03-11-2011, 20:41 | #1 |
Tsunami dalgaları Amerikaya ulaştı..!
Tsunami dalgaları Kaliforniya'ya ulaştı
Dünya tsunami alarmında... Dev dalgalar Havai'den sonra Kaliforniya kıyılarına da vurmaya başladı 11 Mart 2011 Cuma, 10:50:39 Japonya'yı vuran 8,9 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunami, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyini vurmaya başladı. Yetkililer, ilk tsunami dalgalarının, Oregon sahiline ulaştığını söylediler. ABD'nin Kaliforniya eyaletinin bazı bölgelerinde tahliye işlemlerinin başladığı bildirilmişti. Tsunami, eyaletin kuzey sahillerini vurmaya başladığında dalgaların 2 metre yüksekliğe ulaşabileceği açıklanmıştı. Kanada da, British Columbia'nın bazı bölgeleri için tsunami uyarısı verildi. Şili'de de yetkililerin, vurması muhtemel tsunami nedeniyle halkı yüksek yerlere taşımayı planladığı belirtilirken, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, halka alarmda olmaları çağrısında bulundu. Risk altındaki Colombiya'nın Pasifik kıyılarında da acil durum ilan edildi. Bölge, Ülkenin en büyük limanını da barındırdığı için daha büyük önem kazanıyor. Kaynak: habertürk
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-12-2011, 01:43 | #2 |
|
|
03-12-2011, 11:51 | #3 |
Yalandır ya.
Japonya dünyanın bu taraftan gidince bi ucunda. Amerika şu taraftan gifince bi ucunda. Arada Asya var Avrupa var. Dalgalar karalardan nasıl geçsin ki hem? İnanmıyom. |
|
03-12-2011, 13:50 | #4 |
Kendi mesajlarınızı garip sebeplerle şikayet etmekten haz alıyorsunuz zannediyorum..
|
|
03-12-2011, 13:55 | #5 |
Bir de yönetici olacak.
Varsa birşey yazsana özelden kardeşim. Mesaj yolla okuyayım. Nasıl ki orta yerde site yönetimine yönelik bir yazı yazıldığında " şikayet yöntemi, dert anlatma metodu bu değildir, özel mesaj kullanılsa, bildirim tuşu kullanılırsa daha iyi olur" gibi karşılık alma ihtimali varsa şimdi de durum aynıdır. Ne diyorsan özel mesaj at. Ya da yaptığım suçsa sebebiyle beraber ceza mı yolla. |
|
03-12-2011, 14:09 | #6 |
Sn. Başbakan'ın güzel bir sözü vardır: "Hoplama, rahat ol, yerinde otur."..Hangi yöneticiyle aranızda nasıl bir diyalog geçmiş bu beni ilgilendirmez ancak varsa olumsuz bir durum gerekeni de yaparım..Konuşmalarında üslubun ortada..Özelden uyarı yapıldığında burada konuşamadığın üslupta konuşacaksan ona da verilecek cevabımız vardır..Ben uyarımı yaptım daha fazla polemiğe girmek istemiyorum..Varsa çok özel söylemek istedikleriniz ilgili yönetime (ben dahil) özel mesaj atabilirsiniz.
|
|
03-12-2011, 14:17 | #7 |
Şimdi de meseleyi sağa sola çekiyorsun arkadaş.
Üslübumla alakası ne şimdi. Özelden yaptığım bildirimin muhabbetini ergen bebeler gibi gelmiş burada yapıyorsun. Şimdi de bildir, özel mesaj at diyorsun. Ben de sana onu diyorum işte. Özelden bildirim yaptım. İlla dönüş yapacaksan özelden yapaydın. Kimseyle de aramda birşey geçmedi. Ve de konuyu neden "burada yazamayacaklarını özelden yazacaksan cevabımız var" gibi şeyler diyerekten bel altına çekiyorsun? Sana olması gerekeni söyledk diye illa buradan diyemediğim birşey var da özelden diyeceğim anlamı mı çıkar? Çıkmaz. Bak ben senin yaptığını yapmıyorum. Söylediklerin dışında anlamlar yükleyip, tahminlerle senin hakkında konuşmuyorum. Sen de yapma. Teşekkürler. Konu Darbeci Çoban tarafından (03-12-2011 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.. |
|
03-12-2011, 23:17 | #8 |
Deprem dünyanın eksenini kaydırdı
1 dakika sürdü ama...Uzun vadede ne olur? Cuma günü Japonya’da yaşanan ve yıkıcı bir tsunami dalgası yaratan 8.9 büyüklüğündeki deprem, Japonya adasını 2.4 metre hareket ettirirken, dünyanın eksenini de kaydırdı. ABD Coğrafi Araştırmalar Merkezi’ninden jeofizik uzmanı Kenneth Hudnut, “Şu aşamada, Küresel Konumlama Merkezi’nin (GPS) yaklaşık 2.4 metre kadar kaydığını görüyoruz. İtalya merkezli Ulusal Jeofizik ve Yanardağ Bilimi Enstitüsü’nden gelen raporlarda, 8.9 büyüklüğündeki depremin dünyanın eksenini yaklaşık 10 santimetre kadar kaydırdığı belirtildi. Japonya kıyılarına büyük zarar veren depremde yüzlerce insan hayatını kaybederken, sarsıntılar sonrasında başlayan tsunami dalgalarının boyu 10 metreye kadar çıktı ve ülkedeki pirinç tarlalarını su altında bırakıp, şehirleri yuttu. Tsunami dalgalarının yeni üretilen otomobil ve yatları oyuncak gibi sürüklediği görüldü. Depremde Japonya’da bugüne kadar hissedilen en güçlü sarsıntıydı. Sonrasında başlayan tsunami ise Pasifik Okyanusu’nu geçti ve yaklaşık 50 ülkede tsunami alarmı verilmesine neden oldu. Kanada, ABD ve Şili gibi ülkelerin kıyılarında bile kırmızı alarm verildi. Depremden sonraki 24 saat içinde, 160 tane artçı şok yaşandı. Bunlardan yaklaşık 141 tanesi 5.0 büyüklüğünde hissedildi. Hürriyet http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=200716 Korkulan başa geldi Japonya'da, Fukuşima 1 nolu nükleer elektrik santralinden gelen patlama sesinin ardından dumanların yükseldiği bildirildi. Japonya'da nükleer santral çevresindeki tahliye alanı 20 km'ye çıkarıldı Japonya'nın Fukushima bölgesindeki nükleer santraldeki patlama sonrası çevredeki tahliye alanının 20 kilometreye çıkarıldığı bildirildi. Santralde deprem sonrası meydana gelen hasar sonucu patlama meydana gelirken, tesisten beyaz dumanlar yükseldi. Santralde nükleer sızıntı olduğu ifade edilirken, çevresindeki 10 kilometrelik tahliye alanının 20 kilometreye çıkarıldığı aktarıldı. http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=200733 |
|
03-12-2011, 23:35 | #9 |
Eksen tartışması işte budur =P
|
|
03-13-2011, 11:57 | #10 |
Asya,Avrupa kıtası Dünyan'ın bir yüzün'de diğer yüzü sırf okyanusla kaplı zaten dalgalar'da o taraftan geldi ama pek etkisi olmamış...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|