![]() |
#1 |
![]() ![]() CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim olaylarına ilişkin Başbakanlık arşivlerinin yanı sıra Genelkurmay arşivlerinin de açılmasını istedi. Dün Afyonkarahisar'a giderken parti otobüsünde gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'la arasındaki 'Dersim arşivleri' polemiğini sürdürdü. CHP lideri, "Ergenekon'u öğrenmek istiyorsanız Dersim'e bak, diyordu, bakmak istiyoruz ama arşivler kapalı. Başbakan 'Arşivler açık.' diyor. Arşivler açık değil, Başbakanlık devlet arşivinde bile bütün arşivler açık değil. Başbakan sözde halkı uyutacak. Buyur açıkla, elimizde belge yok. Çocuk kandırıyor sanki." diye konuştu. Tek parti yönetiminden bugünkü CHP'nin suçlanmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya, "Eleştirecek başka bir şey bulamıyor da onun için... Cumhuriyet tarihiyle hesaplaşıyor, o dönemi eleştiren dünya kadar kitap var zaten." diye cevap veren Kılıçdaroğlu, Genelkurmay arşivlerinin de açılmasını isteyip istemediğine ilişkin soruya karşılık şunları söyledi: "Genelkurmay devlet dışında bir organ değil ki. Başbakan diyorsa 'Genelkurmay devletin dışında bir organdır.' ona bir şey diyemeyiz ama devletin içindeyse devletin arşivleri açılsın. Kaldı ki ben Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev yaptığım dönem içinde gizlilik kararı alınan arşivlerin, dokümanların belli bir süre sonra açılmasını istedim." Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da Kürt sorununu konu alan toplantıya ilişkin bir soruyu cevaplarken benzer bir toplantının Konya'da da yapılacağını kaydetti. CHP lideri, "Bir toplantıyı da Konya'da yapmayı düşünüyoruz. Mütedeyyin insanların kaygıları, onların CHP'ye bakışları ve CHP'den beklentilerini ele almak istiyoruz." diye konuştu. Konya'daki toplantının 20 Mart tarihinde, din alanında uzman akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirileceği öğrenildi. "BAŞBAKANIN SARKOZY TEPKİSİ DOĞAL" CHP Genel Başkanı, "Sar-kozy'nin kısa ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "O konuda Başbakan'ın tepkisini doğal karşılıyorum, olması gereken bir tepki. Sarkozy'nin AB'ye Türkiye'nin giriş sürecinde engeller çıkardığını biliyoruz. Türkiye'ye Sarkozy'nin daha sıcak bakmasını isteriz, Türkiye'ye gelirken de G-20'nin bir üyesi olarak geliyor ama daha farklı bir kimlikle gelmesini, tarafların dinlenmesini isterdik." Zaman
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok düşüncesiz bir adam.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ben bu adamın taktiğini çözdüm.
İlk taktiği,hakaret edip,hakaret edilmesini bekleyip,'aha haakret ediyor' demesi. Bunu hep yapıyor. Bir keresinde 'ben de rahatsızım bu denli konuşmaktan' diyor basına,1 gün sonra referandum için otobüs üstünde konuşurken ağıza alınmayacak şekilde hakaretler savuruyor. Sadece başbakana değil,alttan alttan ak parti seçmenine de sokuşturuyor.Tabi 12 haziranda bizzat sokuşturcaz sandığa oyları ya neyse. 2. taktiği basın önündeyse,narin konuşmaya -nonoş tarzı- dikat ediyor.Ses tonunu değiştirerek yani. Sıradan normal şekilde konuşmuyor,evde de hiç kimse öyle konuşmaz konuşamaz zaten.Bunun dersini almış,birileri önermiş. 3. taktiği,sorularla saldırmak. 4. ve son günlerde en çok yaptığı taktik,başbakana 'yap,et' demesi.Bunun halkın üstünde daha çok etki olacağını düşünüyor.Vatandaş düşünür 'ee bu haksız olsa,haksız duruma düşeceğini bilse böyle konuşmaz' diye.Etkili bir taktik ama avucunu elbet yalayacak. Aslında daha var da uykusuzum kafa bir dünya ![]() Bir de,birşeyler ortaya atıp,üstünden zaman geçmesini bekliyor.Sonra diyeceğini diyor. Bu da ayrı bir taktik. Başbakanımızın taktiği aslında. Bu garip tipten farenin kavalcısı bile olmaz. Parti içi demokrasi var der,parti içinde başkaları başka görüş bildirince partiden ihraç eder. Her şey başkana bağlıdır der,son söz başkandan çıkar der,bakıyor ki parti içinden başka sesler çıkıyor alınan kararlara veya izlenecek yola ilişkin,hemen bunu yamalamak için bir şey daha doğuruyor,neymiş 'parti başkanı eleştirilebilirmiş. En son arıtman canına okudu bunun,ama bu yine sus pus oluverdi. Arap gazetecilere yalaklılığını gösterdi,bu onun için yeter. Eminin arıtman bunu odasında oklava ile poposuna vurmuşturda. Yapar ha. Ha bir de muharrem ince olayı varmış ki yeni yeni duydum vah vah vah vah vah ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() eğer hilal tv var ise tvnizde açmanızı öneririm...
şu an mustafa islamoğlunun dün akşam ki programının tekrarı var... konu dersim isyanı |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Aleviyim mi dedi İslamoğlu ?
Alevi bilmem nesinin bilmem nesine bilmem neyim mi ne öle bişey dedi sanki kaçırdım. Ne güzel anlattım ya ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Neden böyle bir şey istediki kendileri. İtirazımı var bu katliama.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Dersim hareketinin öncesinde Dersimliler karakol basıp 50'nin üstünde askerimizi şehit etmişlerdi. Güvenliği sağlamak için giden askerleri de şehit etmişlerdi. Genelkurmay arşivlerini bu nedenle açtırmak istiyor olabilir. Ama şu da var. Bu arşivler açılırsa, devletin o dönem Dersim hareketinde yaptığı hatalar da gün yüzüne çıkabilir. O arşivlerde neler saklı bilemeyiz. Ama ben eminim ki o arşivler açılmıyorsa, bunda bir selamet var demektir. Kılıçdaroğlu her konuda olduğu gibi bu konuda da düşüncesiz davranıyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Öylemi bundan haberim yoktu doğal olarak neden merak ediyorki dedim. Söyledikleriniz gercek ise bunun saklanılması Kemal beye ne kazandıracaktı ki. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
http://www.akpartiforum.com/yavuz-su....html?t=135379 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |