![]() |
#1 |
![]() Türkiye Gazetesi'nde bugün sürmanşetten esrarengiz bir fotoğraf yayınlandı.
Fotoğraftaki 3 tuhaflığı bulabildiniz mi?” diye soran Türkiye'de başka bir ifade yer almadı. “Yarın Türkiye'de” denilerek fotoğrafla ilgili bilgilerin yarın verileceği belirtildi. Türkiye'nin “3 tuhaflık” bulunduğunu belirttiği fotoğraftaki kişilerin kim oldukları merak edilirken, duvardaki resim teröristbaşı Öcalan'a benziyor. Sağ duvarda asılı mavi renkli ve “bayrak” olduğu izlenimi uyandıran nesnenin ne olduğu da merak ediliyor. Fotoğraftaki kişilerin ayakkabıları ile oturuyor olmaları da dikkat çeken bir başka nokta. Fotoğraftaki “tuhaflıkları” siz bulabilecek misiniz… ![]() habervaktim
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() http://www.ihlassondakika.com/gazete...48048&id=15703
FOTOĞRAFTAKİ ADAMLARIN SIRRI Dün gazetemizde yayınladığımız fotoğrafta bulunan, kendilerini Barış Grubu olarak adlandıran ve 19 Ekim 2009 tarihinde Habur’dan Türkiye’ye giriş yapan (soldan sağa) Fatma İzer, Mehmet Kaçan, Emine Sağat, İsmail Ayaz, Yusuf Şen, Sait Şadal, Mikail Soydan ve Bülent Aka, 8 ay sonra kaçak yollarla Mahmur’a geri dönmüş... Bir dokun bin ah işit! Mahmur’da kime dokunsanız bin ah işitirsiniz. İstisnasız herkes geçmişte yaşananlara göndermede bulunuyor. Köylerinin boşaltılması, evlerinin yakılması ve akabinde göçle beraber gelen acılar ve olumsuzluklar, yaraların kabuk bağlamasını geciktiriyor. Sitemkârların başını ise kamptaki barış grubu çekiyor. Şu anda grubun 14 üyesi hayatını kampta sürdürürken, 3’ü Kandil’de, 9’u Türkiye’de tutuklu, diğerleri ise serbest. Kampta ikamet edenlerden Bülent Aka, İsmail Ayaz, Mehmet Kaçan, Emine Sağat, Fatma İzer, Sait Şadal, Mikail Soydan ve Yusuf Şen, Kürt sorununun çözümü hususunda hayal kırıklığı yaşadıklarını söylüyorlar. Özellikle erkeklerden çok sert konuşanlar var. Kadınlar daha ılımlı, yumuşak bir dil kullanıyor. 60 yaşındaki Emine Sağat, kendilerine Mahmur’a geri dönmekten başka bir şans bırakılmadığı iddiasında: “Hayatım boyunca Türkiye’ye yönelik hiçbir suç işlemedim. Beni bu kadın ve yaşlı halimle 4 kez mahkemeye çağırdılar. İki oğlumu, bir kızımı kaybettim. Buna rağmen yüreğime taş basıp, barış elimi uzattım ama elim havada kaldı. Türkiye hepimizin. Yeter, bu acılar bitsin artık!” Fatma İzer ise 6 yaşından beri mülteci olduğunu ifade ediyor. Ona göre de Mahmur’dakiler güzellik adına bir şey görmediler. 25 yaşındaki genç kız evlilik hayali bile kuramadığını ifade ediyor. KENT KURMUŞLAR Türkiye’den 1994 yılında çeşitli sebeplerle ayrılan ve Irak topraklarına geçen Türkiyeli Kürtlerden oluşan yaklaşık 12 bin kişi BM denetimindeki Mahmur Kampında yaşıyor. Belediyesi, okulları ve güvenlik güçleri bulunan kamp 3 bin eviyle bir kasabayı andırıyor. KAMPTA 6 OKUL VAR Mahmur Kampında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 6 okul bulunuyor. Öğrenci kıyafetleri ise Türkiye ile neredeyse aynı. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|