AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-16-2011, 15:51   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart Ahmet Türk'e 45 yıl hapis istemi!
Ahmet Türk'e 45 yıl hapis istemi!

Mardin Bağımsız Milletvekili seçilen Ahmet Türk'e, iki beraat ve 45 yıl hapis istemi - AHT

16 Haziran 2011 Perşembe, 13:11:56





İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

Mardin Bağımsız Milletvekili seçilen Ahmet Türk DTP milletvekilliği düşürülmeden önce yaptığı 5 ayrı konuşması nedeniyle yargılandığı davada, hakkında 45 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, iki ayrı konuşması nedeniyle de 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan iki davada beraatını istedi.

İKİ DAVADAN BERAAT İSTEDİ
Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Ahmet Türk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. İddia makamı hazırladığı mütalaasında, sanık Türk'ün 2006 ile 2009 yılında yaptığı iki konuşmada "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı hatırlattı. Savcı, Türk'ün dosya kapsamında terör örgütü propagandası yaptığına dair kesin delil elde edilmediği için iki davadan beraatını istedi.

DTP MİLLETVEKİLİYKEN YAPTIĞI 7 KONUŞMA
Türk'ün kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve Mardin milletvekili olduğu 2008 yılında Diyarbakır'daki Nevruz konuşmasına dikkat çekilen mütalaada, "İmralı'dan sayın Öcalan'dan çok açık mesajlar geliyor ve diyor ki bu kan artık dursun, bu ülkenin barışa ihtiyacı var. CPT (Avru İşkence ve Kötü MuameleyiÖnleme Komitesi) raporunda oradaki koşulların yaşanmayacak olmasına rağmen barış diyor. Barış için, kardeşlik için oranın şartları düzelsin, bu bir insani taleptir. Bu barışın kapısını aralayacak ilk adımı olarak değerlendirilmeli" dediği kaydedildi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ
Mütalaada, Türk'ün Ekim 2008'de Diyarbakır ve Mardin'de yaptığı konuşmalar ile 2009 Diyarbakır Nevruz kutlaması ile 2009 Batman'daki konuşmalarında Öcalan'a özgür bırakılmasını istediğine yer verdi. Ahmet Türk'ün, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan Kürt halk önderi olarak bahsettiğinin vurgulandığı mütalaada, sanığın örgüt elebaşını sürekli gündemde tutarak, tabanda benimsenmesi için çabaladığı kaydedildi. Sanığın konuşmalarında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle TMY 7/2 Maddesi uyarınca, 5'er kez 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

45 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddia makamı, Türk'ün ayrıca TCK'nın 314/2 maddesi uyarınca "Silahlı örgüt üyesi olmak" suçundan 10 yıla kadar olmak üzere 45 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, sanığın TCK'nın 53'ncü maddesi uyarınca TBMM üyeliği ile seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılması istendi. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün avukatı Fethi Gümüş, savcının, müvekkilinin 2 ayrı konuşmasından dolayı istediği beraata kararına katıldığını, ceza talebine katılmadıklarını ve son savunmalarını yapmaları için ek süre istedi.

 

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım