AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 06-29-2011, 04:08   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Ahmedinejad ve Nasrallah'a Açık Mektup-Hakan Albayrak
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

İran Cumhurbaşkanı Muhterem Mahmud Ahmedinejad,
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Muhterem Hasan Nasrallah,
Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Bildiğiniz gibi, Suriye Devrimi'nin lider kadrosu son cumadan önceki cumaya "Salih El Ali Cuması" ismini verdi. Devrimci kitleler de bu ismi benimsediler. "Biz Sünni'yiz, Salih El Ali ise Alevi'ydi" diyerek itiraz eden kimse çıkmadı. Devrimin Sünni tavanı da tabanı da, Fransızlara karşı direnişte öne çıkan Alevi kahraman Salih El Ali'ye iltifat ederek, mezhep taassubundan uzak olduğunu, Alevilerle kavga istemediğini, bilakis onlarla omuz omuza yürümeye can attığını ortaya koydu. Devrimciler zaten öteden beri Alevilere jestlerde bulunuyor ve yayınladıkları bildirilerde mezhep çatışmaları fitnesinin önüne geçmeye azimli olduklarını tekrar tekrar ifade ediyorlar. Bu fitneye kapılan veya kapılma temayülü gösteren küçük bir azınlık olabilir, ama devrimin ana karakteri kesinlikle mezhepçi değil.

Yine de mezhep çatışmaları ihtimal dahilinde. Suriye'deki gelişmelerin Lübnan'ı, hatta bütün Ortadoğu'yu karıştırması da ihtimal dahilinde. Bu ihtimaller sizi ürkütüyor mu? Ürkütüyorsa, gerçekten ürkütüyorsa, Baas diktatörlüğünün vahşetine çanak tutmaktan ve Suriye Devrimi'ni aşağılamaktan vazgeçmelisiniz. "Alevi zümresine dayandığı için Baas diktatörlüğüne mezhebi bir yakınlık duyan Şii İran devleti ve Hizbullah örgütü, Suriyeli Sünnilerin ezilmesine yardım ediyor" diyenleri yalancı çıkarmalısınız. Mazlum Suriye halkının hürriyet ve adalet talebini kan deryasında boğmaya çalışan Beşşar Esed ve arkadaşlarına "Dur!" demelisiniz

Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin; sizler böyle bir tavır sergilemiş olsaydınız, bugün "Suriye'de mezhep çatışmaları çıkabilir, Lübnan ve bütün Ortadoğu karışabilir" diye konuşuyor olur muyduk? Böyle konuşmak durumunda kalmamız büyük ölçüde sizin mevcut tavrınızdan kaynaklanmıyor mu? Geç olsun güç olmasın, tavrınızı değiştirin ki bu kâbus senaryoları ortadan kalksın. İran ve Türkiye "Suriye halkının hürriyet ve adalet talebi sonuna kadar karşılanmalıdır, Beşşar Esed yönetiminin mezalimi kabul edilemez, katliamlara seyirci kalmayacağız" diye ağız birliği etse, manzara anında değişir. Ne Baas rejiminin küstahlığı kalır ne de mezhep çatışmaları fitnesi. Suriyeli devrimciler Türkiye bayrağının yanına bir de İran bayrağı çekerler ve Lübnan Hizbullahı yine Şii-Sünni hepimizin medar-ı iftiharı olur. Sahi; 33 Gün Savaşı'nda "Vur Hizbullah vur, Telaviv'i vur!" diye slogan atan, evlerine Hizbullah bayrakları ve Nasrallah posterleri asan Suriyeli Sünnilerin şimdi "Yazıklar olsun sana ey Hasan Nasrallah!" demeleri sizi üzmüyor mu, endişelendirmiyor, özeleştiriye sevk etmiyor mu?

