AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-12-2011, 13:29   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart Seni Yarattım
Seni Yarattım
Çelimsiz, küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş; yiyecek, para, ya da işe yarar herhangi birşey için dileniyordu. Üzerindeki yırtık pırtık giysiler, giysiden çok paçavraya benziyordu.. Yüzü gözü ise kir içindeydi. Bu küçük kız çocuğu gerçekten perişan bir hâldeydi.Kız dilenirken, sokaktan genç, sağlıklı, zengin görünümlü bir adam geçti. Kızı farketmişti. Ama, belli etmemek için, dönüp bir daha bakmadı. Geniş ve lüks evine, konfor içinde yaşayan ailesinin yanına geldiğinde, çok güzel hazırlanmış bir akşam sofrası onu bekliyordu. Fakat, az sonra, gördüğü o dilenci kız aklına takıldı yeniden. Duyguları birşeylere itiraz ediyordu.Sonra, kolay yolu tercih etti ve itirazlarını Allah’a yöneltti. Böyle durumların var olmasına izin veren O değil miydi?
İçin için, O’na karşı:
“Böyle birşeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için birşeyler yapmıyorsun?” diye yakınmaya başladı.
Biraz sonra, ruhunun derinliklerinden gelen şu cevabı işitti:
“Yaptım. Seni yarattım!”
çev: Cemal Karabel
(Ümit Öyküleri'nden alınmıştır.)

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-12-2011, 14:47   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
kapak desek ayıp olacak...
sadaka ve zekat nedir bilmiyorki vatandaş...
Alt 03-14-2011, 16:03   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Teşekkürler güzel abim çok manidar bir hikayeydi..
Yüce Rabbim herşeyi imtihan dairesinde yaratmıştır...adil olmayan biz kullarız malesef

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-14-2011, 16:44   #4
Kullanıcı Adı
duman
Güzel paylaşımdı.. Teşekkürler....
duman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2011, 10:59   #5
Kullanıcı Adı
HaArP
Elinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş... Allah c.c. razı olsun... İnsan nefsinin unuttuğu bir şey zekat yardım değil fakirin Hakkıdır !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)