![]() |
#1 |
![]() Şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe ve Başkan Aziz Yıldırım’a yöneltilen suçlamalar dudak uçuklatacak türden...
![]() Başkan Aziz Yıldırım’ın en güvendiği isimlerin başında gelen Cemil Turan’ın, 6-0 kazanılan A.Gücü maçı sonrası bir menajer ve masörle Gebze’de buluşup, Başkent’e 600 bin dolar götürdüğü ileri sürülüyor Gözaltına alınan Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan’la ilgili ortaya şok bir iddia atıldı. Fenerbahçe’nin Ankaragücü ile ligin 33. haftasında oynadığı ve 6-0 kazandığı maçta şike yapıldığı ve paranın Başkent’e götürüldüğü yönünde kuşkular doğdu. Turan’ın maç sonrasında yanında bulunan bir menajer ve bir masörle birlikte Ankara’ya 600 bin dolar götürdüğü ileri sürüldü. Cemil Turan’ın diğer 2 kişi ile birlikte Gebze’de buluşarak Ankara’ya gittiği ifade edildi. Turan’ın çantasında 300 bin dolar ve diğer kişilerin çantasında da 100 ve 200 bin dolar bulunduğu, üçlünün bu paraları Ankara’da teslim ettiği iddia edildi. Kanarya, 15 Mayıs’ta İstanbul’da Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı rahat kazanmış, Alex de Souza tam 5 gol atarak karşılaşmaya damgasını vurmuştu. Mücadelenin ilk yarısı da 2-0 F.Bahçe lehine sonuçlanmıştı. GÖKÇEK SERT ÇIKMIŞTI Maç öncesi Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek ve kulübün başkanı Ahmet Gökçek iddialı açıklamalar yapmıştı. Melih Gökçek, “Kazanırız. F. Bahçe şampiyonluktan olursa, bunun sorumlusu Aziz Yıldırım’dır. O oldukça ben Fenerbahçeliliğimi buzdolabına kaldırdım” demişti. Gökçek ile Yıldırım, son federasyon seçiminde Ankaraspor için ittifak kurmuş ve buzları eritmişti. Maç sonrası da iki kulüp arasında Emre Belözoğlu’ndan Kağan Söylemezgiller’e atıldığı ileri sürülen mesajlar kriz yaratmıştı. ‘ERMAN'I KOVDURTTUM YİNE RAHAT DURMADI’ Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu hakkında telefonda söylediklerinin de şike soruşturmasına alındığı öğrenildi. Aziz Yıldırım’ın bir telefon konuşmasında yorumcu Erman Toroğlu’nun özel bir televizyon kanalında söylediklerinden rahatsız olduğu ve “Erman Toroğlu’nu Lig TV’den kovdurttum. Yine rahat durmuyor” dediği öğrenildi. GOL ATMAZSAM GÜNAH İŞLER MİYİM? Belediyeli oyuncu “Hocam F.Bahçe maçında gol atmamam için 100 bin dolar veriyorlar. Parayı alırsam günah olur mu” diye sordu, onayı aldı! Soruşturma dosyasının en ilginç delillerinden birini de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen İbrahim Akın’ın Fenerbahçe’ye yönelik teknik takibe takılan bir telefon konuşması oluşturuyor. 31. haftada Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve 2-0 F.Bahçe’nin galibiyetiyle biten karşılaşma öncesi yıldız oyuncunun ismi bilinmeyen bir ‘hoca’ya aradığı ortaya çıktı. İddiaya göre Akın, “Hocam bir şey soracağım. Önümüzde Fenerbahçe karşılaşması var, biliyorsun. Bana gol atmamam karşılığında 100 bin dolar teklif ediyorlar. Hocam eğer bu parayı alırsam günaha girer miyim, ne dersiniz?" diye sordu. 150 BİN DOLARI ALMIŞ Hocanın verdiği yanıt da en az bu soru kadar ilginçti. Kayıtlara göre ‘hoca’, “Sorun olmaz” diyerek İbrahim Akın’a ‘gol orucu fetvası’ verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncunun bunun üzerine anlaştığı kişiden 150 bin dolar aldığı iddia edildi. Fenerbahçe, Kadıköy’deki maçta 2. dakikada Stoch ve 45. dakikada Alex de Souza’nın golleriyle galibiyete ulaşmıştı. Habertürk
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|