Biliyorum, "Esed giderse İsrail mevzi kazanır, Suriye'nin İslami direnişe desteği sona erer" diye düşünüyorsunuz. Niye böyle düşünüyorsunuz ki? Suriye-İsrail barış görüşmeleri devam ederken, HAMAS lideri Halid Meşal, İsrail işgali altındaki Colan topraklarının Suriye'ye iade edilmesi halinde Suriye'yi terk etmek zorunda kalabileceklerini söylemişti. Eminim ki sizler de o günlerde aynı şeyi düşünüyordunuz; "Baas yönetimi Colan karşılığında Hizbullah ve HAMAS'a desteği kesebilir" diye kaygılanıyordunuz. Bu tehlike her zaman için var. Öyleyse niçin Baas rejimine bel bağlamak yerine Suriye halkının sağduyusuna hitap etmeyi tercih etmiyorsunuz? Suriye'de halk iradesinin önünün açılması ihtimali sizi niçin korkutuyor? Filistin'e aşkla bağlanan, İsrail'den nefret eden ve İsrail'e indirdiği her darbede Lübnan Hizbullahı'nı kendi ordusu gibi coşkuyla selamlayan Suriye halkının bağrından çıkacak olan hiçbir hükümet, Siyonizm'e hizmet etmez. Devrim bir Batı müdahalesiyle gölgelenmeden başarıya ulaşırsa, sizin de buna hizmetiniz geçerse, yeni Suriye hükümeti niçin İsrail'i sevindirsin? Suriye niçin İran'a ve Lübnan Hizbullahı'na düşman olsun?

Bunların hepsi bir yana; Der'a'nın, Hama'nın, Humus'un, Deyrizzor'un, Cisrişşuğur'un Kerbelâ olduğunu görmüyor musunuz? Suriye'de ger gün Aşura ve her yer Kerbelâ; neredesiniz?
Sizi yanımızda görmek istiyoruz. Yanımızda olmayışınıza makul bir izah getiremediğinizi ve getiremeyeceğinizi düşünüyoruz.

Vesselam.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-29-2011, 13:16   #2
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Biliyorum, "Esed giderse İsrail mevzi kazanır, Suriye'nin İslami direnişe desteği sona erer
Bu kısmı yeterince analiz edememiş Hakan Albayrak diye düşünüyorum...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-29-2011, 15:24   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu kısmı yeterince analiz edememiş Hakan Albayrak diye düşünüyorum...!
Biliyorum, "Esed giderse İsrail mevzi kazanır, Suriye'nin İslami direnişe desteği sona erer" diye düşünüyorsunuz. Niye böyle düşünüyorsunuz ki? Suriye-İsrail barış görüşmeleri devam ederken, HAMAS lideri Halid Meşal, İsrail işgali altındaki Colan topraklarının Suriye'ye iade edilmesi halinde Suriye'yi terk etmek zorunda kalabileceklerini söylemişti. Eminim ki sizler de o günlerde aynı şeyi düşünüyordunuz; "Baas yönetimi Colan karşılığında Hizbullah ve HAMAS'a desteği kesebilir" diye kaygılanıyordunuz.

aslında paragrafın tamamına bakınca analiz gayet doğru gibi geliyor bana...
Alt 06-29-2011, 15:32   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
aslında paragrafın tamamına bakınca analiz gayet doğru gibi geliyor bana...
Onlarıda dahil ederek söyledim lakin ülkelerin stratejilerine biraz avam bakışı ile bakmış... Bu itibar ile söyledim...
Alt 06-29-2011, 15:36   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
abi hainllik esatın babasından almış olduğu bir kültür olabilir...
babasının ihvana,hizbullaha,lübnana ve hamasa verdiği zararları biliyoruz...
hemde çoğunda tilki gibi davranıp anlaşmacı gibi görünmeye çalışarak
Alt 06-29-2011, 17:04   #6
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abi hainllik esatın babasından almış olduğu bir kültür olabilir...
babasının ihvana,hizbullaha,lübnana ve hamasa verdiği zararları biliyoruz...
hemde çoğunda tilki gibi davranıp anlaşmacı gibi görünmeye çalışarak
Güzel kardeşim hainlik yahutta zalimlik şeklinde sosyolojik hadise değildir... Stratejidir... !

Bu itibar ile gündeme gelmektedir...!

