AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-22-2011, 17:57   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Taşeronlaşmaya karşı taşeron patronu

Gebze'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla “Taşeronlaşmaya dur de” mitingi yapan CHP'nin, Genel Merkez Binası'nda taşeron işçi çalıştırdığı ortaya çıktı.

Hafta sonu Gebze'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla “Taşeronlaşmaya dur de” mitingi yapan CHP'nin Genel Merkez Binası'nda taşeron işçi çalıştırdığı ortaya çıktı. CHP'nin güvenlik hizmetini taşeron firmalarda çalışan görevliler veriyor. CHP'nin güvenliğine TEPE adlı firma bakıyor. CHP Genel Merkezi'nde görevli güvenlik çalışanları maaşlarını TEPE'den alıyor. Bu işçilerin maaşları Genel Merkez'in kadrolu işçilerinden çok daha düşük. CHP Genel Merkez Binası'nın güvenliğini sağlayan görevliler, sorularımız karşısında “Sorularını lütfen bağlı bulunduğumuz şirket olan TEPE'ye iletin” dediler.

KILIÇDAROĞLU: “TAŞERONLAŞMAYA DUR DİYECEĞİZ”
CHP Cumartesi günü Gebze'de “Taşeronlaşmaya dur de” mitingi düzenlemişti. Mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. Kılıçdaroğlu konuşmasında “2 milyon taşeron işçisi kardeşlerimize biz sahip çıkacağız. Onların hakkını biz savunacağız” demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin de “İktidara geldiğimizde taşeronlaşmayı tamamen kaldırıp, tüm taşeron çalışanlarını kadrolu hale getireceğiz” diyordu.

ÖNERGE BİLE VERDİ
CHP, bir süredir Meclis'te de kamudaki taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getiriyor. En son CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, TBMM Başkanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözüm yolları bulmak amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulması için önerge vermişti. CHP'li Yıldız, önergesinde, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan taşeron işçilerin aynı işi yaptıkları halde farklı ücret almalarına yol açan ekonomik adaletsizliğin önüne geçmek, taşeron firmaya bağlı çalışan işçilerin tüm sosyal haklardan yararlanabilmesini sağlamak ve sorunlarına kalıcı çözüm yolları bulmak amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istemişti.

“BİZDE DE Mİ ÖYLE, BİLMİYORUM AMA SANMAM”
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, taşeron işçilerin sorunları konusunda Akit'e yaptığı açıklamada “Kamuda 3 milyon civarında taşeron işçi bulunduğunu” belirterek “Bunların ücretleri mevsimlik oluyor. Güvenceleri olmuyor. Sendikalara üye olamıyorlar. Kadrolu çalışanlara oranla durumları çok kötü. Dolayısıyla diyoruz ki, taşeronlaşmaya son. İşte Gebze'de miting yaptık. Bunu dile getirdik. İktidara gelince taşeronlaşmaya son vereceğiz” dedi. CHP'li Yıldız, “Partinizin genel merkez binasında da taşeron işçi çalıştırılıyor” hatırlatmasında bulunmamız üzerine ise önce “bizde de mi öyle” dedi, ardından da “Onu bilmiyorum. Onu Genel Merkeze bir sorun önce. Sanmıyorum ben” şeklinde konuştu. CHP'nin örneğin güvenliğinin, TEPE isimli firmanın işçileri tarafından sağlandığını hatırlatarak “Taşeronlaşmaya karşı parti taşeron işçi çalıştırıyor. Bunun izahı var mı?” diye sorduk. CHP'li Yıldız “Ben kamuda taşeronlaşmayı kastediyorum” dedi.

Yeni Akit

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-23-2011, 11:24   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
İzmir belediyesinde de taşeron işçileri işten çıkardılar,eylem yapmışlardı geçen hafta.Hani kadroya alacaktı chp ?
Her şeyi yalan.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)