AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 04-06-2011, 12:08   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Arrow Fethullah Gülen’e ve cemaate haksızlık yapılıyor

ufuk coşkun

1988-89 yılları olsa gerek kendisiyle İzmir’de karşılaşmıştım… Yine sıkıntılı günler geçiriyordu. O dönemde de hakkında bir yığın menfi haber, dedikodu almış başını gidiyordu. F.Hoca cemaatin parasıyla İzmir’de zeytinlik, arsa, ev vs. aldığı yolundaki iddialara cevap veriyordu. Cemaate yönelik her dönem karalama kampanyaları yapılmıştır ve hala da yapılmaktadır. Bugün İslamcısından, Milliyetçisine, solcusundan, tarikatçısına, Alevisinden, Kürdüne varıncaya kadar birçok kesimin hoca ve cemaatine yönelik çeşitli nedenlerden ötürü olumsuz duygu ve düşünceler besledikleri bilinen bir gerçektir. Kimine göre bu cemaat bir çetedir kimine göre ABD’nin bir projesidir kimine göre Türkiye’yi yakın bir zamanda ele geçirecek çok gizli bir yapılanmadır kimine göre Fethullah Gülen ajandır, hatta Müslüman bile değil papazdır vs… Hayal dünyanızı geliştirerek sizde oturduğunuz yerden fevkalade bir şeyler bulup yakıştırabilirsiniz.
Fethullah Gülen hocanın öğrencisi lisede benim hocamdı. Tam iki yıl beraberdik. Öğretmen öğrenci ilişkisi yoktu aramızda. Beni kardeşi gibi gördü, kolladı, besledi, ders verdi, köyüme kadar gelip ailemle tanıştı vs.Sağ olsun kendisinden çok şey öğrendim. Said Nursi’nin neredeyse tüm eserlerini okumama vesile oldu. Sonra Fethullah hocanın kitaplarını okudum. Dergilerine abone oldum ve hala Zaman’da alır okurum. Ben ne bu hocamdan ne Risalelerden ne Fethullah Gülen’in kitaplarından nede cemaatin herhangi bir neşriyatından insanı kötülüğe teşvik edecek ve onu eline silah verip adam öldürtecek kadar ideolojik herhangi bir bilgiye rastlamadım. Başkalarının da rastladığını sanmıyorum..Sohbetlere katılıp risale okuyanlara kendi aralarında Kuran talebesi anlamına gelen şakirt derler.Bu şakirtlerin bugüne kadar ellerine sopa,satır,silah vs alıp meydanlarda olay çıkarttığı görülmemiştir.Yada belirli günlerde toplanıp toplumu tahrik edecek herhangi bir eyleme de girişmiş değillerdir.Yumuşak huyludurlar,çok okurlar en önemlisi de gönüllülük esasına göre iş görürler.Fedakardırlar. Ve zeki insanlarla çalışırlar. Ben cemaat için kendi evini şakirtlere veren çok insan tanıdım. İş adamı bir arkadaşım hala hiçbir zorlama ve teklif olmadan kazancının yarısını cemaate verir. Yurtdışına öğretmen olarak giden ve oralara mesken tutan binlerce gönüllü insan var. Bugün bu türden örnekleri ne bir sivil toplu örgütünde bulabilirsiniz nede başka oluşumlarda..
Cemaatin yeraltında faaliyet gösteren silahlı militanları yoktur. Bugün Fethullah Gülen cemaatine çete diyenler. Bu cemaatin nerede silahlı eylem gerçekleştirdiğini, hangi sivilleri nerede bombaladıklarını, nereleri yakıp-yıktıklarını ve kimlere suikast tertiplediklerini izah etmeleri gerekiyor.Fikirlerini beğenirsiniz yada beğenmezsiniz o başka bir mesele.Ancak cemaatin bugüne kadar şiddete dayalı hiçbir politikası olmamıştır.Aksine milliyetçileri kıskandıracak derecede milliyetçi,solcuları utandıracak kadar fakir-fukaraya önem veren, İslamcıların hayal bile edemeyeceği bir başarıyı yakalamışlardır.Bana kalırsa cemaate atılan bu türden iftiraların yegane nedeni kıskançlıktır.Türkiye’de filizlenen bir topluluğun bugün dünyanın hatır sayılır bir topluluğu haline gelmesine hazmedemeyen başarısızların attıkları iftiralardır bunlar..Geçenlerde İslamcı bir arkadaşım iyi de hoca efendinin yurtdışında faaliyet gösteren okullarında da marşlar okutuluyor ve bu bir asimilasyon örneği değil midir diye soruyordu..Türkiye’den birisinin çıkıp dünyanın neredeyse her bölgesinde okul açması oralarda insanı ve değerlerini anlatması az bir şeymiş gibi yada Türkiye’deki mevcut Tevhidi Tedrisat kıskacındaki okulların sorununa kendileri bir çözüm üretebilmiş gibi kafayı yurtdışındaki okullara takmıştı..
