AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-16-2011, 15:10   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart İlk Türk savaş uçağı için düğmeye basıldı
İlk Türk savaş uçağı için düğmeye basıldı


2023'e yetiştirilmesi hedeflenen savaş uçağı için harekete geçildi.


16.06.2011 Perşembe



Geçen aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in de katıldığı Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında kararı alınan ve 2023'e yetiştirilmesi hedeflenen savaş uçağı için harekete geçildi. Şu anda fizibilite çalışmaları yapılıyor. İlk Türk savaş uçağının kaç liraya mal olacağı, hangi sistemlerin kullanılacağı, pazardaki fırsatlar ve tehditler gibi konular üzerinde duruluyor.

Öte yandan Ankara'da konuşlanması planlanan savunma sanayii ve havacılık kümelenmesi için de çalışmalara hız verildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda iki kritik toplantı gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde bu yapılanmanın ayrıntıları da belirlenecek. Sanayicilerin üretim yapacağı savunma sanayii ve havacılık kümelenmesi, Türk savaş uçağının üretiminde de önemli rol oynayacak.

Türk Hava Kuvvetleri, şu anda F-4 ve F-16 savaş uçaklarını envanterinde bulunduruyor. Bu uçakların yerini ise önümüzdeki yıllarda yine ABD'de üretilen F-35'ler alacak. Türkiye, 14 milyar dolar karşılığında 100 F-35 almayı planlıyor. Fakat Pentagon'un açık bir dille bu uçağa ait kaynak kodlarını vermeyeceğini açıklaması Ankara'yı kaygılandırıyor. İşte böyle bir süreçte Türkiye, kendi savaş uçağını yapmak için kolları sıvadı. İlk etapta 'kavramsal tasarım' için 20 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde (TUSAŞ) çalışmalar devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın da seçim kampanyasında ilk Türk savaş uçağını kullanması, süreci hızlandırdı. Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından çizimlere ve matematiksel hesaplara geçilecek. İşbirliği yapılabilecek ülkeler araştırılacak. Diğer yandan Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulmasına karar verilen ve yer olarak seçilen TUSAŞ yakınlarındaki bir bölgede karar kılınan savunma sanayii ve havacılık kümelenmesi için 3 milyon metrekarelik bir arsa ayrıldı. Bu sektörde iş yapan tüm sanayiciler bu bölgede toplanacak. Kritik projelere parça üretecekler. İlk Türk savaş uçağının yapımında da bu merkez önemli bir görev yerine getirecek.

Endonezya'da tarihî toplantı

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, 'Havacılık ve Uzay Sanayi' ile 'Havaalanı Yapım ve İşletimi' konularında işbirliği için kolları sıvadı. Toplantı, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan yerli uçak üretiminin yanında, uçak bakımı, eğitim ve havaalanı yapım ve işletimi konularında bölgedeki etkinliğini artırması ve ülke ekonomisine sağlanacak katkı açısından önem taşıyor. Sivil Havacılıkta Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında oluşturulan ve başkanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından gerçekleştirilen Endonezya'daki toplantıya, Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan yetkililer katıldı.

ZAMAN

 

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-16-2011, 15:17   #2
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
MaşaAllah... Böyle güzel haberler duymak güzel... İsrail'e ne zaman cihad ilan ederiz bilen var mı ?
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2011, 15:26   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
MaşaAllah... Böyle güzel haberler duymak güzel... İsrail'e ne zaman cihad ilan ederiz bilen var mı ?
mesele derin abi
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2011, 15:31   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mesele derin abi
Derinlik tükendi kardeşim artık hakikati konuşma zamanı Yalancı Deccal'in Dünyasından çıkmak icab eder... Mü'min güven verendir... Hak sözü söyleyendir... Deccalin yalancı Cenneti Türkiye feth edildiğinde biter...! İshakoğulları geldiğinde halimiz nice olur ?
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2011, 16:01   #5
Kullanıcı Adı
ibocan
Standart
inşallah bu gelişmelerin önü kesilmez.devamı gelir.
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2011, 16:34   #6
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
İns daha once uretim baslar 2023 gec bir tarih
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım