AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-30-2011, 12:42   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Arrow Flaş.. Zekeriya Öz görevinden alındı yerine turan çolakkadı tayin edildi.
Ergenekon soruşturmasını yürüten "özel yetkili savcılar" Zekeriya Öz ile Fikret Seçen, HSYK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine getirildi.

Öz ile Seçen'in özel yetkileri ellerinden alınmadı ve başsavcı vekili olsalar da Ergenekon soruşturmasındaki görevlerine devam edebilecekler.

Ayrıntılar gelecek

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-30-2011, 13:02   #2
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb
HSYK'dan Zekeriya Öz'e yeni görev. İŞTE KURULUN TÜM ATAMA KARARLARI;



Beşiktaş Adliyesi'ndeki özel yetkili savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafındanİstanbulCumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Başsavcı vekili Turan Çolakkadı ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Kararnameye göre, Turan Çolakkadı, Aykut Cengiz'den boşalan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına,

Ergenekon Davasında görev yapan Özel yetkili savcılarZekeriya Özve Fikret Seçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine getirildi.

Atamaları yapılan 3 savcı daErgenekonsoruşturması başta olmak üzere pek çok kritik soruşturmayı yürütüyordu. Fikret Seçen'in halen Ergenekon soruşturmasının da yürütüldüğüBeşiktaşAdliyesi'nde görev yapacağı öğrenildi.

İŞTE ATAMA KARARNAMESİ







SAMANYOLU HABER
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 13:02   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Başlıkla alakası yok...
İçeriğin yapma bunu Furkan...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 13:17   #4
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Zekeriya Öz'den ilk açıklama
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Ercan Şafak İstanbul Başsavcı Vekili oldu. Öz görev değişikliği sonrası açıklama yaptı.




ÖZ DHA'ya konuştu: Yorgundum (dosya yoğunluğu nedeniyle) ama beklemiyordum, sürpriz oldu

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Ercan ŞafakİstanbulBaşsavcı Vekili oldu.

Yeni görevleri gereği SavcıZekeriya Özve Ercan Şafak’ın özel yetkileri alındı. Bu iki savcı bundan sonra Sultanahmet Adliyesi’nde görev yapacak.

İstanbul Başsavcılığı’na atanan, özel yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın görevine ise Savcı Fikret Seçen getirildi.Seçen, özel yetkilerini korudu.

Hakimler ve Savcılar yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin bugün 539 sayılı adli yargı kararnamesini açıkladı. Kararnameye göre İstanbul özel yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in yerine Başsavcı oldu.

Ancak kararnamede en dikkat çekici atamalar,Ergenekonsoruşturmasını yürüten özel yetkili 3 savcıya yönelik oldu. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak, İstanbul Başsavcı Vekilliği’ne atandı.

ÖZ VE ŞAFAK’IN ÖZEL YETKİLERİ ALINDI

Bu atamalarla Başsavcı Vekili olan Zekeriya Öz ve Ercan Şafak’ın CMK’nın 250. maddesi kapsamında belirlenen özel yetkileri atamalar nedeniyle kalktı. Öz ve Şafak bundan sonra Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nde görev yapacak.

SEÇEN İSE ÖZEL YETKİLİ SAVCILIĞA BAŞSAVCIVEKİLİ OLDU

İstanbul Başsavcısı olan Turan Çolakkadı’dan boşalan koltuğa ise Fikret Seçen atandı. Seçen, bundan sonra özel yetkili Başsavcı Vekili olarak görev yapacak.

DHA
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 13:26   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Soyadı çolakkadı olan başsavcımı olur la
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 13:44   #6
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Zekeriye ÖZ bu davanın herşeyini biliyordu görevden alınması bence çok yanlış oldu .
Aynı makama geri iade edilmeli . Hatta bunun için kamuoyu baskısı oluşturulmalı gerekirse sokaklara çıkmalıyız .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 13:54   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Hükümet kanadında ciddi görüş ayrılıkları varmış sanırım savcı konusunda. Bekir bozdağ gibi isimler savcıyı savunurken bazı isimlerin son derece rahatsız oldukları söyleniyor. Böyle ufak tefek yok kitapmış yok yazarmış baskınları davayı maalesef sulandırdı. Ergenekon davası böyle ahtapot gibi işlememeli. İşler düzenli yürürse kimse mağdur edilmez.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 14:12   #8
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Ak Parti'den ilk açıklama

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün HSYK kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Velliği'ne getirilmesi ile ilgili Ak Parti cephesinden ilk açıklama geldi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, "Savcı Öz'ün rızası olmadan yapıldıysa doğruolmamıştır. Savcıların talebi olmadan değişiklik yanlış olmuştur." dedi. Devam eden davada savcı değişiminin süreci olumsuz etkileyeceğini ifade eden Bozdağ, HSYK elinde olan yetkiyi doğru kullanmamıştır. Devam eden kovuşturma ve soruşturma sürecini olumsuz etkileyebilir. Mahkeme kararlarının üzerine şaibe düşebilir. Yargılama sürecinde HSYK'nın tasarrufta bulunma yetkisi yoktur." dedi.


http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/...n-ilk-aciklama
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 15:36   #9
Kullanıcı Adı
cartman
Standart
Hayırlısı olsun bakalım seyir değişecek mi
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2011, 17:03   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Zekeriya Öz'e sürpriz görev
Ergenekon Soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, HSYK Kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı...



Öz, Ergenekon Soruşturmasını Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak yürütüyordu. Öz'ün yeni göreviyle Özel Yetkili Savcı olarak Ergenekon Soruşturmasını sürdürüp sürdüremeyeceği tartışılırken, Öz'ün Ergenekon Soruşturması'ndan el çektirildiği konuşuluyor...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi. HSYK Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı.

128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

ZEKERİYA ÖZ'DEN İLK AÇIKLAMA
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Ercan Şafak İstanbul Başsavcı Vekili oldu. Öz görev değişikliği sonrası açıklama yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, basın mensuplarının soruları üzerine, böyle bir atama beklemediğini, kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.


İŞTE HSYK'NIN ATAMA KARARNAMESİ (TAM LİSTE)

http://www.hsyk.gov.tr/duyurular/201...adli-yargi.pdf

AJANSLAR
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım