![]() |
#21 | |
![]() Alıntı:
mesela avrupa da cogu ülkede komunist partiler var ama yüzde 0 larda oylari ama sosyalist partiler genelde ya iktidar ortagi yada en büyük partiler evet dediginiz gibi yabanci yanlisi görünüyorlar ama tam anlamiyla riyakar bir siyaset izliyorlar.. yani yabancilarin oylarini aliyorlar sonra kim takar yabanciyi.. birde liberal sol varki onuda yesiller partisi temsil ediyor ama onalrinda sorunu ahlaki ve toplumsal degerlere ters düsünceleri yani adamlar escinselligide, eroinide hos görüyor! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Alıntı:
![]() muhafazakar abiler derken ? ![]() ya benimde bir anım var bizim kitap fuarı geçen sene açılacaktı belediye her yeri süslemiş işte şekspir kocaeliye geliyor marks kocaeliye geliyor falan önümde entel dantel bi oğlan yürüyo döndü arkadaşına dedi kanka vallaha bizim belediye iyi çalışıyor ya marksı bile getiriyorlarmış şekspir falanda gelecekmiş ![]() yarıldım ![]() |
||
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
la o eşrefpaşalılarda ya... eleman darwini görüyor... mübarek nur yüzlü diyor... |
||
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() dünyada her türlü dandiklik bizde var türbalı komisitimiz olmuş çokmu.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() 1. "Türban" kelimesi yerine "Başörtüsü" kelimesini kullanalım lütfen.
Çünkü: Türban; Fransızca bir kelime... Biz bu kelimeyi onlardan aldık, onlar da Farsça'dan... 1980 darbesinden sonra İmam Hatip ve üniversitelerde "başörtüsü" yasağı getirildi. Diyanet yazılı görüş bildirince İmam Hatiplerdeki yasak kalktı... Ancak üniversite kapıları yine darbe ürünü olan YÖK tarafından sıkı sıkı kapalı tutuldu. Bu noktada dikkatinizi çekeyim, "türban" kelimesi henüz hayatımızda yok... O zamanlar "başörtüsü" mevcut... Yasak da "başörtüsüne" Türbanı işte bu dönemde YÖK Başkanı İhsan Doğramacı başımıza doladı... Üniversitelere giriş için "daha modern" bulduğu Fransız türbanını ithal etti."Başörtüsünü" Sayın Doğramacı, o zamanlar "çağdışı" buluyordu... 1984 yılında Doğramacı ve YÖK üyelerinin çoğunluğunun oyları ile "başörtü yerine türban takanlara" üniversite kapıları açıldı. Doğramacı o zaman bu kararı şu sözlerle ilan etmişti; -“Başörtü takılmasının önlenmesi için üniversitelere talimat verdik. Kız öğrencilerimiz modern anlamda türban takarlarsa buna izin veriyoruz.” 2. Fotoğraftaki vatandaşların gerçekte başörtüsü kullanmadıklarını düşünüyorum.Geçmişteki "Fadime Şahin" örneğini hatırlatırım. Konu sudaduran tarafından (05-09-2011 Saat 05:57 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() size karga ile ördeğin hikayesini anlatmışmıydım?
Konu Terennüm tarafından (05-09-2011 Saat 10:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() kısaca anlatayım:
birgün karga ördeğin yürüşüne bakıp paytak paytak ne güzel yürüyor diye düşünmüş..sonra bende onun gibi yürüyeyim diye ördeği taklit etmeye başlamış bir gün bir hafta derken bakmış beceremiyor..demiş bu iş bana göre değil.tabi ördeği taklit ederken kendi yürüyünüde unutmuş..ortaya acaip bir yürüyüş çıkmış..ne ördeğe benzemiş yürüyüşü nede kargaya.. hikayede ki gibi türbanlı komünistlere bişey demiyorum lakin bizim karga gibi acaip bir haldesiniz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() keşke komünizm denilince diken diken olan şu tüylerimiz kapitalizm deyincede aynı şekilde diken diken olsa...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|