AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-29-2011, 15:23   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart İstanbulun Fethi 558. Yılında Kocaeli'de On Binlerin Katılımıyla Coşkuyla Kutlandı .
İstanbul'un Fethinin 558. yılı Anadolu Gençlik Derneği AGD tarafından İzmit'te düzenlenen görkemli bir şölenle kutlandı. Erbakan'sız geçen kutlamalarda coşku büyüktü.

zmit İsmetpaşa Stadı'nda Anadolu Gençlik Derneği'nce organize edilen Şölen, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tonguç, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve çeşitli ülkelerden gelen çeşitli partilerin yöneticilerinin, katılanları selamlamasıyla başladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yaptığı konuşmada, bir milletin en büyük gücünün sahip olduğu gençleri olduğunu söyledi. İstanbul'un Fethini anlatan Kamalak, Fatih Sultan Mehmet'in Hz. Muhammed'in "İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutandır, İstanbul'u alan asker ne güzel askerdir" hadisine nail olmak için İstanbul'u fethetmeye karar verdiğini belirtti. Kamalak, şöyle konuştu:

"Fatih, hisar yapılırken asker ve işçilerle birlikte bir işçi gibi kendisi de hisarın yapılması için çalışmıştır. Fethe hazırlanmak için gece gündüz durmadan çalışırdı. Fatih, fetih yılının kış aylarını Edirne'de fetih hazırlıkları yaparak geçirdi. Burada İstanbul'u vuracağı topların projesini bizzat kendisi çizmiştir. 6 Nisan günü de bütün askerlerle birlikte Cuma namazını kılmışlardır. ve büyük kuşatma başlamıştır sabah namazını müteakip. "

İstanbul'un fethedilmesi için orduların harekete geçtiğini kaydeden Mustafa Kamalak, "Bir amacın gerçekleşebilmesi için hem maddi hazırlıkların tam olması hem de manevi hazırlıkların tam olması icap etmektedir. Nitekim İstanbul'un Fethi'nde görüyoruz ki bir taraftan maddi hazırlıklar yapılırken bir taraftan da mana alemi için mana ordusu harekete geçirilmiştir" diye konuştu.

Türkler'in önce Balkanlar'dan, İstanbul'dan daha sonra Anadolu'dan atılmak istendiğini kaydeden Kamalak, "Fatih'in İstanbul'u fethetmek için odaklaştığı gibi inşallah bu yüce milletimizin her bir ferdi, sizler sayesinde yeniden büyük Türkiye'yi kurmak ve İslam Birliği'ni tesis için hedefe kilitlenmiş durumdadır. Bu münasebetle milli görüş elbette iktidar olacaktır. Önümüzde iki hedef vardır. Bunlardan birisi 'Yaşanabilir bir Türkiye'yi kurmak, yeniden büyük Türkiye'yi kurmaktır. İkinci hedefimiz ise İslam Birliği'ni kurmaktır" şeklinde konuştu.

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç ise Erbakan'ın kaybının acısının yaşandığı bir fethi kutladıklarını, bundan ötürü buruk bir fetih yaşadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, Güney Afrika'dan gelen Dünya Hafızlık Birincisi Abdurrahman Sadiyen, Kuran-ı Kerim okudu ardından İstanbul'un Fethi çeşitli gösterilerle canlandırıldı.




 


Konu Özgür Çağrı tarafından (05-29-2011 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
agd, erbakan, fatih, fetih, görüş, ismetpaşa, izmit, kocaeli, milli, necmettin, sultan, şöleni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım