01-19-2011, 19:20 | #1 |
:: Beraber Okuyoruz :: '' Kuran'la Yaşamak '' - Ahmet Bulut
Kur’an; Hayatımız… Hayat kaynağımız… Yaşam kılavuzumuz… Said Nursi’nin tarifiyle Rabbimizi bize anlatan en büyük delillerden biridir Kur’an… Onu okuyarak insanlığın en büyük problemi olan, “Nereden geliyorsun?”, “Nereye gidiyorsun?”, “Ne için yaşıyorsun?” sorularına cevap buluruz. Ondan uzaklaştığımızda ise insaniyetimizin ne büyük felaketler içinde kıvrandığını görürüz. Kâinatın Yaratıcısı hayatımızı nasıl yaşayacağımızı tarif eder Kur’an’da. Onu okumamızı, anlamamızı ister… Kur’an’la Yaşamak, Kur’an’ı niçin, nasıl ve ne zaman okumalıyız sorularına cevap ararken Kur’an’ın cazibesine kapılan insanlardan örnekler vererek okura yol gösteriyor. Öyleyse gelin kendi ebedi hayatımız için ‘Kur’an Okuyalım’; Rabbimizi tanımak, O’nun bizi ne kadar çok sevdiğini idrak etmek için…
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-19-2011, 19:20 | #2 |
niye beraber okuyoruz olum
bunu bi dahakine okuyalım... bir liderin doğuşu tayyip erdoğanı okuyalım... |
|
01-19-2011, 19:23 | #3 |
Dün kitabın yazarı ilahiyatçı yazar ayrıca namaz gönüllüleri platformu adına Anadolunun gezilmedik yerini bırakmayan ahmet bulut hocamızı vakfımızda misafir ettik. Muhabbetine doyum olmayan hocamızın eşsiz anlatımıyla anlattığı ''Kuran'ı hayatımıza nasıl tatbik ederiz ? '' soruna cevap verilen bu eseri okunmaya değer bir eserdir.
Ben temin ettim sizde temin ederseniz bu kitabı forumca beraber okumuş oluruz. Ben okuyorum tez vakitte bitireceğim. Önemli kısımlarını sizlerle paylaşarak ilginizi çekmeye çalışacağım. Hayırlı Okumalar Not internet üzerinden temin linki : http://www.ilknokta.com/urun/109759/...a-Yasamak.html |
|
01-19-2011, 19:49 | #4 |
Secde rabbimizin bizi en çok sevdiği yer Kuran sayfaları ise rabbimiz tarafından en çok beklendiğimiz yerdir . Öyleyse rabbinin adıyla Oku!
|
|
01-19-2011, 19:52 | #5 |
Kuran Bize Nazil Olursa
Kur'an'ın , Nazil olduğu şehir Mekke ''şehirlerin anası'' olmuş, Nazil olduğu Abdullah'ın yetimi '' alemlere rahmet '' kılınmış. Nazil olduğu ay '' on bir ayın sultanı,'' Nazil olduğu gece ''bin aydan, otuz bin geceden daha hayırlı'' olmuş. Yetiştirdiği ilk nesli yıldızlar gibi parlatan yirmi üç yılda dünya sahnesinde söz sahibi kılan içlerinde şüpheye yer bırakmayan, muhatabını aşağıların aşağısından alıp en güzele aslına döndüren bu kitap benim dünyama nazil olursa değerim nice olur ? Kitaptan Alıntı |
|
01-19-2011, 23:10 | #6 |
Sahabenin Kuran Anlayışı
Sahabenin ilim deryalarından biri olan Abdullah ibn mesud sahabe neslinin nasıl bir kuran anlayışına sahip olduklarını bize şöyle aktarır : '' Bize Kuran lafızını ezberlemek zor onunla amel etmek ise kolay gelirdi ; bizden sonrakilere ise Kuranı ezberlemek kolay , onunla amel etmek ise zor gelmektedir. Kuran , hükümleriyle amel edilsin diye indirildiği halde insanlar onun tilaveti ile yetinir oldular. '' Sahabeler Kuranı kendileri ve içinde yaşadıkları toplumun durumunu ilgilendirmesi sebebiyle Allahın emrini öğrenmek ve bu emri duyduktan sonra onunla amel etmek için kabul ettiiler Kuranı hayatlarına Allahın müdahalesi olarak kabul edilyorlardı . Böyle bir anlayış hayatı kuranla anlamlandırmada üstün bir bilincide beraberinde getiriyordu. Kitaptan Alıntı |
|
02-06-2011, 19:50 | #7 |
İmzalı kitabım |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
kuranla, yaşamak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|