![]() |
#1 |
![]() 15:26 | 12 Şubat 2011
Bünyamin YIL - Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da düzenlenen ’İşsizlik Kader Değildir’ mitinginde, iktidaraa gelmeleri halinde işsizlik sorununu nasıl çözeceklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Yandaşlara kaynak var da halka niye yok?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Adana’nın Türkiye’de en yüksek işsizlik oranının Adana’da olduğunu vurguladıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek "Sen Türkiye büyüyor diyorsun, peki nedir bu işsizlik?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, ’işsizlik reçetesini’ şöyle açıkladı: "Sekiz yıldır iktidardalar. Siz Başbakan’dan, işsizlik sorununu şöyle çözeceğiz dediğini duydunuz mu? Duymadınız. Bunlar sizin dertleriniz için iktidar olmadılar. Bunlar ceplerini doldurmak için iktidar oldular. İşsizliğin bu kadar patladığı bir ülkede ben sana nasıl AK Parti diyeceğim? Rüşvette bir numara yaptın bu memleketi. Ben sana nasıl AK Parti diyeceğim? Bizim gündemimizde işsizlik var, halk var. ’İşsizlik kader değildir’ diyoruz. Biz yola çıktık. Bir mücadeleyi başlattık. Temiz Türkiye için, alın terine değer veren Türkiye için ve sizden bir şey bekliyoruz. Mücadeleyi beraber yapacağız. Kavgamızı beraber vereceğiz. Adana, işsizlikte kapanan fabrikalarıyla ilk sırada. Başbakan’a sesleniyorum. Şu kapanan fabrikaları bir görsün. Evine ekmek götüremeyen birisinin yaşadığını Başbakan bilir mi? İşsizliği çözeceğiz. İşsizlik nasıl çözülür? Ekonomiyi sıcak para spekülatörlerine teslim etmeyeceksiniz. Bu ülkenin insanları çalışacak. Bu ülkede çiftçi üretecek. Alın terine değer verilecek. Adana’nın bereketli ovaları. Çukurova pamuk üretiyor mu?" CHP lideri Kılıçdaroğlu Türkiye’nin tüketen değil, üreten bir ülke ülke olacağını, fabrika bacalarının tüteceğini, ekonominin güçleneceğini anlatırken, "Şimdi bakın, çoluk çocuğunuzu alıyor, üniversite okumaya gönderiyorsunuz. Üniversiteyi bitiriyor. Bekliyor, ben iş bulabilir miyim diye. Eğer bir evde, bir genç işsizse o evde huzur yoktur. Önce anne baba bekler, komşu bekler, amcası bekler, çocuğum iş bulacak mı diye? Hükümet bunu düşünüyor mu? Düşünmüyorsa, bir görev düşüyor bize. Ne söyledim? Beraber yola çıktım dedim. Mücadeleyi beraber yapacağız dedim. Bacaları tüten bir Türkiye yaratacağım dedi" diye devam etti. Kılıçdaroğlu, halk iktidarında hiçbir kamu kuruluşunda taşeron olmayacağını, herkesin kadrolu- sendikalı olacağını, kamuda taşeron işçi uygulamasına son vereceklerini anlatırken şöyle devam etti: "Kaynak nerede’ diyorlar. Namusluysan, hortumcuya yüz vermiyorsan bu ülkenin kaynağı var, yeter. Yandaşlara kaynak var da halka niye yok. AKP ile CHP arasındaki fark, biz herkesin sorununu çözmeye talibiz, AKP ranta talip. Üniversiteyi, liseyi bitirene iş bulamıyorsun, Başbakan’ın görevi nedir, 8 yıldır iktidardasın. Sanayicinin, yatırımcının önünü açmaktır Başbakan’ın görevi." kaynak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sanayicinin yatırımcının onunu açmaktan bahsediyor kılıçdaroglu yani kapitalizme karşı falan degil.
hem kapitalizmden yana olucaksın hemde halka iş aş bulucam diyceksin çelişki var. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İzledim,açık açık çekinmeden söyleyim inanılmaz şekilde sövdüm.
Sövmemin ilk sebebi,ak partiyi eleştireyim derken,o pis ağzından ıkan cümlelere iyi bakın ak partiden ziyade seçmenine de ağır hakaretler ve iddialarda bulunuyor. Ben de bir seçmen olarak bu hakaretlere karşı 7 göbeğine doğal olarak sövüyorum. Umumda olmaz,her kim olursa olsun,olmayan şeyi oluyormuş gibi göstermek hele hele ak parti üzerinden seçmenine de hakaret etmenin karşılığı,eğer sindirebiliyorsa ve midesi genişse,sövmeye her zaman devam edicem. İyi izleyin bu lavuğu,her zaman aynı pokları dile getiryiyor,sürekli küflü sözler üfürüyor. Sömürmesini çok iyi beceriyor. Allah aşkına. 'Ezan okunuyor' diyor susuyor. Nedense ezanı referandumda duyduğunda camii avlusunda gidip seçmenden hayır oyu kullanmasını istiyor ama abdest alıp namaz kılmıyor. Ne garip değil mi ? Asıl ilginç olan,kulağı namaz da değil bu mahlukun. Yanına bir lavuk geliyor,kulağına eğilip 'namaz okunuyor' diyor,bu keMAL de 'namaz okunuyor' diyip susuyor. İnsanın gözü gönlü kulağı namazda değil ki. Kim bilir,belki okunmuyordu,okunmadan önce birisine talimat verdi 'okunmadan önce beni uyar' diye. Bu da sömürünün,kandırmanın ayrı bir şekli. Ezanı oku desen okuyamaz da ha. Ağzına almış bir işçi,esnaf,bilmem ne sömür dur.Çözümü nerede ? Yok. Ülkenin anasını bacısını ağlatmazsa bu -ki asla iktidar olamaz nah olur- ne olayım. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
ben chpye oy vermiycem. kılıçdaroglu taraftarıda degilim. ancak bir kişinin namaz kılmamasını eleştirmek haddiniz degil kimse kimsenin dini inanacına gore yargıda bulunmamalı bu ayıp. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Davranışa dikkat çekiyorum,namaz kılık kılmaması üzerine değil.
Bir yandan arkasındaki lavuktan talimat alıp 'ezan okunuyor' diyip susması,diğer yandan camii ye gidip camii avlusunda seçmenlerden oy talep etmesi. Birinde sokakta,diğerinde camii avlusu içerisinde. Madem susacaksın,neden ezan öncesi veya ezan sonrası ibadet mekanına girip oy istiyorsun ? Sorun burada. Üstelik cuma namazı sırasında. Ezana saygı gösterip susmasını bilen,camii avlusuna girip oy istemeyecek vatandaştan. Yoksa banane ister kılsın ister gidip klise de dua etsin beni ilgilendirmez kendimi sorgularım bu konuda anca.Hareketlerini sorgularım kişinin sadece. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Az bişey göz attım dogrusu dogru bişey şu yönden sanırım izmire para yardımı yapılmamıştı istanbul ve ankaraya tam yapılmıştı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Adeta chp propagandası miting haberi, niçin bu haberler tartışmaya açılıyor? Milliyetin hürriyetin fikri ve taraflılılğı belli. Daha tutarlı konular tartışılmaya açılsın. Ve Tartışmaya açılan her konu ve diğer konular, forumda her konu anında denetlensin.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() adam 7 ile 4 topladı 12 dedi
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() yav kemalin dediklerini ne kafaya takicam...
zamaninda onun ssk da yandaslarini nasil korudugunu biliyoruz... kemal ciksinda once bunlarin hesabini versin... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|