AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-09-2011, 15:24   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Kocaeli Akv'de Baskıcı Rejimler Sonucunda Halk İsyanları Konuşuldu .
Kocaeli Araştırma Ve Kültür Vakfı konferans salonunda 9 Şubat Çarşamba günü saat 19.30’da Umran Dergisi genel yayın yönetmeni ve eski Mazlumder genel başkanı CEVAT ÖZKAYA’nın katıldığı konferansda İslam dünyasındaki baskıcı rejimlerin sonucunda doğan yakın zamandaki isyanlar
konuşuldu.


Cevat Özkaya konuşmasında geçmişten bu yana İslam dünyasında hakim olan baskıcı rejimlerin sonucu olarak ortaya çıkan halk isyanlarının sürecinin aslında kısa vadeli ve ani olarak ortaya çıkmadığını aksine geçmişten günümüze kadar gelen süreçte fakirlik , işsizlik , gibi faktörlerin de tetiklediği bir öfkenin dışa vurulması olduğunu ifade etti. Mısırdaki isyana değinenen Özkaya Mısır’ın batılı güçlerin asla kaybetmek istemediği bir jandarma olduğunu belirtti. Türkiye’nin durumunu gören arap toplumlarının rejimlerinin meşruiyetini sorgulamaya başlamasına değinen özkaya hizbullah’ında israil’i savaşta mağlup etmesinin bir tabuyu yıktığını ve arap toplumlarının liderlerinin meşruiyetini sorgulamasına sebep olduğunu söyledi.


Amerika’nın hüsnü mübarek’ten kendini yenilemesini istediğini ve bölgede kontrollü bir geçişin sağlanmasının amaçlandığını belirten özkaya Mısır halkının mübarek’in sarayına yürümekte tereddüt etmesinin isyanın kırılma noktası olduğunu söyledi. Mısır muhalefetinin olması gerekenin onda birine razı olduğunu ve sistemin eskisinden çok az daha iyi olacağını söyledi. Afrika kıtasında yeni bir savaş başladığına değinen Özkaya , Çin’in afrikaya son zamanlarda 50 milyar dolar yatırım yaptığını ve yaklaşık 50 bin kişilik çalışanı afrikaya
götürdüğünü ve amerikanın bundan ciddi şekilde rahatsız olduğunu belirtti.


Konferans karşılıklı soru- cevaplar şeklinde sona erdi. İkramların ardından Araştırma Ve Kültür Vakfı Kocaeli şube başkanı Fahri Akbaş konuşmacı ve misafirlere teşekkür ederek her Salı sohbetlerin devam ettiğini vurgulayarak sohbetlere herkesi davet etti. Ayrıca cumartesi günü sivil anayasa platformunun sabancı kültür merkezinde 13:00 – 17:00 arası bir paneli olduğunu duyurdu.


 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım