "Tutukluluk sürelerini bu kadar uzatırsanız gerçek suçlular ceza alsa bile karar adil olmaz. Bu yargılama halkın gözünde bir leke olarak kalır. Bu nedenle burada bulunan veya bulunmayan herkes bu yargılama sürecini hafızalarına iyi kazımalı." şeklinde konuştu. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|