Fethullah Gülen cemaatine yönelik en çok dile getirilen iddialardan birisi de adına “sızma” dedikleri devletin kurumlarına sızıp bir zaman sonra ele geçirecekleri yolundadır. Bununla ilgili çok sayıda kitapta bulabilirsiniz. Bunlardan en moda olanı Hanifi Avcı’nın ve Ahmet Şık’ın yazdıklarıdır. Bu sızma denilen şey o kadar abartılı bir biçimde anlatılır ki sanki devletin güvenlik güçleriyle F.Gülen’in silahlı birlikleri arasında kıyasıya bir savaş vardır. Yada Fethullah Gülen hukuksuz yollarla devletin kalelerine adam yerleştiriyordur.Şüphesiz böyle bir şey söz konusu değil.Bugün herhangi bir cemaate yada bir sendikaya mensup birisi devletin açtığı sınavlara kayıt yaptırabilir, dershanelerde bununla ilgili dersler alıp bu sınavı kazanarak polis,subay, öğretmen,doktor vs olabilir..Burada hukuksuz bir durum söz konusu değildir.Bugün birçok sendika temsilcisinin üyelerine hak-hukuk gözetmeden torpille bürokrat yapması daha vahim ve utanç verici bir durumken legal yollardan memur olan birilerine sırf Gülen cemaatine takdir ediyor diye “bunlar devlete sızıyorlar” demek doğrusu haksızlıktır.Kaldı ki devletin kalelerine sızma tabiri Kemalist ideolojinin bilinç altımıza yerleştirdiği bir sahiplenme duygusunun açığa çıkmasından başka bir şey değildir.Yani devlet ve kurumlarına -cumhuriyet rejimin hakim olduğu iddia edilen bir yerde -birer kale muamelesi yapılıyorsa burada da hastalıklı bir durum var demektir.Demokrasinin olduğu bir yerde hiçbir kurum ve kuruluşa kale muamelesi yapılamaz.Eğer yapılıyorsa ve kendilerinden başka kimseyi buralarda görmeyi hazmedemiyorlarsa bu insanlar ya bu kurumları kendi kişisel menfaatleri içi kullanıyorlardır yada diktatör ruhludurlar.
Fethullah Gülen’e ve cemaate karşı çok yüklenildiğini ve onlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Hayatının bir döneminde onlara selam vermiş birisi olarak bugün dahi birçok konuda kendileriyle örtüşmüyorum. Gerek yapım itibariyle gerekse beslendiğim yer itibariyle böylesi kolektif yapılara pek sıcak bakmam. Ağabeycilik kültürünün hâkim olduğu bireylerin otonom bir statüye pekte sahip olamadıkları ortamlar bana göre değildir. Yani kısacası bu yazıyı yazan cemaate mensup birisi değildir. Kaldı ki bu kadar alenen kuşatma altında olan birilerine destek vermek için cemaate mensup birisi olmanıza da gerek yoktur. Azıcık vicdanı olan birisi bunu hemen fark edebilir. Bu insanların görüşlerini katılmayabilirsiniz, seversiniz yada sevmezsiniz ama bir gerçek var ki çok profesyoneller, kaliteliler, çalışkanlar, zekiler ve şiddet karşıtı vicdanlı insanlar. Bizim gibi özgürlüğe değer veren insanlara da, her dönem üzerlerinde fırtınalar kopartılan, akıl almaz iddialarla onlara karalama kampanyalarına tabi tutanlara karşın bu topluluğa sahip çıkmak düşer.
Eğer yapılanmalarından korkuyorsanız ve bu topluluğun bir proje olduğunu iddia ediyorsanız oturun sizde onlara karşı bir proje geliştirin. Fikre karşı fikirle mücadele edilir. Eğer onlar iyi yerlere geliyorlarsa siz onlardan daha fazla çalışın ve sizde iyi yerlere gelin.Okulları başarılıysa sizde okullar açın ve başarılı olun..Gazeteleri çok satıyorsa sizde kaliteli gazete çıkartın ve sizinki de çok satsın..Gittikçe büyüyorlarsa sizde öyle işler yapın ki size de inanacak fedakar insanlar olsun..Olmuyorsa, yapamıyorsanız sürekli bel altı vurarak kendinizi daha fazla aşağılamayın…

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2011, 11:48   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Fethullah Gülen’e ve cemaate karşı çok yüklenildiğini ve onlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Hayatının bir döneminde onlara selam vermiş birisi olarak bugün dahi birçok konuda kendileriyle örtüşmüyorum. Gerek yapım itibariyle gerekse beslendiğim yer itibariyle böylesi kolektif yapılara pek sıcak bakmam. Ağabeycilik kültürünün hâkim olduğu bireylerin otonom bir statüye pekte sahip olamadıkları ortamlar bana göre değildir. Yani kısacası bu yazıyı yazan cemaate mensup birisi değildir. Kaldı ki bu kadar alenen kuşatma altında olan birilerine destek vermek için cemaate mensup birisi olmanıza da gerek yoktur. Azıcık vicdanı olan birisi bunu hemen fark edebilir. Bu insanların görüşlerini katılmayabilirsiniz, seversiniz yada sevmezsiniz ama bir gerçek var ki çok profesyoneller, kaliteliler, çalışkanlar, zekiler ve şiddet karşıtı vicdanlı insanlar. Bizim gibi özgürlüğe değer veren insanlara da, her dönem üzerlerinde fırtınalar kopartılan, akıl almaz iddialarla onlara karalama kampanyalarına tabi tutanlara karşın bu topluluğa sahip çıkmak düşer.

hakkaniyetli bir yazı..yazarı tebrik ederim..
Alt 04-07-2011, 16:13   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
valla bu topluluk müslümanlara zamanında sahip çıkmamıştı. Ama yine ortamlarda savunmak mecburiyetinde hissediyor insan kendini ... İlginç bir durum . Dün Kuran dersinde maıde suresi 8. Ayeti işledik orada Allah en doğru olanı öğütlüyor.
Alt 04-07-2011, 16:35   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
Eğer yapılanmalarından korkuyorsanız ve bu topluluğun bir proje olduğunu iddia ediyorsanız oturun sizde onlara karşı bir proje geliştirin. Fikre karşı fikirle mücadele edilir. Eğer onlar iyi yerlere geliyorlarsa siz onlardan daha fazla çalışın ve sizde iyi yerlere gelin.Okulları başarılıysa sizde okullar açın ve başarılı olun..Gazeteleri çok satıyorsa sizde kaliteli gazete çıkartın ve sizinki de çok satsın..Gittikçe büyüyorlarsa sizde öyle işler yapın ki size de inanacak fedakar insanlar olsun..Olmuyorsa, yapamıyorsanız sürekli bel altı vurarak kendinizi daha fazla aşağılamayın…

Bu kısmı çok hoşuma gitti..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2011, 17:44   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
valla bu topluluk müslümanlara zamanında sahip çıkmamıştı. Ama yine ortamlarda savunmak mecburiyetinde hissediyor insan kendini ... İlginç bir durum . Dün Kuran dersinde maıde suresi 8. Ayeti işledik orada Allah en doğru olanı öğütlüyor.
MAİDE 5/8. Ey İnananlar! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahidler olun. Bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin; adil olun; bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’tan sakının, doğrusu Allah işlediklerinizden Haberdar’dır.
Alt 04-07-2011, 17:56   #6
Kullanıcı Adı
ALmi´
..ama bu cemaat tartışmalarına bi yeter desek nasıl olacak
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2011, 18:06   #7
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
..ama bu cemaat tartışmalarına bi yeter desek nasıl olacak
olmaz burdan daha çoook ekmek çıkar...
Alt 04-07-2011, 19:05   #8
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
foruma heyecan ve coşku getiriyoruz almi teşekkür et
Alt 04-07-2011, 19:09   #9
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
foruma heyecan ve coşku getiriyoruz almi teşekkür et
reytinginmi düşük tirajın yerlerde mi sürünüyor tıklanma sayınmı az satışlarında sıkıntımı var aç bir cemaat dosyası patlasın tirajın satışın
Alt 04-07-2011, 19:30   #10
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Alıntı:
Kanaat getirdim oda tv'den daha tehlikeli adamsın sen. Yalçın'a söyleyeceğim okusun üflesin seni.

Konu Yalçın KARACA tarafından (04-08-2011 Saat 10:03 ) değiştirilmiştir..
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)