AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 01-23-2011, 15:05   #1
Kullanıcı Adı
yusufurkan
Standart işte türkiyenin dünya gerçeği arkadaşlar İnsani gelişmişlikte 83’üncü sıradayız
İnsani gelişme

“Salt büyüme gelişmişliği sağlamıyor, ön koşul ama yeterli koşul değil” diyen Koç, şöyle konuştu: “Dünyada da aslında gelişmişlik ekonomik büyüklükle ölçülmüyor. Kişi başına milli gelirle, rekabet gücüyle, insani gelişme ile ölçülüyor. Biz 16’ncı büyük ekonomiyiz ama satın alma gücü paritesine göre 84’üncü sıradayız, küresel rekabet gücü endeksinde 61’inci sıradayız. Belki de bu tür sıralamaların en önemlisi olarak görülmesi gereken insani gelişme endeksinde de maalesef 83’üncü sıradayız. Acaba dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olduğumuzda bu sıralamalarda yerimiz nereye yükselecek
ne dersiniz dünyanın ilk 20 ekonomisine girdiğimizi iddia edilmesi gülünç değilmi..http://www.ensonhaber.com/insani-gel...11-01-22.html?

yusufurkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-23-2011, 15:53   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
iyide insani gelişmişlik nedir?
Ben söyliyeyim...
genel olrak doğum-yaşam ilişkisi,okur-yazar oranı,eğitime katılım oranını içine alan bir endekstir...
yani iktisatta bir büyüme bir de kalkınma kavramları vardır...
işte kalkınmanın olması için büyümeye bu tür endekslerinde eklenmesi gerekir...
koç konuşmasında ekonomik olarak büyüdüğümüzü açıklamış zaten...
insani gelişme yapısal bir sorundur...
ak parti şurada 8 yıldır iktidarda...
ak parti iktidara geldiğinde ilk okula başlamış çocuk daha yeni ilkokuldan mezun oluyor...
e şimdi 80 yıldır sağlanamamış insani gelişmenin 8 yılda birden gelişmesini beklemek komiktir...
Alt 01-23-2011, 18:03   #3
Kullanıcı Adı
EvrenBilimci
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyide insani gelişmişlik nedir?
Ben söyliyeyim...
genel olrak doğum-yaşam ilişkisi,okur-yazar oranı,eğitime katılım oranını içine alan bir endekstir...
yani iktisatta bir büyüme bir de kalkınma kavramları vardır...
işte kalkınmanın olması için büyümeye bu tür endekslerinde eklenmesi gerekir...
koç konuşmasında ekonomik olarak büyüdüğümüzü açıklamış zaten...
insani gelişme yapısal bir sorundur...
ak parti şurada 8 yıldır iktidarda...
ak parti iktidara geldiğinde ilk okula başlamış çocuk daha yeni ilkokuldan mezun oluyor...
e şimdi 80 yıldır sağlanamamış insani gelişmenin 8 yılda birden gelişmesini beklemek komiktir...
Ama Başbakan bi çıkıyor Türkiye cumhuriyeti tarihinde şu kadarken biz bunun 2 katı fazlasını yaptık dıyor Bu ne yaman çelişkidir.
Millet sanıyor bu ülke senelerce bişey yapmamış.Hem sekiz yıl artık az bi yıl değildir.
Tamam 8 yıldır beklenemez ancak şundanda eminim gençligin halini gördükçe artık kişisel yaşamıma önem verıyorum.
Gençler ahlaksız sigaracı büyüge saygısız vatan millet umrunda BİR BİÇİMDE yaşıyor dahada adam olmaz bu ülke. Bi kere ana baba saygıyı vermıyor çocuguna.
EvrenBilimci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2011, 18:10   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama Başbakan bi çıkıyor Türkiye cumhuriyeti tarihinde şu kadarken biz bunun 2 katı fazlasını yaptık dıyor Bu ne yaman çelişkidir.
Millet sanıyor bu ülke senelerce bişey yapmamış.Hem sekiz yıl artık az bi yıl değildir.
Tamam 8 yıldır beklenemez ancak şundanda eminim gençligin halini gördükçe artık kişisel yaşamıma önem verıyorum.
Gençler ahlaksız sigaracı büyüge saygısız vatan millet umrunda BİR BİÇİMDE yaşıyor dahada adam olmaz bu ülke. Bi kere ana baba saygıyı vermıyor çocuguna.

ne çelişkisi var
ekonomik olarak büyüdüğümüzü,kalkınmaya başladığımızı herhangi bir ekonomik kritere bakarak görebilirsiniz...
gsmh,kbdg gibi verilere bakarsan açıkça görürsün
su,elektrik,yol gibi alt yapı hizmetlerinin yaygınlaşma oranına bakarakta alt yapı gelişimini görebilirsin

bir kere yazdıklarının konuda bahsi geçen endeksle alakası yok genelde eleştiri yapacağım diye kendisini kasan insanların düştükleri gülünç durumlardan birisidir bu
8 yıl ekonomiyi düzeltmek,krizi atlatmak,altyapıyı düzenlemek için az bir süre değildir...
ama eğitim öğretim,insani gelişmişlik gibi yapısal sorunlardan bahsediyoruz...
80 yılda gelişememiş insanı nasıl 8 senede değiştireceksin?
hele dur bekle ak parti geleli 8 yıl oldu...
o dönemde liseye başlayadan adam daha üniversiteden mezun olmadı neredeyse...
ilk okula başlayan daha ilköğretimi yeni bitirdi...

diyeceksin sırf onlarmı var...
30 yıllık hayatında gazete kitap okumamış,gündemi sorgulamamış insan 8 senede ancak bu kadar değiştirebilirsin...
zaten koçun açıklamasını dinlediysen ekonomik olarak geliştiğimizi oda belirtmiş

Alt 01-23-2011, 20:11   #5
Kullanıcı Adı
depare
Dünya da bir çok ülke insani olarak gelişse de hala insan olarak gelişme gösteremiyor hala masumlara kıyıyor yahut bunu dolaylı olarak destekliyor..

İkisini bir arada geliştirebilen kaç ülke var..?

İnsanlığı kaybettiren insani gelişmen'in bir faydası yok..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2011, 23:53   #6
Kullanıcı Adı
duman
Dünyada insanlık mı kaldı ki bunun sıralamasını yayınlıyorlar...
duman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2011, 04:14   #7
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
konuşmayı yapan yahudi koç dur...

işyerlerinde sakal,bıyık ve başörtüsü yasağı uygulayan hain kalleş kancık bir şerefden namusdan bihaber şirketdir...

önce konuşan dingile bakacaksın...

.
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2011, 04:23   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
konuşmayı yapan yahudi koç dur...

işyerlerinde sakal,bıyık ve başörtüsü yasağı uygulayan hain kalleş kancık bir şerefden namusdan bihaber şirketdir...

önce konuşan dingile bakacaksın...

.

adamların 3 nesildir oluşturmaya çalıştığı itibarı 3 cümlede yıktın...

Alt 01-24-2011, 19:01   #9
Kullanıcı Adı
xfce
bunlar yalansa turkiye ile ilgili rapor yayınlayan ve turkiye ile ilgili pek iyi nieticeler çıkmayan www.li.com sitesi neden engelledindi.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2011, 15:39   #10
Kullanıcı Adı
Türkistan
Alıntı:
yusufurkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsani gelişme

Biz 16’ncı büyük ekonomiyiz ama satın alma gücü paritesine göre 84’üncü sıradayız, .
ama niye bence yalan bu. Örnek ben günde 4 tane halk ekmeği alabiliyorum.benim satın alma gücüm var mesela.bencede çok abartılmış canım.
Türkistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)