![]() |
#1 |
![]() Bir baba düşünün ki, parmak kadar bebeğine biberonda mama yerine şişede alkol veriyor. Bunu da büyük bir maharetmiş gibi facebook sayfasında paylaşıyor… İşte o fotoğraflar.
Habervaktim Özel Uzmanlara göre çocuğun ruhsal gelişiminde en önemli ortam ve toplumsal kurum olan Aile, aynı zamanda ciddi duygusal rahatsızlıkların, gerilim ve çatışmaların da kaynağı olabilir. Bebek, çocukluğa doğru geliştikçe yeni beceriler kazanmaya, davranışlarını kendi denetimi altına almaya başlar. Bu dönemde ailenin rehberliği çocuğun gelişimi üzerinde çok etkili olur. Hatalı anne baba tutumu ve bozuk aile yapısı, sağlıksız bir gelişimin ve uyumsuzlukların başlıca kaynağı olabilir. Türk toplumu olarak çocukluktan itibaren yapılan en büyük yanlışlardan birisi de iyi niyetli olarak yaptığımız bazı hareketlerin aslında çok vahim sonuçlar doğurması. Nasıl bir annenin erkek çocuğunu kız çocuğu gibi süslemesi ve onu kadınların katıldığı bütün organizasyonlara sokması çocuğun cinsel tercihlerinde sapkınlıklara yol açabiliyorsa, bir babanın da kendisini taklit ederek büyüyen bir çocuğa içki, sigara tattırması ya da buna yönelik hareketler yapması çocuk gelişimi üzerinde oldukça sakıncalı olmakta. BU NASIL BABA? Bu hataya düşüp yaptıklarının neyle sonuçlanacağını tahmin edemeyen bilgisiz bir babanın facebook sayfasında paylaştığı fotoğraflar görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Bu baba Siirt'te görevli bir Uzman Jandarma, Mehmet Şimşek. Şimşek, Siirt Alay Komutanı J.Albay Ünal Ödemiş'in de habercisi. Çocuğunu içkiye özendirecek her türlü harekette bulunmuş ve bu durumun fotoğraflarını çekmiş Mehmet Şimşek. Facebook sayfasında paylaştığı bu fotoğraflarda, daha yürüyemeyen çocuğunun eline içki şişeleri vererek biberondan başka şişe tanımayan çocuğa ilk eğitimini veriyor adeta. Çocuk gelişimi konusunda bilgi sahibi olmamasının yanında bir Jandarma olarak çok iyi olması gereken kanun bilgisi konusundan da bilgisiz olduğu anlaşılıyor. KANUN NE DİYOR? 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Madde 7 şöyle: “Çocuklar hakkında koruyucu ve destekleyici tedbir kararı; çocuğun anası, babası, vasisi, bakım ve gözetiminden sorumlu kimse, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen çocuk hakimi tarafından alınabilir.” Yani kötü bir durum karşısında çocuğunun korunmasını devletten talep edecek olan çocuğun babası dahi bu hareketlerde bulunduktan sonra iş Cumhuriyet Savcısına kalıyor. Resimleri sosyal paylaşım sitesine ekleyerek nasıl bir örnek baba olduğunu herkese kanıtlayarak yılın babası olma yolunda önemli bir adım atmış. Beklentimiz bir asker olarak mesai içerisinde ve dışarısında herkese örnek olması gereken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu olan ve Siirt il Jandarma'da görevli Uzman Jandarma Mehmet Şimşek'in bu hatasından bir an önce dönerek, facebooka resim eklemeye harcadığı vakti çocuğunun gelişimi ile ilgili kitaplara ayırmasıdır. HABERVAKTİM.COM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() herife bak..
atrık oğluyla karşılıklı içerler ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Öküz bildiğin öküz..!
Beyinsiz şu sıfata bak çocuğu almalılar bu ahmakta çocuk yetiştirecek hiç bir vasıf yok bu anca ülkeye bir ayyaş daha yetiştirir..! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ulan nasıl sinirleniyorum böyle haberleri görünce ya...
böyle baban olacağına p.ç ol daha iyi anasını satayım... şerefsiz herif o şişeyi kafasında kırmak lazım... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() yahu bu ne pişkinlik...hadi kıtsın bari böyle deşifre etme...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Çocuk elinden alınmalı.
Bu yaşta içiriyorsa,büyüdüğünde pezo yapar. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ben sabah haberı gördum fotolara bakınca direk kapattım böle ınsanları midem kaldırmıyo artık Allah ıslah etsin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Geçen gene böyle bir haber çıkmıştı...bunların provakatif şahsiyetsizlerin yaptığını düşünüyorum...çünkü böyle bir iğrençlik her alkol alanın kabul etmeyeceği bir durum da değil...ya bu adam gerçekten insanlıktan zerre nasiplenmemiş bir asalak yada çağdaşlık algılarında sorun olan bu düzene çalışan provakatör...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Tek kelime ile iğrençlik !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() İçimden ilk geleni yazıyorum buraya: Allah belasını versin !
Bu kadar da olmaz ya. Yazıklar olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|