AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-15-2011, 16:45   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Macaristan'dan Ankara'ya KKTC ve Ermenistan jesti
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne güçlü destek veren Macaristan, Ankara'nın dış politikada başını ağrıtan Yukarı Karabağ ve Kıbrıs sorunlarında inisiyatif alıyor. Macaristan Parlamentosu'na Ermenistan'ın Yukarı Karabağ işgalini kınayan bir tasarı sunuldu. Macaristan'da ana muhalefetteki Daha İyi Macaristan Hareketi'nin (Jobbik) tarafından sunulan tasarı, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azeri topraklarından çekilmesini ve savaş sebebiyle topraklarından olan 1 milyon Azerinin yurtlarına dönmesini öngörüyor.
Tasarı hakkında Budapeşte'de kendisini ziyaret eden Türk gazetecilere bilgi veren Jobbik Partisi'nden ve Türk-Macar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Tamas Hegedus, tasarının önümüzdeki günlerde parlamentonun dış ilişkiler komisyonunda tartışılacağını ve ardından meclis genel kurul gündemine geleceğini söyledi. Öneriyi partisinden bir bakan ve kendisinin sunduğunu belirten Hegedus, bu öneriyle Macar Meclisi'nin Ermeni işgaline karşı sesini yükseltmesini beklediklerini dile getirdi.

Böyle bir girişimin Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Macaristan'da gündeme gelmesi, şimdiye dek birçok ülke meclisinde Türkiye aleyhine karar çıkartan Ermenistan'ı tedirgin etti. Ermeni haber sitesi PanArmenian.Net'e konuşan bir hükümet yetkilisi, Macaristan'ın böyle bir karar alması halinde iki ülke ilişkilerinin olumsuz etkileneceği uyarısında bulundu.

BUDAPEŞTE, KKTC İÇİN DE İNİSİYATİF ALIYOR, KONU AB'YE DE GİDEBİLİR

Türk-Macar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hegedus, Türkiye'nin AB sürecini tıkayan Kıbrıs sorunu konusunda da bir girişimde bulunmayı düşündüklerini açıkladı. Hegedus, Meclise KKTC'ye yönelik izolasyonların kaldırılması yönünde de bir karar tasarısı da sunmayı planladıklarını duyurdu. Tasarının önümüzdeki ay verilmesi düşünülüyor. KKTC'nin uluslararası ticari bağlantılar kurabilmesi için ticari ambargoların kalkmasını istediklerini belirten Macar milletvekili, KKTC'li iş adamlarının başka ülkelerle rahatça ticaret yapmasına olanak sağlayacak olan Avrupa Birliği'nin KKTC için planladığı Doğrudan Ticaret Tüzüğünün hayata geçirilmesi için AB nezdinde de inisiyatif alacaklarını kaydetti. Macaristan'da Ermeni ve Kıbrıs konularında Ankara'ya destek veren girişimlerin, radikal sağcı parti tarafından yapılması dikkat çekti.

AB, 24 Nisan 2004'te yapılan Annan Planı referandumunda Türklerin 'evet', Rumların 'hayır' demeleri üzerine 26 Nisan'da dışişleri bakanları seviyesinde bir karar alarak KKTC'nin tecridinin kaldırılması talimatı vermiş, AB Komisyonu da Temmuz 2004'te bu tüzüğü hazırlayarak, Konsey'e takdim etmişti. Ancak Kuzey Kıbrıs'taki hava ve deniz limanlarından doğrudan ihracat yapılmasına olanak sağlayacak olan tüzük Yunan ve Rumların engellemeleri sebebiyle hala hayata geçirilemedi.

(CİHAN)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...menistan-jesti

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-15-2011, 17:08   #2
Kullanıcı Adı
karsu
Standart
Kıbrıs halkı verdiği sözü kof annan planında uyguladı ama rum yalakaları uymadı verilen sözleri yerine getirmedi bu nedenle kıbrısı zora soktular hem ab hem rumlar. AB kıbrıs türklerine masallar anlattı ayakta uyuttular kapılar açılacak ab ile doğrudan kollektif olarak ticaret yapılabilecek rumlara ne hak tanınıyorsa ülkenizede o tanınacak dendi şu ana kadar kktc'de ne doğrudan ticaret var nede ab destekli yatırımlar sadece burdaki gözü pek aç kalmış 3,5 rum yanlısı adamın ihtiraslarına kurban gittiler bu kara leke talatın üstüne yapıştı ve sonsuza dek o lekeyi talat taşıyacak.

Burda rumlar kıbrıs halkını asimile etmek için çaba harcıyorlar olur kazara birleşme olursa kıbrıs halkının %90 gibi kısmı türkiye'ye göç ettirilmek zorunda kalacaktır. Hemde türkiye akdeniz'e hakimiyetini kaybedecektir insiyatif rumlara ve yunanlılara geçecektir. Macar halkının kktc'ye vermiş olduğu destekten dolayı ALLAH razı olsun. Asıl top bizim dışişlerine düşüyor davutoğlu kıvrak zekasıyla bu işi çözerse işte o zaman türkiyenin ab üstündeki etkisini ve sürecini daha da artıracak...
karsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2011, 17:12   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bir çelişki var
Hadi bul bakalım.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2011, 18:54   #4
Kullanıcı Adı
duman
Standart
Teşekkürler Macaristan.............
duman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2011, 19:01   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Türkiye gerçek dosttur. Başka hiçbir ülke, Türkiye gibi dost olmaz. Çünkü Türkiye'nin dostluğu çıkarlara değil, insani değerlere dayanır. Türkiye atalarından getirdiği gelenekle, başka ülkelerin topraklarına sömürgeci bir gözle bakmaz.

Hunlara sonsuz teşekkürler. Bizim dostluğumuzu, sevgimizi kazanıyorlar.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi