![]() |
#1 |
![]() Ergenekon zihniyeti CHP'yi esir almış parti ikiye bölünür
![]() Emekli diplomat Akın Özçer, CHP’nin Ergenekon sanıklarını vekil yapmasını eleştirerek, “Toplumdaki değişimi görmüyorlar, görseydiler Silivri ile ilişkilerini keserlerdi. Seçmen bu tavrı unutmayacaktır” diyor. Fransa İspanya, Somali, İran gibi ülkelerde görev yapan eski diplomat ve Yeni Anayasa Çalışma Grubu üyesi Akın Özçer’e göre seçmen, son tutumu nedeniyle “CHP’ye bir çarpı attı”. CHP’nin halktaki değişimi göremediğini, seçim olması halinde CHP’nin % 20’nin altına düşeceğini ifade eden Özçer, “CHP değişimi görse Silivri’yle ilişkisini keserdi. Böyle giderse CHP, Silivi ve sosyal demokratlar olarak bülünür” dedi. - Seçim sonrası tutuklu vekiller üzerinden meydana gelen bu tablo normal mi? Normal değil. Örneğin biz aileden CHP’liyiz. Hep CHP’ye oy verdim; ancak 367 krizinden sonra 2007’de cezalandırmak için oy vermedim. AK Partili değilim; ama 12 Haziran’da oy verdim. CHP benim bile oyumu kaçırdığına göre oturup iyice düşünmeli. - CHP neden böyle bir yolu tercih etti? Bu, Ergenekon zihniyetine sahip insanların bir komplosu. Bu zihniyet CHP’yi esir almış. CHP, son derece yanlış bir politikayla tutuklu vekilleri ön plâna çıkardı. Eğer bütün olarak demokratikleşmeyi savunup, uzun tutukluluk süreleri ve tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını da bunun içinde değerlendirseydi inandırıcı olurdu. CHP, gerçekten demokrasi mi istiyor yoksa tutuklu olan vekilleri dışarı çıkarmak için mi demokrasi istiyor? İnsan şüpheleniyor. CHP’liler demokratik bir düzen ve yeni bir Anayasa için çalıştıklarını kanıtlamalı. - Peki bu durum CHP’yi nereye götürür? Seçmen sadece bu iki kişi çıksın, milletvekili olsun diye mi oy verdi CHP’ye? CHP içinde sosyal demokrat olan insanlar var. Bence bu tutum, parti içinde değişim isteyenlere darbedir. Böyle giderse CHP Silivri ve sosyal demokratlar olarak bölünür. Ancak kurumsal kısım Silivri’de mi olur yoksa sosyal demokratlar ayrı bir şey mi kurar bilmiyorum. CHP’nin değişimine inanılmadı - Bugün seçim olsa CHP ne olur? CHP, bugün seçime girse % 20’nin altına düşer. Son tutumu nedeniyle seçmen CHP’ye bir çarpı attı. Bu sadece Haberal ve Balbay meselesi değil. Sinan Aygün dışarda ve AB’ye karşı bir isim. Ben sosyal demokrat bir insanım yemiyorum bunu, halk da yemiyor. Seçmen aptal değil ve 10 sene öncesinin seçmeni yok. CHP’nin değişimine inanmadı halk. İnansaydı daha fazla oy alırdı. Boykot kararı da, “Çelişkili davranıyorlar” diyenleri haklı çıkardı. CHP toplumdaki değişimin farkına varmamış. Varmış olsaydı Silivri’yle ilişkisini keserdi. Silivri’de haksız yere tutuklu bulunanlar vardır belki ama haklı olarak tutuklanananlar da var. Bütün Silivri yi çıkaracağım dersen, herşeyi mahvedersin. Star 02.07.2011
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yarısı silivri için çalışır yarısıda ak partiye geçer bunların.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|