Ne olduda birden Tunus, mısır, Suriye halkı zıpladı ! Irak, Afganistan harici müdahale edildi bir şey olmadı ! Irak hala sakin !

Mesele Dizayndir...! Yeni Dünya Düzeninin deccali haberlerin servisleri ile sosyolojik okumamak gerekir...! Tabiki kast ettiğim stratejilerdir...

Yoksa Müslüman olarak elbette sosyal boyutunu önemseriz lakin bu kavram ile bakarak Hizbullah, İran, Hamas değerlendiriliyor hata ve yanlış algılama burada...!

Esad'ı indirmek isteyen kim Suud-Abd-İsrail şimdi Rusya'da katıldı ! Nato Bm şemsiyesi yaptırımlardan bahsediyor ! Perde arkasında Halka yapılan zulümle ilgilendiklerine inandığını söylemezsin İnş... ! indirmek istemeyen kim ! İran-Türkiye-Hizbullah-Hamas neden ? Çünkü İsrail güçlenicek bu hat İsrail lehine kuvvetlenecek Ortadoğuda dengeler İsraile dönecek !

Meseleye bu açıdan baktığında Esad'ın zalimliği ve cahilliği derece bakımından ikinci planda halledilmesi gereken meseledir !
Alt 06-29-2011, 17:08   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
ben her iki tarafıda takip ediyorum abi...
bu olayın bir halk ayaklanması olduğuve baas mezalimi hakkında hem fikir bu kıyama destek verenlerde destek vermeyenlerde...

ama tartışılan nokta şu...
halkın bu haklı kıyamına kimler yön vermeye çalışıyor ?
Alt 06-29-2011, 17:10   #8
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
halkın bu haklı kıyamına kimler yön vermeye çalışıyor ?
Bunu haberlerden okuyamassın kardeşim acizane... O itibar ile izah etmeye gayret ediyorum...

Bahreyn, Suud, Abd İsrail Rusya Fransada dönen perde arkasındaki Blackwater ve yapılan gizli andlaşmaları sızdırılan deccali haberlerle birlikte okumaya gayret edebilirsen inş... Anlarsın kardeşim...!
Alt 06-29-2011, 17:14   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bunu haberlerden okuyamassın kardeşim acizane... O itibar ile izah etmeye gayret ediyorum...

Bahreyn, Suud, Abd İsrail Rusya Fransada dönen perde arkasındaki Blackwater ve yapılan gizli andlaşmaları sızdırılan deccali haberlerle birlikte okumaya gayret edebilirsen inş... Anlarsın kardeşim...!
http://www.akpartiforum.com/suriye-m....html?t=150366
Alt 06-29-2011, 17:21   #10
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Muhalifler arasında farklı devletlerle yakın ilişkileri bulunan pek çok kişinin olması onların istediği sonuç ile halkın istediği sonucun birbiriyle çelişeceğini açıkça ortaya koyuyor.
Eyvallah kardeş niyetimiz haliz anlıyorum lakin dikkat-i çektiğim güç görmediğiniz alanda cereyan ettiğini daha dikkatli bakılması gerektiğini ifade ediyorum...! Çünkü bir örnek ile açıklayalım :

Meselenin karışıklığını :

Libyada Abd Kaddafi ile savaşmıyor ! Lakin Deccali haberler Kaddafi üzerinden strateji kuruyor ve insanları buna telkin ediyor !

Libyadaki Muhalif grupların Liderlerinin başında 10 kişilik Cia timi vardır ! Lider diye tarif edilen Şahıs Fransada Sarkozy ile özel olarak görüşmelerinden sonra Helikopter ile Libyaya Cia gizli servisi tarafından getirilmiştir... !

Kaddafi'nin Afrika'dan tuttuğu Paralı Ordunun eğitimi ve kontrolü İsrail üstlenmiştir...!

Meselelerin perde arkasındaki Kavramlarında Oradaki Müslüman ve Mücahidlerin haberlerini kendilerinin yayınladığı videolar dışında bulmak mümkün görünmemektedir !

Meselenin derin düşünülmesinden kastımı İnş... Anlamışsınızdır !!!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)