![]() |
#1 |
![]() Bilecik ikinci sıra milletvekili adayı Sungur Turan, adaylıktan istifa etti. CHP'de Şanlıurfa'da dün yaşanan istifanın ardından bugün bir istifa haberi de Hatay'dan geldi.
![]() CHP Bilecik ikinci sıra milletvekili adayı Sungur Turan, ön seçimin hiçe sayıldığını söyleyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Turan, aday adaylığı döneminde anketlerde ve sosyal paylaşım sitelerinde ilgi gördüğünü belirtti. Sungur Turan, şu ifadeleri kullandı: ''Genel merkezin ön seçim kararını hiçe sayıp, sorgusuz, sualsiz bana uygun gördüğü sıralama nedeniyle CHP adaylığından istifa ediyorum. CHP milletvekilliği aday adaylığı için geçen sürede Bilecik halkından aldığım büyük destekten dolayı saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum. Vatandaşın gösterdiği vefa ve sevgiyi hiçbir zaman unutmayacağım.'' Bu arada Şanlıurfa'da dün yaşanan istifanın ardından bugün de CHP Hatay İl Başkanı Murat Hayzaran görevini bıraktı. İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyleyen Hayzaran, üye olarak katkılarını sürdüreceğini bildirdi. Hayzaran, istifa mektubunda ''CHP Hatay İl Başkanlığı görevimden gördüğüm lüzum üzerine istifa etmekteyim. Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen tüm CHP il ve ilçe örgütlerine, halkımıza ve basınımıza teşekkür ederim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın iktidarı yolunda yapacağı tüm çalışmalara üye olarak katkı sunacağımı bildirir, herkesin hakkını helal etmesini dilerim'' ifadelerine yer verdi. Antalya CHP'de liste krizi: Hüsnü Şahin istifa etti CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da açıklanan milletvekili aday listesi partiyi karıştırdı. CHP eski İl Başkan Yardımcısı ve partinin önde gelen isimlerinden Hüsnü Şahin, "Biz koyun değiliz" diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Hüsnü Şahin aday listelerinin 'birilerine çantacı tutmak' için hazırlandığı iddiasını dile getirerek şöyle konuştu: "11 Nisan akşamı listeler açıklandığında, benim ve parti emekçisi dostlarımın, örgütün, seçmenin yine bir kenara itildiğini, yine birilerine çantacı bulmak için liste hazırlandığını gördüm. Bu liste bana ve temsil ettiğim değerlere karşı hakarettir. Ben böylesi bir hakarete daha fazla sessiz kalamam. O nedenle 1992’den beri üyesi olduğum, il başkan yardımcılığı yaptığım partim CHP’den, içim kan ağlayarak istifa ettim." İstifasının CHP'nin yükünü çeken, bayrağını sallayan, en ücra yerlere kadar siyasetini taşıyan kişiler adanı bir mesaj niteliği taşıdığını ifade eden Hüsnü Şahin, "Bu hakarete, bu yok sayılmaya, bu aşağılanmaya daha fazla katlanamazdım. Katlanamazdık. Kimseyi peşimden sürükleme niyetinde değilim. Tamamen kişisel, ama geniş yığınların, parti tabanının sesini yansıtan bir istifadır bu. Sadece kendi adıma değil, parti tabanının, devrimci geleneğin, örgütü dünden bugüne taşımış kahır yolcularının adına da istifa ettiğimi düşünüyorum." diye konuştu. Kaynak : Haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Seçime kadar paramparça olmasın bunlar...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() olacaklar gibi....
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Erken yapmazsam,listeden sonra oluşan tepkilerini bir konuya oplucam,az değil baya var
![]() Devamı elbet gelecek. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|